به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، احمد کرمی شامگاه دوشنبه در گفتوگو با شبکه خبر با اشاره به اینکه استان ایلام به گستره ۲۰ هزار و ۱۳۳ کیلومترمربع و جمعیت بیش از ۶۰۰ هزار نفر، در غرب کشور واقع شده است، اظهار کرد: این استان دارای ۱۲ شهرستان، ۳۰ بخش، ۵۷ دهستان و ۶۷۶ روستا بوده و با دارابودن ۱۶ رودخانه دائمی، ظرفیتهای بینظیر کشاورزی و ۹۲۵ اثر طبیعی، تاریخی و معنوی ثبتشده در فهرست ملی، از ظرفیت بالایی برای توسعه برخوردار است.
وی با بیان این که وجود ۱۴ منطقه نمونه گردشگری و موقعیت جغرافیایی ویژه بهعنوان دروازه عتباتعالیات و پایتخت خادمان زوار سیدالشهدا (ع)، بر اهمیت این استان افزوده است، تصریح کرد: این استان در همه حوزهها نیازمند جهش بزرگ بهویژه تکمیل زیرساختها، راهها، پیوست به بزرگراهها و شبکه راهآهن و اتمام پروژههای نیمهتمام است.
استاندار ایلام، با اشاره به جوان بودن جمعیت و سطح بالای تحصیلات دانشگاهی در این استان، بیان کرد: باوجود این ظرفیتها و دارابودن منابع غنی نفت و گاز، ایلام آنطور که باید پیشرفت نکرده و در برخی حوزهها با مشکلاتی مواجه است.
وی با یادآوری نقش پررنگ ایلام در دوران دفاع مقدس و تقدیم سه هزار شهید، ۱۷ هزار و ۳۰۰ جانباز و ۳۳۷ آزاده، خاطرنشان کرد: در دوران بازسازی، استانهایی که درگیر جنگ نبودند، فرصت توسعه بیشتری داشتند، درحالیکه ایلام تازه از صفر باید شروع میکرد و همین موضوع سبب شد که استان از روند توسعه کشور عقب بماند.
کرمی با تأکید بر اقدامات ارزشمند نظام جمهوری اسلامی ایران برای توسعه استان، تصریح کرد: این استان هنوز تا نقطه مطلوب فاصله دارد و اولویت دولت در استان تکمیل زیرساختها، بهویژه راهها و اتصال استان به شبکه آزادراهی و ریلی کشور است چرا که متأسفانه ایلام یکی از معدود استانهایی است که به شبکه ریلی متصل نیست، اما در حال پیگیری این موضوع هستیم.
استاندار ایلام همچنین بر تکمیل زنجیره ارزش منابع نفت، گاز و پتروشیمی در استان تأکید کرد و افزود: باید فراوری مواد اولیه در داخل استان انجام شود و زمینه ایجاد و راهاندازی صنایع پاییندستی و بالادستی صنایع پتروشیمی و پالایش گاز در این استان فراهم شود.
کرمی از تدوین و آماده رونمایی بودن سند توسعه استان خبر داد و گفت: این سند باتوجهبه آمایش سرزمین و ظرفیتهای استان طراحی شده و پروژههای کلیدی در آن تعریف شده است.
وی مرز ۴۳۰ کیلومتری با عراق را یکی از مهمترین مزیتهای استان برشمرد و یادآور شد: دولت چهاردهم تأکید ویژهای بر افزایش مراودات اقتصادی استانهای مرزی با کشورهای همجوار دارد و در همین راستا، جلساتی با استانداران استانهای هممرز عراق برگزار شده تا از این ظرفیت به بهترین شکل استفاده شود، همچنین منطقه آزاد تجاری مهران درحالتوسعه بوده و در آنسوی مرز در کشور عراق، نیز اقدامات مشابهی در حال انجام است.
کرمی با بیان اینکه استان هنوز در نیمکت ذخیره است و نیاز به یک جهش جدی در حوزههای اقتصادی و تولیدی دارد، افزود: هدف ما این است که ایلام را به جایگاه شایستهاش برسانیم و از تمامی ظرفیتهایش برای توسعه پایدار استفاده کنیم.
استاندار ایلام در پاسخ به سؤالی درباره پروژههای راه و بهداشت استان، گفت: در حال حاضر، ۱۸۰ کیلومتر بزرگراه در استان داریم و ۱۴۰ کیلومتر دیگر در دست احداث است.
وی بیان کرد که مسیر مهران - دهلران - اندیمشک از مسیرهای پرخطر و پرتردد محسوب میشود و در چهار مقطع این مسیر پروژههای عمرانی در حال اجرا بوده و همچنین، کلنگزنی مرکز رادیوتراپی در مرکز استان انجام شده و قرار است ۲۵۰ میلیارد تومان از محل مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت برای آن اختصاص یابد.
کرمی با اشاره به ظرفیت بالای ایلام در تجارت مرزی با عراق، تصریح کرد: پایانه مرزی مهران فعال است و بازارچههای کوله بری نیز مورد مطالبه مردم است.
وی یادآور شد: در سفر استاندار واسط عراق این موضوع را پیگیری کردیم و در تلاش هستیم ظرفیتهای تجاری استان را توسعه دهیم، همچنین کمیتهای مشترک میان ایلام و واسط تشکیل شده تا مسائل اقتصادی و تجاری را پیگیری کند.
استاندار ایلام در خصوص تعرفههای بالای صادراتی در گمرک مهران، گفت: افزایش تعرفههای صادراتی از سوی دولت عراق انجام شده، اما ما در حال رایزنی از طریق سفارت ایران در عراق و وزارت خارجه هستیم تا این تعرفهها متعادل شوند، همچنین، پیشنهاد ایجاد یک پایانه صادراتی جدید در مقابل گمرک عراق مطرح شده که در حال بررسی و برنامهریزی برای اجرای آن هستیم.
کرمی در پایان به برنامههای استان برای بهبود زیرساختها و خدمات زائران اربعین اشاره کرد و یادآور شد: مسیر ایلام - مهران تقریباً چهاربانده شده و سایر مسیرهای منتهی به مرز نیز در اولویت توسعه قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: رفع نقاط حادثهخیز، تأمین پایدار آب، احداث سایهبان، توسعه پارکینگها و بهبود امکانات رفاهی از جمله اقدامات در دست اجرا هستند و همچنین، ۶۰ پروژه مرتبط با خدمات زائران در شهرداریها در حال اجرا است که برای تکمیل آنها نیاز به تخصیص سریعتر اعتبارات داریم.
استاندار ایلام با اشاره به عملیاتیشدن ۹۰ درصد مصوبات ساماندهی مرز مهران، گفت: امسال شاهد شرایط بهتری برای زائرین خواهیم بود، زیرساختها هر سال بهتدریج تکمیلتر میشوند و تمهیدات لازم برای اسکان و پذیرش زائران فراهم شده و تلاش ما بر این است که مواکب بهصورت سازههای پایدار و دائمی در مرز احداث شوند تا خدمات به زائران در طول سال ارائه شود.
وی در خصوص برنامههای استان برای ارتقای تولید و صنعت، بهویژه در زمینه تولید انرژی و صنعت پتروشیمی، افزود: ایلام در حوزه صنعت و معادن ظرفیتهای خوبی دارد، برای مثال، پتروشیمی دهلران که پروژهای کلیدی است، در حال پیگیری برای راهاندازی دوباره است.
کرمی بیان کرد: همچنین پتروشیمی هلیلان که در دست اقدام است، با پیگیریهایی در زمینه تسهیلات مواجه بوده که در حال رفعشدن است و در حوزه انرژی، پروژههای نیروگاه خورشیدی با ظرفیتهای بالا در دست اجراست و ما آمادگی داریم تا از سرمایهگذاران برای تکمیل این پروژهها حمایت کنیم.
استاندار ایلام رسیدگی به مسائل اجتماعی و حاشیهنشینی را از اولویتهای اصلی استان برشمرد و تصریح کرد: برنامههایی برای توسعه خدمات بهداشتی، درمانی، آموزشی و بهسازی مناطق حاشیهای تعریف کردهایم، همچنین در همکاری با شهرداریها، پروژههایی برای بازآفرینی شهری در حال انجام است تا بتوانیم عدالت اجتماعی را در این مناطق ایجاد کنیم.
وی در خصوص مشکلات کشاورزان، از جمله افزایش هزینهها و کمبود سردخانهها، یادآور شد: دو طرح بزرگ کشاورزی شامل احیای ۵۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و سامانه گرمسیری برای آبیاری مکانیزه در این استان در دست اجراست که این طرحها، باعث افزایش تولید و بهرهوری بالا خواهد شد و همچنین باتوجهبه نیاز استان به واحدهای سردخانهها و صنایع بستهبندی، برنامههایی برای حل این مشکل در دست اقدام است.
کرمی با اشاره به محدودیت پروازهای فرودگاه ایلام، گفت: تلاش ما برای افزایش تعداد پروازها ادامه دارد، همچنین در زمینه اتوبوسرانی برونشهری، قراردادهایی برای واردات دستگاههای جدید در دست اقدام داریم و بهزودی شاهد بهبود وضعیت حملونقل عمومی خواهیم بود.
استاندار ایلام در خصوص پروژههای نیمهتمام، از جمله کارخانه سیمان آبدانان، یادآور شد که کارخانه سیمان آبدانان که از دهه ۸۰ نیمهتمام مانده، یکی از پروژههای مهم است که به دنبال جذب سرمایهگذار جدید برای تکمیل آن هستیم و امیدواریم بهزودی شاهد پیشرفتهای قابلتوجهی در این پروژه باشیم.
وی با تأکید بر جامعیت سند توسعه ایلام، خاطرنشان کرد: تمامی این برنامهها در سند توسعه استان ایلام به طور دقیق گنجانده شده و انتظار میرود باهمت مسئولان و همکاری مردم، شاهد پیشرفتهای چشمگیری در پیشرفت این استان در بخشهای مختلف باشیم.
انتهای خبر/م
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد