به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، محمد رستمی فعال فرهنگی و همیار طبیعت در یادداشتی نوشت: فضای مجازی در کنار دسترسی آسانتر به دادهها و اطلاعات و سرعت بخشیدن به آنها مثل هر پدیدهٔ دیگری خالی از عیب و اشکال و تبعات ناخوشایند نیست.
خانم ماریان ولف در کتاب آهسته بشتاب به اثرات این سرعت روی سلولها و نورونهای مغزی پرداخته است که حداقل نتیجهای که نویسنده به آن رسیده است کاهش 40درصدی قدرت همدلی بین انسانهاست.
اما خوشبختانه هر دردی را درمانی است و امروز بیش از هر زمان دیگری در این عصر پرشتاب باید بر تمرین آهستگی در اثر کتابخوانی روی آورد.
آهستگی پیوستگی میآورد و در اثر آن پختگی ایجاد میشود. آدم پخته اخلاق مدارتر با حلم تر است و این آهستگی در اثر کتابخوانی حاصل میآید.
همدلی با کتاب منجر به همدلی با جامعه میشود .
خانم ماریان ولف برای مقابله با اثرات مخرب این شتاب طاقتفرسا برای بقای بشر نسخه آهستگی از طریق کتاب را پیشنهاد میکند .
اگر به زمانی کتابخوانی به فرهنگ عمومی تبدیل شده و دگر باره کتابهای کاغذی جای خودشان را در سبد خرید خانوار پیدا کردند. کتابفروشی گردی به یک رفتار عمومی تبدیل شده و در کتابخانههای عمومی جایی برای سوزن انداختن نبود ما توانستهایم در مسیر درست گام نهیم.
در تعالیم دینی ما کتاب معجزه جاوید پیامبر اکرم (ص) است و امروز باز این کتاب است که بشر را به ساحل نجات هدایت میکند.
هر کدام از ما تلاش کنیم در روزهای منتهی به پایان سال کتاب را به یک کادوی ارزشمند و دادن هدیه تبدیل کنیم تا نسل جدیدمان به آهستگی پیوستگی و خردمندی و همدلی بیشتر برسد. در روزگار پرشتاب بیقراری عصر دیجیتال به قرارگاههای فرهنگی نیاز داریم که یکی از این قرارگاهها کتاب و کتابخوانی و کتابخانهها هستند.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد