سرویس: اجتماعی
کد خبر: 70255
|
08:48 - 1404/01/13
نسخه چاپی

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی:

کاوش سایت تاریخی چغاگلان مهران ادامه پیدا می‌کند

کاوش سایت تاریخی چغاگلان مهران ادامه پیدا می‌کند
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: کاوش سایت تاریخی چغاگلان مهران ادامه پیدا می‌کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، سارا فلاحی در حاشیه بازدید از سایت تاریخی چغاگلان شهرستان مهران در جمع اصحاب رسانه گفت: امروز سعی کردم برای بار دوم از کاوش این اثر تاریخی بازدید کنم و پیشرفت کاوش این سایت را از نزدیک ببینم که خوشبختانه هم از لحاظ کاوش و هم مسقف شدن این سایت با توجه تلاش‌های که در مرکز و همچنین پیگیری‌های مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان انجام شده پیشرفت بسیار خوبی داشته است.
 

 نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به گزارش مسئول کاوش این سایت تاریخی و کارشناسی هوایی که انجام شده، برخی اشیای بدست آمده از این کاوش متعلق به ۱۱ هزار و ۵۰۰ سال تا ۹ هزار و ۵۰۰ سال پیش بوده است.
 

 وی تصریح کرد: با توجه به ادامه کاوش سایت تاریخی چغاگلان، در صدد هستیم که برای تملک مابقی اراضی اطراف این سایت، کمک‌های لازم برای تأمین و جذب اعتبار انجام شود.
 

 فلاحی گفت: برای ثبت جهانی این اثر تاریخی توسط اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اقداماتی انجام شده که حتماً این اقدام به نتیجه مطلوب می‌رسد.
 

 نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی از استاندار ایلام برای توجه ویژه به کاوش این اثر تاریخی تأکید کرد و افزود: سایت تاریخی چغاگلان متعلق به مردم ایلام نیست؛ بلکه متعلق به همه ملت ایران است که با این حمایت‌ها یک انقلابی در پیشینه تاریخی ما و در ثبت این پیشینه می‌تواند کاوش‌های جدید ایجاد کند.
 

 فرزاد شریفی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام در این باره گفت: چغاگلان در فاصله ۳۰ کیلومتری شمال شرق مهران در استان ایلام و در ارتفاع ۴۵ متری از سطح دریا قرار دارد و وجود رودخانه کنجان چم، قنات‌های زیبای امیرآباد و قرار گرفتن در مسیر عتبات‌عالیات و همچنین قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی، این سایت را از لحاظ تاریخی و گردشگری با اهمیت کرده است.
 

 شریفی تصریح کرد: از اهداف بلندمدت این کاوش که در پنج فصل از سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۷ پیش‌بینی شده است، می‌توان به بررسی ژئوفیزیک محوطه، طراحی سایت دوزبانه و تملک اراضی مرتبط با محوطه، اجرای بخش‌های مختلف پارک باستان‌شناسی و انتشار مطالعات فصول کاوش است اشاره کرد.

 

انتهای خبر/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد