سرویس: استان ایلام
کد خبر: 15795
|
08:24 - 1394/05/25
نسخه چاپی

واکنش دیرهنگام به جنگل سوزی های آبدانان/

نماینده مردم: نبود مدیریت برای کنترل آتش پذیرفتنی نیست

نماینده مردم: نبود مدیریت برای کنترل آتش پذیرفتنی نیست
نماینده مردم حوزه جنوب استان ایلام گفت: اقدامات دستگاه های متولی مهار آتش، در حد شعار است.

به گزارشایلام بیداربه نقل ازآبدانان خبر، "علی محمد احمدی" نماینده مردم حوزه جنوب استان ایلام در واکنش به آتش سوزی اخیر در جنگل‌های آبدانان، گفت: در چند سال اخیر در حوزه زاگرس میانی و به ویژه در استان ایلام شاهد آتش سوزی‌های مکرر هستیم، واقعیت این است که آتش سوزی ها به دلایل مختلف انسانی و طبیعی است اما نکته مهم مدیریت و پیشگیری است.

تکرار آتش سوزی‌های مهیب جنگل‌های ایلام پذیرفتنی نیست
نماینده مردم دهلران، آبدانان و دره شهر در مجلس شورای اسلامی، می‌توان از ضعف مدیریتی برای یک بار چشم‌پوشی کرد، افزود: برای یکبار می توان از خطاهای مدیریتی چشم پوشی کرد، اما تکرار بیش از ده بار آتش سوزی های مهیب در جنگل های ایلام  و نبود مدیریت برای کنترل آن با توجه به تکرار حادثه نپذیرفتنی است.
وی افزود: سازمان جنگل ها و مراتع و سازمان حفاظت محیط زیست با وجود اعتباری که در بودجه سال جاری برایشان درنظرگرفته شده و داشتن تجربه چندین آتش سوزی، متاسفانه با برخوردهای غیرمسئولانه از موضوع چشم پوشی می کنند این در حالی است که روز به روز  شاهد از بین رفتن هزاران هکتار ثروت ملی کشور هستیم.
اقدامات دستگاه های متولی مهار آتش، در حد شعار است/ پایگاه ویژه اطفای حریق تاسیس نشد
احمدی با بیان اینکه پیگیری جدی از سوی دستگاه های متولی برای مهار آتش سوزی دیده نمی شود، گفت: مسئولان استان نیز بارها اعتراض خود را فریاد زدند اما به نظر می رسد مسئولان سازمان جنگل ها و مراتع و سازمان حفاظت محیط زیست احساس مسئولیت نمی کنند و اقدامات آنها تنها در حد گفتاردرمانی و شعار است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، یادآور شد: در محدوده آتش سوزی استان و از جمله آبدانان، ده ها هکتار از نقطه ای که دارای پوشش گیاهی فوق العاده ای بوده، سوخته است؛ این در حالی رخ داد که در آتش سوزی‌های اولیه سال جاری، وعده استقرار یک پایگاه ویژه اطفای حریق در منطقه داده شد تا بتواند به سرعت آتش سوزی را مهار کند اما به آن عمل نشد.
تجهیزات و نبود مدیریت؛ دلیل آتش سوزی صدها هکتار جنگل
وی با اشاره به اینکه مردم با کمترین امکانات به مهار آتش پرداخته اند، گفت: به دلیل صعب العبور بودن مسیرها و نبودن امکانات لازم، مردم با کمترین تجهیزات مثل بیل و کلنگ آتش را مهار کردند، البته در آتش‌سوزی اخیر یک بالگرد به منطقه ارسال شد اما به بهانه اینکه پرواز بالگرد و نشست آن، بر میزان آتش‌سوزی می افزاید از آن استفاده نکردند.
احمدی با تاکید بر اینکه در آتش سوزی آبدانان اگر مردم حضور نداشتند آتش مهار نمی شد، گفت: در حقیقت نبود تجهیزات و امکانات در کنار فقدان مدیریتی سبب شده تعداد آتش سوزی جنگل ها افزایش یابد.
نماینده مردم دهلران، آبدانان و دره شهر در مجلس نهم، یادآور شد: در سال جاری حدود 6 آتش سوزی مهیب در استان ایلام اتفاق افتاد که از 24 ساعت تا 72 ساعت ادامه داشته و سطح گسترده ای حدود صد هکتار از جنگل های این منطقه را نابود ساخته است،  البته این آتش سوزی ها عمدتا در مناطق پر تراکم و پر درخت اتفاق افتاده است.
سازمان جنگل ها و حفاظت محیط زیست بهانه تراشی می کنند
نماینده مردم دهلران، آبدانان و دره شهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مسئولان متولی خود اذعان دارند که بخش عمده از آتش سوزی ها به دلایل انسانی رخ داده و ارتباطی با امکانات ندارد، هر چند این سازمان ها ردیف بودجه ای مشخص هم دارند، در واقع سازمان جنگل ها و مراتع و سازمان حفاظت محیط زیست بهانه تراشی می کنند.

 

انتهای پیام/س

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد