به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، به نقل ازشبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ حزبالله لبنان در اوج ناامیدی جهان عرب از مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و متحدان اصلی آن یعنی آمریکا و انگلیس در لبنان متولد شد، تولدی که توانست مکتب مقاومت را نه تنها در غرب آسیا بلکه در سراسر جهان عرب و در بین ملتهای آزادیخواه دنیا به عنوان تنها راه آزادی ملتها پایهگذاری کند.
در شرایطی که لبنان در بین سالهای ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ در آتش جنگهای داخلی میسوخت، حزبالله لبنان به عنوان سازمانی سیاسی، نظامی و اسلامگرای شیعه در لبنان ایجاد شد تا نقش تأثیرگذاری در تحولات غرب آسیا داشته باشد.
پس از حمله اسرائیل به لبنان و در پی پیروزی انقلاب اسلامی ایران، حزبالله لبنان در سال ۱۹۸۲ میلادی توسط برخی از شیعیان لبنان پیریزی شد، گروههای اسلامی ضد صهیونیستی که تا در قبل از آن مبارزات غیرمنسجمی را علیه رژیم انجام میداد حالا اما در قالب یک تشکیلات منسجم در حال سازماندهی به توان رزمی خود بود.
حزبالله با ایدئولوژی اعتقاد به ولایتفقیه و پیروی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و همچنین مبارزه و مقابله با رژیم صهیونیستی نهالی را کاشت که رهبری چهرههایی همچون سید عباس موسوی و سید حسن نصرالله این نهال امروز به درخت تنومند مقاومت تبدیل شده است.
ترور سید عباس موسوی و بازتاب جهانی دبیرکلی سید حسن نصرالله
سید عباس موسوی در سال ۱۹۹۲ در حال بازگشت از مراسم سخنرانی در یکی از روستاهای حومه بیروت مورد حمله بالگردهای رژیم صهیونیستی قرار گرفت که در نتیجه آن خود، همسر و فرزندش به شهادت رسیدند.
شهادت سید عباس موسوی اگرچه ضربه شدیدی به پیکره حزبالله زد؛ اما مقدمهای برای جایگزینی سید حسن نصرالله و آغاز فرایند یک انقلاب گسترده در این تشکیلات شد.
«اوری ساگی» ژنرال صهیونیست بر عملیات ترور سید «عباس موسوی» سالها بعد از ترور سید عباس موسوی گفته بود بدترین پیامد ترور عباس موسوی برای اسرائیل انتخاب نصرالله به دبیرکلی حزبالله بود.
در سال ۱۹۹۲، سید حسن نصرالله به عنوان دبیرکل حزبالله لبنان انتخاب شد؛ انتخاب او به عنوان یک رهبر جوان، بازتابهای گستردهای داشت و حزبالله را در مسیر جدیدی از توسعه و مقاومت قرار داد.
او یکی از قدرتمندترین شخصیتهای عرب در خاورمیانه، اثری ماندگار در لبنان، درگیری اعراب و اسرائیل و منطقه وسیعتر از خود بر جای گذاشت.
سید حسن نصرالله نه تنها در لبنان، بلکه فراتر از آن، توسط بسیاری به عنوان یک قهرمان شناخته میشد تا جایی که او دیگر به عنوان رهبر یک جنبش مقاومت تلقی نمیشد، بلکه یک رهبر شیعه بود که برای منافع اسلام مبارزه میکرد.
حزبالله لبنان به رهبری سید حسن نصرالله در کمتر از ۱۰ سال ضربات سنگینی به نظام سلطه در لبنان وارد کرد.
در سال ۲۰۰۰ و در جریان جنگ ۳۳ روزه حزبالله لبنان ارتش آمریکا و فرانسه را از لبنان بیرون کرد و توانست با مقاومت و ایستادگی مثالزدنی رژیم صهیونیستی را با ذلیلانهترین و خفتبارترین شکست تاریخی خود از لبنان بیرون کند.
در جریان این جنگ افسانه شکستناپذیری رژیم خونخوار صهیونیستی بهکلی نابود شد و از این تاریخ حزبالله لبنان به فرماندهی علامه شهید سید حسن نصرالله، به عنوان اثرگذارترین نیروی مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست مطرح شد و شخص شهید سید حسن نصرالله به عنوان محبوبترین رهبر عربی تبدیل شد.
در سال ۲۰۲۱ سید حسن نصرالله در اظهاراتی گفت که حزبالله صدهزار مبارز دارد که آن را در زمره قدرتمندترین سازمانهای مسلح غیر ملی در سراسر جهان قرار میدهد. بازتاب سخنان سید حسن نصرالله از سراسر خاورمیانه و فراتر از آن مورد توجه قرار گرفت تا جایی که نه تنها رژیم صهیونیستی و متحدان غربی آن بلکه در بین محور مقاومت نیز جایگاه حزبالله لبنان به طور گستردهای تثبیت شد.
حمایت از فلسطین؛ تشدید درگیریهای اسرائیل و حزبالله
پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی و جنگ رژیم صهیونیستی و حماس در ۸ اکتبر، حزبالله عملیاتهای گستردهای را علیه رژیم صهیونیستی انجام داد و آن را جبهه پشتیبان برای غزه نامید.
حمایت حزبالله و سید حسن نصرالله از حماس و مردم فلسطین باعث تشدید درگیریهای میان حزبالله و اسرائیل شد.
همین امر موجب شد رژیم صهیونیستی جبهه جنگی را گسترش داده و دست به بمباران و عملیات در لبنان بزند.
اسرائیل با انفجار پیجرهای حزبالله بیش از سه هزار تن از اعضای حزبالله و مردم لبنان را شهید و زخمی کرد و پس از آن در ۶ مهر ۱۴۰۳ش با حمله به مقر فرماندهی حزبالله در بیروت سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان را به شهادت رساند.
سید حسن نصرالله فراتر از یک رهبر نظامی
حزبالله تحت رهبری سید حسن نصرالله که نام خانوادگیاش «پیروزی از طریق خدا» است، از یک جنبش محلی به بزرگترین حزب سیاسی در تاریخ اخیر لبنان تبدیل شد.
پیروزی و موفقیت سید حسن نصرالله نتیجه «ویژگیهای ممتاز و کمنظیر شخصیتی او در لبنان»، «ترکیب حلم و شجاعت وی»، «نگاه محبتآمیز وی به همه گروهها و مذاهب ۱۸ گانه لبنانی»، «به اهتزاز درآوردن پرچم وحدت در لبنان»، «هوشمندی و نگاه استراتژیک وی» و مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی بود.
سید حسن نصرالله افسانه شکستناپذیری رژیم صهیونیستی را متلاشی کرد و موجب شد حاکمیت بیچون و چرای آمریکا در منطقه غرب آسیا دستخوش تلاطمهای جدی قرار گیرد.
او به عنوان نخ تسبیح وحدت و یکپارچگی لبنان مطرح شد و توانست فراتر از یک رهبر نظامی، با چهرهای چندوجهی زیرساختهای مقاومت در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی را تقویت کند.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد