سرویس: استان ایلام
کد خبر: 8243
|
23:45 - 1393/04/15
نسخه چاپی

عزم ملی و مدیریت جهادی برای عبور از بحران آب/کارشناسان سرقت آب را سرقت زندگی می دانند

 عزم ملی و مدیریت جهادی برای عبور از بحران آب/کارشناسان سرقت آب را سرقت زندگی می دانند
امر به معروف و نهی از منکر یکی از فرائض مهم دینی ما به شمار می روند و اگر همگان به این فریضه تأثیر گذار الهی به درستی عمل نمایند، قطعاً ریشه بسیاری از بد اخلاقی ها، ناهنجاری ها و اسراف و تبذیرها در جامعه خشکیده خواهد شد.

غلامرضا محمدمرادی- سعدیه کرمی:یکی از نعمت های بی نظیر و تجدید ناپذیر خداوندی« آب » است و جمله «آب مایه حیات است» را همه ما بارها و بارها شنیده ایم، اما آیا واقعاً تا به حال فکر کرده ایم که اگر منابع آبی ما در خطر نابودی قرارگیرند، چه اثرات ناگواری در پی خواهد داشت؟
خبرنگار ما در ایلام برای بررسی نقش مردم در صرفه جویی و استفاده صحیح و اصولی از این الفبای زندگی، نظر تنی چند از مردم ایلام را جویا شده است که با هم مرور می کنیم:


* آب؛ میراث گذشتگان و امانت آیندگان

یکی از شهروندان ایلامی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه« آب »میراث گذشتگان و امانت آیندگان است و باید این میراث و امانت بزرگ را پاس بداریم و خیانت نورزیم، می گوید: اگر ما باور کنیم که 75 درصد وجودمان از آب تشکیل شده است و به هر اندازه ای که آب را هدر دهیم و قدرش ندانیم، به همان اندازه نیز بدنمان تحلیل می رود و به مرگ نزدیک می شویم، بدون شک در مصرف آب صرفه جویی خواهیم کرد.
محمدرضا احمدی مصرف اصولی و بهینه آب و صرفه جویی را یک وظیفه همگانی و مطالبه عمومی می داند و اظهار می دارد: برای تحقق این امر مهم همه مردم و مسؤلان باید با عزم جدی پای کار باشند و نگذارند که عده ای بی مهابا بر زندگی نسل کنونی و نسل های آینده خط بطلان بکشند.
وی با تأکید بر اینکه همه باید بدانند که جنگهای آینده جنگ نفت و میادین نفتی نیست بلکه جنگ آب و منابع آبی است، می افزاید: مصرفه بی رویه، استفاده غیرعلمی و غیرکارشناسی در مصارف مختلف، نبود نظارت کافی، وجود شبکه های فرسوده، عدم کنترل روان آب ها، استحصال و برداشت های غیر مجاز از سفره های زیر زمینی و...، از آلام و دردهایی هستند که باید جدی گرفته شوند و برای هرکدام چاره اندیشی شود.

* کاهش هدر رفت آب با امر به معروف و نهی از منکر

یکی دیگر از هم استانی ها با بیان اینکه همه ما در برابر نعمات ارزشمند خداوند مسؤلیم اما در مقابل نعمت بی بدیل او یعنی« آب» باید خود را بیشتر مسؤل و پاسخگو بدانیم، می گوید: امر به معروف و نهی از منکر یکی از فرائض مهم دینی ما به شمار می روند و اگر همگان به این فریضه تأثیر گذار الهی به درستی عمل نمایند، قطعاً ریشه بسیاری از بد اخلاقی ها، ناهنجاری ها و اسراف و تبذیرها در جامعه خشکیده خواهد شد.
ساسان بیگ زاده با اشاره به اینکه امر به صرفه جویی و نهی از اسراف و هدر دادن آب، نمونه بارز عمل به فریضه امر به معروف و نهی از منکر است، اظهار می دارد: متأسفانه عده ای به زعم اینکه دارای کنتور و امتیاز آب هستند، هرجور دلشان می خواهد آب را هدر می دهند و کسی جلو دارشان نیست.
وی به ضرورت آموزش همگانی تأکید می کند و می افزاید: با توجه به وضعیت اقلیمی کشور و استان، کاهش بارندگی ها و حجم آب سدها، وقوع خشکسالی های متوالی و گرمای سوزان زمین، باید فرهنگ صرفه جویی در همه صنوف و مقاطع تحصیلی، ساری و جاری گردد و به باور قلبی مردم تبدیل شود.

* عزم ملی و مدیریت جهادی برای عبور از بحران آب

شهروندی که از قطعی و کمبود آب در محله اش گلایه دارد، به خبرنگار ما می گوید: اگر همشهریان عزیز و فهیم ایلامی به درستی مصرف کنند و بی خودی آب را هدر ندهند، عدالت توزیع آب اجراء و مشکلات آبی همنوعان نیز حل خواهد شد.
کاظم سلیمانی مدیریت آب را نیازمند« عزم ملی و مدیریت جهادی » می داند و اظهار می دارد: رهبر فرزانه انقلاب سالجاری را« سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی » نام نهاده اند و سنگ بنای اقتصاد پویا« آب » است و بهترین شاهکار مردم برای تحقق این شعار ارزنده در حوزه آب، فرهنگ سازی برای صرفه جویی است.
وی شهروندان را به استفاده درست و اصولی از آب توصیه و تأکید می کند: همه ما باید بپذیریم که در مقابل هم مسؤلیم و این آب را که در اختیار داریم متعلق به همگان است و بایستی به قدر نیازمان از آن بهره ببریم و با هدر دادن آن به کل جامعه خیانت نکنیم.

*پدیده زشتی به نام« سرقت آب »

یکی دیگر از هم استانی ها با بیان اینکه متأسفانه امروزه پدیده ای زشت به نام سرقت آب( پشت کنتوری ) در جامعه رواج یافته است و بیم آن می رود که فراگیرتر هم بشود، می گوید: این گونه افراد بدانند که عمل ناپسند آنان مصداق بارز سرقت و حتی بدتر از آن، سرقت زندگی است چرا که با این اقدام مجرمانه، زندگی افراد زیادی مختل و معطل می شود.
حسین جهانی که خود را دانشجوی رشته الهیات معرفی می کند، با اشاره به اینکه انجام هرگونه فعالیت با آب های سرقتی پشت کنتوری، حرام است، اظهار می دارد: بهتر است به قبح و زشتی این پدیده بیش از پیش پرداخته شود و عنوان« انشعابات غیر مجاز » به « سرقت آب » تغییرکند تا جرأت و جسارت متخلفین هم کاهش یابد.
وی تنها راه برون رفت استان و کشور را از بحران آب، صرفه جویی می داند و می افزاید: باید فرهنگ مصرف و صرفه جویی در جامعه نهادینه شود تا جامعه در آینده با تهدید جدی آب مواجه نشود.

* ضرورت استفاده از توان رسانه ها

شهروندی که خود را خبرنگار و از اهالی مطبوعات معرفی می کند، در این باره می گوید: همه رسانه های دیداری و شنیداری وظیفه دارند که در راستای صرفه جویی و جلوگیری از اسراف و تبذیر نقش آفرینی و فرهنگ سازی کنند.
وحید صدر به ضرورت اطلاع رسانی و هشدارهای نوشتاری و پیامکی به شهروندان برای تحقق فرهنگ مصرف درست، اشاره می کند و اظهار می دارد: با مشارکت، همراهی و همکاری همه گروههای مردمی می توان مشکلات و معضلات فراروی را در جامعه حل و فصل و از ایجاد بحران ها جلوگیری کرد.
وی رسانه ها را بازوانی توانمند برای تحقق برنامه های آرمانی ارزیابی می کند و می افزاید: باید از توان و استعداد همه رسانه ها به تناسب پهنای حوزه فعالیت و کارایی، برای پیشبرد اهداف سازمانی، اقناع افکار عمومی، جلب مشارکت و رضایتمندی مردم، نهایت بهره برداری به عمل آید.

* سارقین آب زمین گیر می شوند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار قدس آنلاین با بیان اینکه منابع آبی در کشور محدود است و همه ما باید قدردان این نعمت تجدید ناپذیر خداوندی باشیم، می گوید: ما بایستی در برابر قطره، قطره این نعمت عظیم و امانت الهی، هم در دنیا و هم در آخرت پاسخگو باشیم.
مهندس داراب بیرنوندی با تأکید بر اینکه استفاده بهینه از آب باید به عادت و رفتار غیر قابل تغییر مردم، تبدیل شود، اظهار می دارد: کاهش بارندگی، پراکندگی جمعیت، قیمت تمام شده تأمین آب، سرقت آب، کمبود منابع مالی، فرسودگی برخی شبکه ها و...، از جمله عواملی است که تأمین این مایه حیاتی را برای شهروندان تحت تأثیر قرار داده و مسؤلیت ما را سنگین تر کرده است.
وی با اشاره به مصرف بی رویه آب از سوی برخی مشترکان و دستگاههای دولتی، می افزاید: برخورد جدی با مشترکان و دستگاههای پرمصرف، فرهنگ سازی برای کاهش مصرف، اصلاح شبکه های فرسوده و مبارزه با سارقین آب، از اولویت های این دستگاه اجرایی است.
امید است همه مردم ما روزی به این باور و اعتقاد درونی برسند که آب سرمایه ای گرانبها، مایه خیر و برکت و افتخار هر کشوری است و هدر دادن هر قطره از آن به مثابه خیانت به کل جامعه است.

 

 

منبع:قدس آنلاین

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد