سرویس: استان ایلام
کد خبر: 5367
|
09:09 - 1392/10/18
نسخه چاپی

نگاهی به وضعیت دانشگاههای ایلام/

سگ می زند، گربه می‌خواند و موش می‌رقصد

سگ می زند، گربه می‌خواند و موش می‌رقصد
گشت و گذارهای گربه‌ها در سلف سرویس و زاد و ولد در آشپزخانه، سبب شده است که دانشجویان به نان خشک‌های کمد خود قناعت کنند.

به گزارش ایلام فردا به نقل از خبرگزاری دانشجو، به دانشجویان دانشگاه ایلام که نگاه می کنی سردی، رخوت و افسردگی از نگاه، صدا و طرز راه رفتنشان مشهود است با وجود آنکه در تعاملات اجتماعی سعی می کنند با لبخندهای یخ زده داستان هزار و یک شب خود را در پستوی دلشان پنهان کنند؛ اما رنگ رخساره از سر درونشان خبر می دهد.

هر از چندگاهی نیز دانشجویانی هستند که با گام های چست و چابک، لبخندهای از بنا گوش در رفته و صدای پرانرژی توجه مخاطبین را به خود معطوف می کنند، پدربزرگ های ترم آخری به این دانشجویان مست و خجسته دل « ترمک» می گویند.

  باوجود اینکه در دانشگاه های سراسر کشور دانشجویان وقت خود را به وبگردی، ولگردی در شبکه های اجتماعی و چت کردن می‌گذرانند بهره مندی از اینترنت در دانشگاه ایلام به صورت کوپنی است؛ به گونه ای که دانشجویان ارشد 4GBو دانشجویان کارشناسی 2GBسهمیه برای استفاده از فضای مجازی دارند، به دلیل سرعت بسیار کند و کمبود سیستم های سخت افزاری در داخل خوابگاه ها دانشجویان ترجیح می دهند جز در موارد ضروری، رزرو غذا و دانلود کتاب های درسی از اینترنت استفاده نکنند.

از سوی دیگر برخی از خوابگاه ها مانند کوثر، ام البنین و رقیه(س) اینترنت ندارند و دانشجویان مجبورند هر روز برای سفارش شام و نهار با خانواده خود و یا دوستانی که به نت دسترسی دارند تماس بگیرند.

یک دانشجوی مهندسی شیمی گفت: در حالی که دانشجویان دانشگاه های مختلف به مطالعات علمی و تحقیقاتی و سرچ اطلاعات روز دنیا اهتمام می ورزند وقت ساکنین خوابگاه مطهری در صف های عریض و طویل دستشویی و حمام تلف می شود، تعداد سرویس های بهداشتی جوابگوی تعدد دانشجویان نیستند و ما مجبوریم از همان ساعت 5 صبح از خواب بیدار شویم و بقیه خوابمان را به صورت سرپایی در صفوف دستشویی محول کنیم.

وی ادامه داد: کسادی بازار کار، سهولت ورود به دانشگاه و بی هدفی سبب شده که دانشجویان به تحصیل به عنوان ابزار ثانویه و کالایی تجملی نگاه کنند.

روزهای پنجشنبه و جمعه دانشگاه بسیار سوت و کور است

بیشترین اوقات فراغت دانشجویان ایلام در روزهای پنجشنبه و جمعه است، متاسفانه به دلیل تعطیل بودن بخش اداری در روزهای آخر هفته و بی توجهی مسئولان به اوقات فراغت خوابگاه نشینان هر دقیقه ی این روزها معادل یک ساعت در سایر ایام هفته است.

یک دانشجوی الهیات تصریح کرد: ماه های اول که وارد دانشگاه شدم در همان اوان هفته از رسیدن به روز جمعه واهمه داشتم، آدینه روز که می رسید دانشگاه به قدری سوت و کور می شد که دلم می گرفت، ساعت های متمادی آه می کشیدم و گریه می کردم. چرا دست اندرکاران فرهنگی و مدیران ارشد به فکر پر کردن اوقات فراغت دانشجویان نیستند؟

از وسایل ورزشی به عنوان صندلی استفاده می شود

مدیران تربیت بدنی دانشگاه ایلام برای پر کردن وقت آزاد دانشجویان از برگزاری کلاس های ورزشی در ساعات مختلف شبانه روز دریغ نمی کنند، سرویس های ایاب و ذهاب نیز در اختیار ساکنین خوابگاه های داخل شهر است و تردد دانشجویان در جهت رسیدن به باشگاه های ورزشی به سهولت انجام می شود.

علاوه بر سالن ورزشی، در کنار خوابگاه های دختران و پسران دانشگاه ایلام چند وسیله ورزشی فلزی تعبیه شده است؛ اما به دلیل سرمای بیش از حد آن ها در زمستان و دمای بالایشان در تابستان برای ورزش کردن مناسب نیستند، دانشجویان درس خوان و مشترکین تلفن همراه در راستای رفع خستگی و تجدد قوا از وسایل مذکور به عنوان صندلی استفاده می کنند.

افسردگی از در و دیوار خوابگاه ها می بارد

دانشگاه ایلام دارای 6004 دانشجو است که 2000 نفر از آن ها در سال 1392 وارد این مرکز آموزش عالی شده اند، اسکان این تعداد دانشجو در هشت خوابگاه کوچک مقیاس دولتی امری دور از ذهن است.

یک دانشجو کامپیوتر گفت: به دلیل کمبود جا و اسکان دانشجویان به صورت فشرده ما ایستاده می خوابیم، غذا می‌خوریم، درس می خوانیم و زندگی می کنیم؛ زیرا فضا برای نشستن نیست. خوابگاه ها هیچ چشم اندازی ندارند، شیب دانشگاه زیاد است، فضای سبز کمتر به چشم می خورد، مسافت بین دانشکده ها طولانی است و ما در اوان جوانی به واریس، دیسک کمر و ساییدگی زانو مبتلا شده ایم.

این دانشجو ادامه داد: تخت خواب های ما لمسی هستند و با یک اشاره انگشت سیستم ویبراتور آن ها فعال می شوند، هیچ کس نیمه های شب جرات نمی کند در تخت خود بغلتد؛ زیرا با موجی از کفش، لنگه دمپایی، تخم مرغ، گوجه و در مواردی نادر با تخته سنگ مواجه خواهد شد!.

یک دانشجوی معماری تاکید کرد: ما در خوابگاه چمران سکونت داریم، سازمان میراث فرهنگی بارها به دانشگاه ایلام پیشنهاد تغییر کاربری این خوابگاه به موزه باستان شناسی داده است! اما از آن جهت که مسئولان دانشگاه قدر این زر ناب و گوهر کمیاب را خوب می دانند از تفویض آن به سازمان مذکور خودداری می کنند، از دلایل مهم و اسناد معتبر بر اصالت این ساختمان می‌توان به زمین لرزه های ماه پیش که در ایلام به وقوع پیوست اشاره کرد، نمای این خوابگاه همچون کوه در برابر هیمنه زمین لغزه لبخند زد نماد این لبخند را می توان در ترک خوردگی سقف طبقه دوم چمران ملاحضه کرد.

این دانشجو گفت: افسردگی از در و دیوار و عمق وجود دانشجویان می بارد. عدم وجود تفریحات سالم، فرم و معماری برخی از خوابگاه‌ها که با داشتن راهروهای طولانی نمای زندان را در ذهن بیننده تداعی می کند، عدم تفکیک سنی دانشجویان مقاطع مختلف و زندگی لانه زنبوری دانشجویان کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری در کنار یکدیگر بدون در نگر گرفتن شرایط متفاوت شیوه ای زندگی، تحصیل و بلوغ فکری آن ها مزید بر علت شده است.

یک دانشجوی دختر دانشگاه خاطرنشان کرد: امنیت فضای اطراف خوابگاه ها به دلیل حضور مستمر حراست و تلاش های شبانه روزی بخش انتظامات بسیار قابل توجه است، نظافت نیز رعایت می شود و متصدیان امر دو بار در هفته خوابگاه ها را مثل دسته گل تمیز می کنند.

دسترسی به لوازم ضروری واژه ای گنگ برگرفته از زبان مریخی

دسترسی به لوازم ضروری واژه ای گنگ، غیرمتعارف و برگرفته از زبان ناشناخته مریخی است، اگر دانشجویی به حال احتضار درآید با وجود اینکه دانشگاه مجهز به آمبولانس است؛ اما فرد بیمار باید با آژانس به بیمارستان منتقل شود. جعبه کمک های اولیه وسیله ای غیر قابل رویت است که برخی از دانشجویان کنجکاو، تنها یک مورد از آن را در اتاق سرپرست کرده اند.

دانشگاه ایلام دارای یک بازارچه است که دو اغذیه فروشی و یک سوپرمارکت دارد؛ اما هیچ یک از آن ها نیاز دانشجویان را تامین نمی‌کنند. این مرکز آموزش عالی 11 کیلومتر از مرکز شهر فاصله دارد و ساکنین خوابگاه ها برای تامین وسایل مورد نیاز خود مجبورند کیلومتر ها راه را طی طریق کنند.

هزینه ایاب و ذهاب و اقلام خوراکی سر به فلک می کشد

قسمت اعظم پول دانشجویان صرف ایاب و ذهاب و خرید اقلام خوراکی می شود.
 
یک دانشجو دختر دانشگاه با بیان اینکه همیشه هشت ما گرو نه است، تصریح کرد: اتوبوس های دانشگاه ایلام هر یک ساعت یکبار حرکت می کنند، اکثر اوقات ما مجبور هستیم آژانس بگیریم، کیفیت غذاها اصلا مطلوب نیستند و خودمان آشپزی می کنیم. برای خرید یک کیلو سیب زمینی هزار تومنی مجبور هستیم 10 هزار تومان هزینه رفت و برگشت بدهیم. با این اوصاف اگر در دانشگاه آزاد درس می خواندیم به صرفه تر بود.

سگ می زند، گربه می خواند و موش می رقصد


در دانشگاه ایلام دو نوع ناهنجاری اعم از انسانی و حیوانی وجود دارد.
 
دزدی، بزهکاری، بروز رفتارهای ضد فرهنگی، کم رنگ شدن ارزشهای دینی و فقدان برنامه ریزی منسجم سبب سوق دادن دانشجویان به سوی راهی است که به ترکستان ختم می شود.

در تمام خوابگاه ها موش، سوسک، ساس، گربه و سگ حضور مستمر و فعال دارند؛ به گونه ای که با مواجه شدن دانشجویان با آن ها از جای خود تکان نمی خورند، ساس، موش و سوسک در بین کتاب ها، دستمال کاغذی، کفش و لباس دانشجویان وول می خورند و با ساکنان خوابگاه همزیستی مسالمت آمیز دارند.

گشت و گذارهای گربه ها در سلف سرویس و زاد و ولد در آشپزخانه، سبب شده است که دانشجویان به نان خشک های کمد خود قناعت کنند؛ اما به کوبیده و جوجه کباب دانشگاه لب نزنند. سگ های ولگرد نیز بی پروا در دانشگاه پرسه می زنند و کسی جلودار آن‌ها نیست.

 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد