سرویس: استان ایلام
کد خبر: 19430
|
07:50 - 1394/12/22
نسخه چاپی

قطب مذهبی سیروان پذیرای مسافران نوروزی

قطب مذهبی سیروان پذیرای مسافران نوروزی
امامزادگان و بقاع متبرکه سیروان به عنوان قطب مذهبی این شهرستان محسوب می‌شوند که پذیرای مسافران نوروز 95 هستند.

به گزارشايلام بيدار به نقل ازسیروان نوین، شهرستان سیروان به دلیل داشتن آب و هوایی معتدل و طبیعت بکر و خدادادی در تمام فصول سال پذیرای مهمانان زیادی از اقصی نقاط کشور است و در تعطیلات نوروز شاهد خیل عظیم گردشگران به این شهرستان هستیم.

اما سیروان علاوه بر قطب گردشگری و توریستی به جهت داشتن امامزادگان و بقاع متبرکه به یکی از قطب‌های مذهبی استان نیز تبدیل شده است.

بقاع متبرکه و امامزادگان همواره ملجاء و پناهگاهی امن برای آرامش زائران و مسافران بوده و تعطیلات نوروزی نیز فرصتی مغتنم برای بهره‌مندی از این اماکن مذهبی و مأنوس شدن با پروردگار است.

شور و نشاط، آرامش و آسودگی خاطر هدیه امامزادگان شهرستان سیروان به گردشگران مذهبی، مسافران و زائران نوروزی است که هر سال در نوروز و هنگام سال تحویل، عده زیادی را به‌سوی خود می‌کشاند.

توجه و توسل به ائمه اطهار(ع) یکی از مهمترین راه‌های موفقیت است، به‌طوری که همین توسل‌ها انسان را در تهذیب نفس، ترک گناهان، رفع گرفتاری‌ها و سعادت دنیا و آخرت یاری می‌دهد.

دین مبین اسلام بر حضور در اماکن مقدس شامل مساجد، حرم ائمه معصومین(ع) و حرم امامزادگان تاکید فراوانی دارد، زیرا عنایت الهی در این مکان‌ها به‌دلیل محل تردد ملائک الهی و مؤمنان مقرب، بیشتر است. بنابراین ایام نوروز بهترین فرصت برای بهره‌مندی از فضای معنوی امامزادگان است.

امامزاده سیده صورت بانو (س)

بقعه امامزاده سیده صورت بانو (س) در روستای گوراب از توابع شهرستان سیروان بنا شده و فاصله آن تا شهر لومار 7 کیلومتر است.

امامزاده سیده صورت بانو را به عنوان اولین امامزاده زن در ایلام می توان نام برد. بقعه این امامزاده قدیمی نیست و جدیدا ساخته شده است، زیرا بر اثر تخریب حرم قبلی آن کمتر کسی از وجود این امامزاده خبر داشت و بر اساس روایتی که وجود دارد این امامزاده به خواب یکی از بزرگان محل آمده و از او خواسته تا حرم ایشان را درست کند.

بنا به گفته معتمدین این روستا شجره نامه این امامزاده را از قم توسط مراجع ذی صلاح تهیه کرده و اقدام به ساخت بنا برای این بانوی بزرگوار کرده اند.

بارگاه مبارکه این بزرگوار بنابه گفته مطلعین مذهبی استان پس از بارگاه متبرکه حضرت معصومه (س) دومین بارگاهی است که برای یک امامزاده خانم در ایران ساخته شده است و به دلیل کرامات فراوان در بین مردم ایلام خیلی مورد توجه است.

امامزاده عباس (ع) سیروان

امامزاده عباس (ع) ازنوادگان حضرت امام زین العابدین(ع) است که دركنار روستای عباس آباد ومشرف به رودخانه سیروان در8 كیلومتری غرب لومار واقع گردیده است.

آب وهوای این منطقه معتدل وسرسبزبوده ودارای طبیعتی باصفا وخرم است. سالیانه زائران درگوشه وكناراستان واستان‌های مجاور برای زیارت و عرض ارادت به این مكان مقدس می آیند.

نوسازی ساختمان این امامزاده توسط مدیریت اوقاف وامورخیریه استان ایلام آغازشد و در کنار این امامزاده قبرستانی با قدمت چند صد ساله وجود دارد.

امامزاده سیدعلی(ع)

بقعه امامزاده سید علی (ع) که از امامزادگان با کرامت واقع در استان ایلام است مورد توجه زائرانی از استان ایلام و سایر استانهای همجوار است.

 این بقعه متبرکه در بلندی مشرف به شهر لومار و محله درویشان و رودخانه سیمره در شهرستان سیروان واقع شده است و این امامزاده از نوادگان امام سجاد (ع) می‌باشد.

 کرامات بسیار ایشان هر روزه دوستداران اهل بیت علیهم السلام را با پای پیاده به این مکان زیارتی می کشاند. فاصله ی بقعه ی متبرکه ی سید علی (ع)از شهر لومار حدود سه کیلومتری است و قبرستانی قدیمی‌ای در اطراف امامزاده قرار گرفته است.

امامزاده عباس (ع) عرب رودبار

امامزاده عباس (ع) عرب رودبار در روستای چم شیر و در فاصله 25 کیلومتری از شهر لومار واقع شده است.

امامزاده عباس عرب رودبار مربوط به سدهای متاخر دوران تاریخی پس از اسلام است.

این امامزاده در سال 1386 بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

امامزاده محمدباقر (ع)

بقعه امامزاده محمد باقر (ع) در جنوب روستای سفید خانی شهرستان سیروان و با فاصله 30 كیلومتری از شهر لومار واقع شده است و نسبت به روستا سفید خانی در سطح پائین تری بر روی شیب ملایم قرار گرفته و مشرف بر رودخانه كارزان است.

با توجه به واقع شدن روستا در دامنه كوه و وجود ارتفاعات و رودخانه كارزان، منطقه از آب و هوای نسبتاً مرطوب برخوردار است و از بارندگی مناسب بهره مند می باشد.

این مكان زیارتی مورد احترام اهالی بوده و در حال حاضر اطراف بقعه قبرستان اهالی روستا قرار دارد. بنای فعلی آن به نظر می رسد كه متعلق به دوره صفویه تا قاجاریه باشد.

 رودخانه كارزان واقع در 200 متری بقعه امامزاده نزدیكترین محل تأمین آب آن می باشد. خاك منطقه زراعتی بوده و سفالهایی مربوط به دوره اسلامی در آن یافت شده است.

 این اثر در تاریخ 14 مرداد 1382 به‌عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

امامزاده حاجی حاظر(ع)

امامزاده حاجی حاضر(ع) نیز یکی از مکان های زیارتی شهرستان سیروان می زباشد که در بین روستاهای لرینی و سرابکلان قرار دارد.

گذشتن رودخانه سیروان از پایین تپه ای که بقعه ی امامزاده روی آن قرار دارد و وجود مناظر زیبا و سر سبز ، آن را به یکی از مکان های گردشگری شهرستان تبدیل کرده است.

امامزاده زید بن علی(ع)

بقعه امامزاده زید بن علی (ع) در حدود سه کیلومتری شهر لومار مرکز شهرستان سیروان  بر روی تپه ای مشرف به رودخانه سیمره و در نزدیکی امامزاده سید علی (ع) قرار دارد.

این مكان زیارتی مورد احترام اهالی بوده ولی فعلا فاقد ساختمان و ضریح می باشد.

 

انتهای پیام/س

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد