سرویس: اقتصادی
کد خبر: 66534
|
00:11 - 1403/05/15
نسخه چاپی

ایلام بیدار گزارش می‌دهد؛

ازبوئه گران‌بهاترین گیاه در دامن طبیعت ایلام

ازبوئه گران‌بهاترین گیاه در دامن طبیعت ایلام
گیاه آویشن (ازبوئه)، گیاهی باخاصیت درمانی فراوان که به‌وفور در طبیعت ایلام یافت می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، آویشن کوهی یکی از گیاهان گران‌بهایی دارویی در دل طبیعت است که در درمان بیماری‌های بسیار مفید است. 

استان ایلام با داشتن طبیعت دل‌انگیز و سرسبز سرشار از این نوع گیاهان دارویی است. به دلیل خواص دارویی و استخراج اسانس‌های مفید، در بسیاری از فرهنگ‌ها و طب سنتی مورداستفاده قرار می‌گیرد. 

گیاه آویشن که با گویش محلی و کوردی به آن ازبوئه گفته می‌شود. این نوع گیاه به‌صورت خود رو و خدادادی در دل طبیعت رشد می‌کند.

 

 

 

 

 گیاه آویشن گیاهی تسکین‌دهنده اعصاب و روان


محمد رسولی در گفتگو با خبرنگار تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: آویشن گیاهی است که در تقویت معده، اعصاب روان و افزایش هوش و استعداد مفید است. 

کارشناس گیاهان دارویی افزود: گیاه آویشن در فصل تیرماه آغاز برداشت آن شروع می‌شود و تا شهریورماه ماه می‌توان از این نوع گیاه برداشت نمود. 

وی افزود: استفاده امروزی ثابت شده است که آویشن برای درمان آسم و صرفه‌های خشک ومکرر استفاده می‌شود.

در ادامه به بررسی جنبه‌های مختلف این گیاه می‌پردازیم: 

۱. ویژگی‌های ظاهری آویشن کوهی یک گیاه علفی چندساله است که ساقه‌های نرم و نازک دارد. برگ‌های این گیاه کوچک، نوک‌تیز و به رنگ سبز تیره هستند. گل‌های آویشن کوهی معمولاً به رنگ صورتی یا بنفش روشن بوده و به‌صورت خوشه‌ای، در انتهای ساقه‌ها قرار گرفته‌اند. 

۲. زیستگاه و رشد آویشن کوهی در مناطق سردسیر و کوهستانی رشد می‌کند. این گیاه نیاز به نور مستقیم خورشید و خاک‌های خشک و خوب زهکشی شده دارد. آویشن کوهی به سرمای شدید مقاوم است و معمولاً در نواحی کوهستانی از جمله ارتفاعات ایران، اروپا و شمال آفریقا یافت می‌شود. 

۳. خواص دارویی آویشن کوهی خواص دارویی فراوانی دارد که تعدادی از آن‌ها عبارت‌اند از:

ضدعفونی‌کننده: اسانس آویشن دارای خواص ضدباکتری و ضدمیکروبی است.

تسکین‌دهنده: برای کاهش دردهای معده و مشکلات گوارشی مفید است.

آرام‌بخش: آویشن به بهبود خواب و کاهش استرس کمک می‌کند. 

مقوی سیستم ایمنی: آویشن می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماری‌ها کمک کند.

۴. روش‌های استفاده آویشن کوهی در شکل‌های مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد: دم‌نوش: برای تهیه دم‌نوش از برگ‌ها و گل‌های خشک شده آویشن استفاده می‌شود.

اسانس: اسانس آویشن با استخراج از برگ‌ها و گل‌ها به دست می‌آید و می‌تواند به‌صورت موضعی یا در آروماتراپی مورداستفاده قرار گیرد.

پودر: برگ‌های خشک شده آویشن را می‌توان آسیاب کرده و به‌صورت پودر در غذاها استفاده نمود. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



آویشن گیاهی باخاصیت درمانی فراوان 

حسین ناصری در گفتگو با خبرنگار تحلیلی «ایلام بیدار» اظهار کرد: گیاه آویشن یا ازبوئه در بیشتر کشورها وجود دارد. میزان پراکندگی این نوع گیاه در شهرستان‌های استان از جمله تنگه بینا، کبیر کوه، زمیه ملکشاهی وچم آب... به‌وفور وجود دارد.

رئیس، منابع طبیعی و آبخیزداری ملکشاهی گفت: گیاه ازبوئه خاصیت‌های درمانی فراوانی دارد که به‌صورت دم‌کرده از جمله در درمان عفونت‌ها و درمان سرماخوردگی در مواقع فصل سرما بسیار دم‌نوش مناسبی است. 

وی تصریح کرد: از دیگر خاصیت‌های این گیاه گندزدایی، ضدالتهاب، ضدقارچ، در درمان دردهای مفاصل و گرفتگی‌های عضلانی و...می‌توان برشمرد. 

ناصری با اشاره به خاصیت‌های فراوان این گیاه بی‌نظیر خاطرنشان کرد: این گیاه به دلیل شناخت خانواده‌ها در موارد خاصیت‌های بی‌نظیرش آن، سبب درآمدزایی برای خیلی از مردم استان شده است و مخارج زندگی را با برداشت این گیاهان طبیعی تأمین می‌کنند. 

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری ملکشاهی در پایان گفت: همشهریان و هم استانی‌های ضمن حفاظت از نوع این گیاهان که در طبیعت به‌صورت خود رو رشد می‌کنند در مواقع برداشت گیاهان از انقراض و از ریشه‌کنی آنها جدا خودداری نمایند و برای حفاظت و حراست از این گیاهان دارویی و انتقال خاصیت‌های گیاهان دارویی به نسل‌های آینده اقدام نماییم.

 

 

 

 




انتهای خبر/م





 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد