سرویس: اقتصادی
کد خبر: 70658
|
00:58 - 1404/02/16
نسخه چاپی

مدیر جهاد کشاورزی چرداول خبر داد:

کاشت ۱۴ هکتار گل محمدی در چرداول

کاشت ۱۴ هکتار گل محمدی در چرداول
 مدیر جهاد کشاورزی چرداول گفت: برداشت گل محمدی از مزارع شهرستان چرداول در سطح ۱۴ هکتار آغاز شده است و عملیات گلاب‌گیری و تهیه گل خشک نیز هم‌زمان در حال انجام است.

حمید حیدری‌زاد صبح امروز در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، با اشاره به روند رو به رشد کشت گل محمدی در شهرستان چرداول، اظهار کرد: در راستای اجرای سیاست‌های اصلاح الگوی کشت و ترویج گیاهان مقاوم به کم‌آبی، توسعه کشت گیاهان دارویی به‌ویژه گل محمدی در مناطق کوهستانی چرداول در دستور کار قرار گرفته است.

 وی افزود: بهره‌گیری از شرایط اقلیمی مطلوب، خاک حاصلخیز و هوای خنک این مناطق، به‌همراه حمایت‌های آموزشی و تشویقی جهاد کشاورزی، موجب شده تا سطح زیر کشت گل محمدی به ۱۴ هکتار برسد؛ عددی که هر سال روندی افزایشی را تجربه می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی چرداول ادامه داد: برداشت گل‌های محمدی از اوایل اردیبهشت‌ماه در مزارع این شهرستان آغاز شده و تا پایان خرداد ادامه خواهد داشت. محصول برداشت‌شده برای فرآوری به‌صورت گلاب‌گیری، تولید غنچه خشک و سایر مشتقات به واحدهای تولیدی محلی ارسال می‌شود. وی خاطرنشان کرد که زمان برداشت، عطر بی‌نظیر گل‌های محمدی فضای مناطق کوهستانی را آکنده می‌سازد و این امر نیز می‌تواند به جذب گردشگر و رونق اقتصادی منطقه کمک کند.

حیدری‌زاد در ادامه اظهار داشت: پیش‌بینی ما این است که امسال بیش از ۲۵ تن گل محمدی از سطح زیر کشت برداشت شود و روانه بازار مصرف داخلی گردد. این میزان تولید می‌تواند ضمن تأمین مواد اولیه مورد نیاز صنایع گلاب‌گیری و دارویی، زمینه‌ساز افزایش درآمد کشاورزان محلی نیز باشد.

به گفته وی، گل محمدی یکی از گیاهان ارزشمند دارویی و صنعتی کشور به شمار می‌رود که به‌دلیل خواص فراوان و عطر منحصر‌به‌فردش، در صنایع متعددی از جمله داروسازی، تولید عطر و اسانس، صنایع آرایشی و بهداشتی، و همچنین تهیه انواع فرآورده‌های غذایی کاربرد دارد. توسعه کشت این محصول نه‌تنها موجب صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شود، بلکه با ایجاد اشتغال پایدار در روستاها، نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری و مهاجرت روستاییان ایفا می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی چرداول در پایان گفت: با توجه به بازدهی اقتصادی مطلوب، نیاز پایین به آب و سازگاری این گیاه با شرایط کوهستانی، جهاد کشاورزی آماده حمایت از کشاورزانی است که تمایل به ورود به حوزه کشت گیاهان دارویی به‌ویژه گل محمدی دارند. او ابراز امیدواری کرد که با توسعه زیرساخت‌های فرآوری و بسته‌بندی، بتوان ارزش افزوده بالاتری از این محصول نصیب تولیدکنندگان منطقه کرد.

 

انتهای خبر/م

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد