سرویس: خواندنی ها
کد خبر: 70317
|
08:13 - 1404/01/18
نسخه چاپی

ایده‌های غذایی؛

چگونه با گل‌کلم غذا درست کنید

چگونه با گل‌کلم غذا درست کنید
در این مقاله با نحوه درست‌کردن انواع غذا با گل‌کلم آشنا می‌شوید. گل‌کلم یکی از سبزیجات پرخاصیت و کم‌کالری است که در آشپزی ایرانی می‌توان از آن در غذاهای متنوعی مانند خورش، کوکو، شامی و سوپ استفاده کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، به نقل از خواندنی ها، گل کلم یکی از سبزیجات مغذی و خوشمزه ای است که می توان از آن در غذاهای مختلف ایرانی استفاده کرد. این سبزی علاوه بر طعم ملایم و دلپذیر، سرشار از ویتامین C، فیبر، و ترکیبات آنتی اکسیدانی است که به بهبود سلامت بدن کمک می کند. در این مقاله، به معرفی چند غذای ایرانی جذاب که با گل کلم تهیه می شوند، خواهیم پرداخت.

 

۱. طرز تهیه خورش گل کلم

پخت انواع غذا با گل کلم

طرز پخت خورش گل کلم

 

خورش گل کلم یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که در برخی مناطق کشور مانند شیراز و اصفهان طرفداران زیادی دارد.

 

مواد لازم:

گل کلم متوسط۱ عدد
گوشت گوسفندی یا مرغ۳۰۰ گرم
پیاز بزرگ۱ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۱ قاشق چای خوری
آبغوره یا آبلیمو۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچینبه مقدار لازم
 زعفران دم کردهبه مقدار لازم

 

طرز تهیه خورش گل کلم :

۱. پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.

۲. گوشت را اضافه کرده و با ادویه ها خوب سرخ کنید.

۳. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ آن باز شود.

۴. مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت مقداری پخته شود.

۵. گل کلم ها را خرد کرده و در کمی روغن سرخ کنید.

6. وقتی گوشت تقریباً پخته شد، گل کلم ها را اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.

7. در انتها، آبغوره یا آبلیمو و زعفران را اضافه کنید و پس از چند دقیقه خورش را سرو کنید.

 

نکته:

در این غذا می توانید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. زمانی که گوشت چرخ کرده را با پیاز تفت دادید، ادویه ها و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت بدهید. سپس گل کلم ها را سرخ کنید و به آن اضافه کنید. مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه بدهید خورشت جا بیفتد و در پایان، آبغوره یا آبلیمو و زعفران را اضافه کنید و پس از چند دقیقه خورش را سرو کنید.

 

می توانید در این خورشت از گوشت چرخ کرده که به صورت قلقلی در آورده ایم، استفاده کنید.

 

۲. طرز تهیه کوکو گل کلم

درست کردن انواع غذا با گل کلم

طرز درست کردن کوکو گل کلم

 

کوکو گل کلم یک غذای گیاهی سالم و سبک است که جایگزین خوبی برای کوکوهای دیگر مانند کوکو سیب زمینی یا کوکو سبزی محسوب می شود.

 

مواد لازم:

گل کلم کوچک۱ عدد
تخم مرغ۳ عدد
آرد نخودچی یا آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
سیر رنده شده۱ حبه
زردچوبه، نمک، فلفل سیاهبه مقدار لازم
روغن برای سرخ کردنبه مقدار لازم

 

نحوه درست کردن کوکو گل کلم :

۱. ابتدا گل کلم را خرد کرده و بخارپز کنید تا نرم شود.

۲. آن را له کرده و با تخم مرغ، سیر، آرد و ادویه ها مخلوط کنید.

۳. روغن را در تابه داغ کنید و مایه کوکو را در آن بریزید.

۴. دو طرف کوکو را سرخ کنید تا طلایی شود.

 

نکته:

می توانید کمی پنیر پیتزا به مایه اضافه کنید تا کوکوی کش دار داشته باشید.

 

۳. طرز تهیه شامی گل کلم

ایده های غذایی با گل کلم

نحوه درست کردن شامی گل کلم

 

 

 

 

شامی گل کلم نوعی کتلت سالم و سبک است که با نان سنگک و سبزی خوردن طعمی بی نظیر دارد.

 

مواد لازم:

گل کلم متوسط۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز بزرگ۱ عدد
تخم مرغ۲ عدد
پودر سوخاری یا آرد نخودچی۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچینبه مقدار لازم
روغن برای سرخ کردنبه مقدار لازم

 

طرز درست کردن شامی گل کلم :

۱. گل کلم را بخارپز کرده و له کنید.

۲. پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید.

۳. تمام مواد را مخلوط کرده و ورز دهید.

۴. مایه شامی را به شکل کتلت فرم داده و در روغن سرخ کنید.

 

۴. طرز تهیه برنج گل کلم

چند ایده ی غذایی با گل کلم

روش درست کردن برنج گل کلم

 

برنج گل کلم یک گزینه کم کالری و سالم است که برای افرادی که رژیم غذایی دارند، بسیار مناسب است. (طرز تهیه برنج گل کلم به روشی دیگر)

 

مواد لازم:

گل کلم کوچک۱ عدد
برنج ایرانی۲ پیمانه
زعفران دم کرده۱ قاشق چای خوری
کره یا روغن زیتون۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفلبه مقدار لازم

 

طرز پخت برنج گل کلم :

۱. گل کلم را رنده کنید تا به شکل دانه های برنج دربیاید.

۲. برنج را به روش معمول آبکش کنید.

۳. در یک قابلمه، گل کلم را با کمی روغن تفت دهید.

۴. برنج و گل کلم و زعفران را در قابلمه ی مورد نیاز دم بگذارید.

 

نکته:

این برنج را می توان با مرغ یا سبزیجات دیگر سرو کرد.

 

۵. طرز تهیه سوپ گل کلم ایرانی

نحوه درست کردن غذا با گل کلم

طرز تهیه سوپ با گل کلم

 

سوپ گل کلم یکی از بهترین گزینه ها برای فصل زمستان است که طعم ملایمی دارد و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

 

مواد لازم:

گل کلم کوچک۱ عدد
جو پرک۱/۲ پیمانه
هویج ۱ قاشق چای خوری
پیاز ۱ قاشق چای خوری
زعفران دم کرده  ۱ قاشق چای خوری
نمک، فلفل، زردچوبهبه مقدار لازم

 

طرز درست کردن سوپ گل کلم :

۱. پیاز را خرد کرده و تفت دهید.

۲. هویج و گل کلم خرد شده را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

۳. جو پرک را افزوده و آب بریزید تا مواد بپزند.

۴. در پایان، زعفران و ادویه ها را اضافه کنید.

 

نکته :

در این دستور می توانید از کرفس و یا مقدار کمی جعفری خرد شده استفاده کنید.

 

سخن پایانی :

گل کلم یک ماده غذایی بسیار متنوع است که می توان آن را در انواع غذاهای ایرانی استفاده کرد. از خورش و کوکو گرفته تا برنج و سوپ، این سبزی مغذی قابلیت ترکیب با مواد دیگر را دارد و می تواند جایگزین مناسبی برای برخی غذاهای پرکالری باشد. با اضافه کردن گل کلم به رژیم غذایی خود، علاوه بر لذت بردن از طعم دلچسب آن، از فواید تغذیه ای آن نیز بهره مند خواهید شد.

 

انتهای خبر/م

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد