کد خبر: 53771
|
06:19 - 1400/08/22
نسخه چاپی

حکایت واحد های خبازی؛

کبفیت پایین نان در ایلام/وقتی نظارت ها رنگ می بازند

کبفیت پایین نان در ایلام/وقتی نظارت ها رنگ می بازند
کیفیت پاییین نان در نانوایی ها شهر ایلام باعث نارضایتی شهروندان ایلامی شده است که لازم و ضروری است در این راستا مسئولان نظارت بیشتری نمایند.

به گزارش ایلام بیدار ،اگرچه روند افزایشی قیمت اقلام خوراکی در چند ماه اخیر باعث نگرانی و بروز مشکلاتی برای مردم در سراسر کشور از جمله استان ایلام شده است اما مدتی است کاهش کیفیت نان به عنوان یکی از اصلی‌ترین خوراکی‌های سرسفره ایلامی‌ها به این نگرانی‌ها دامن زده است و آمارها نشان می‌دهد روند افزایشی حجم تخلفات در میان صنف خباز افزایشی بوده مشکلی که مستقیم می‌تواند به سلامتی جامعه نیز آسیب برساند.

در این زمینه کارشناسان بهداشت و درمان تاکید می‌کنند کاهش سطح کیفی نان در بلند مدت سلامت مردم منطقه را با مخاطره روبرو کرده و اولین مشکلات ایجاد شده افزایش بیماری‌های گوارشی خواهد شد.

به گفته برخی از جامعه شناسان عمده‌ترین تخلفات صنفی که در سال 1400 با آن مواجه شده‌ایم، به ترتیب مربوط به کم‌فروشی نانوایی‌ها و سپس گرانفروشی نان بوده است که لازم است مسئولان برای رفع آن اقدامات جدی انجام دهند، زیرا نان یکی از کالاهای مهم و پرمصرف مردم است و هر گونه تخلف نانوایی‌ها تاثیرات منفی بسیاری بر زندگی مردم خواهد گذاشت.

کاهش کیفیت نان در استان ایلام

جهانگیر رستم‌زاد  اظهار داشت: کیفیت نان در بسیاری از نانوایی‌های استان ایلام کاهش یافته، که در همین راستا مسئولان مربوطه باید به کیفیت نان استان توجه ویژه داشته باشند تا تداوم این شرایط موجب نارضایتی مردم نشود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با بیان اینکه نان یک کالای اساسی مردم است افزود: اتحادیه نانوایی‌ها، تعزیرات حکومتی، بهداشت، فرمانداری‌ها، بازرسان صمت باید با نظارت مستمر بر نانوایی‌های استان وضعیت کیفیت آنها را با دقت بررسی کنند.

برخورد با 13 خبازی

علیرضا لطفی اظهار داشت: کم‌فروشی به ویژه در بخش خبازی‌ها، یکی از معضلات کنونی جامعه است که به کرات در اکثر مناطق استان ایلام مشاهده می‌شود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان ایلام با بیان اینکه در روز‌های گذشته از 15 نانوایی در استان ایلام بازدید میدانی به عمل آمده است، افزود: از این تعداد 13 خبازی اقدام به کم‌فروشی کردند که به دور از هرگونه اغماض با آنها برخورد قانونی می‌شود.

وی تصریح کرد:علاوه بر نانوایی‌ها در سایر صنوف نیزمانند سوپرمارکت‌ها، مرغ فروشی‌ها و... مشاهده می‌شود که فروشندگان با دقیق نبودن ترازو‌ها اقدام به کم فروشی اجناس می‌کنند.

 لطفی با بیان اینکه جلوگیری از این مهم علاوه بر نظارت سازمان تعزیرات حکومتی، نیازمند نظارت سازمان استاندارد و مجمع امور صنفی می‌باشد ادامه داد: سازمان تعزیرات حکومتی استان ایلام بر حسب وظیفه، هر روز و به صورت شبانه روز مشغول نظارت بر تمامی اصناف از جمله نانوایی‌ها، میوه فروشی‌ها،پمپ‌ بنزین‌ها و... است.

رائه آرد تشویقی به نانوایی‌های منصف

احمد جمالوندی می‌گوید: روند اصلاح رویه کاری واحدهای خبازی استان در دستور کار است و سعی می شود با نظارت مستمر کیفیت و کمیت نان تولیدی بهبود یابد.

مدیر کل اقتصادی استانداری ایلام با بیان اینکه واحدهای نانوایی منصف و بدون تخلف در استان سهمیه آرد تشویقی دریافت می کنند افزود: همچنان که برای واحدهای منصف و فعال سهمیه تشویقی اختصاص می یابد، بطور قطع با واحدهای متخلف برخورد قانونی می‌شود.

وی تصریح کرد: واحدهای نانوایی که چندین بار مرتکب تخلف شوند، علاوه بر کسر سهمیه حتی تا پلمپ و ابطال جواز نیز برای آنها تصمیم گیری می‌شود.

نابسامانی در وضعیت نان و نانوایی‌ها، بی‌کیفیتی و قیمت‌های متفاوت نان در استان ایلام چیزی نیست که بتوان به راحتی از کنار آن گذشت و همواره رفع آن نیازمند توجه مسئولان مربوطه است.

انتهای پیام

 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد