به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، نصرت اله حیدری، استاد دانشگاه و معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد واحد ایلام در یادداشتی نوشت: انقلاب اسلامی در ایران باتکیهبر اعتماد عمومی حمایت بیدریغ مردمی شکلگرفته است این سرمایه اجتماعی انقلاب را باید همواره حفظ کرد برای تقویت سرمایه اجتماعی در انقلاب اسلامی بهخصوص در چله دوم انقلاب اسلامی که جهان در مسیر تحولات پرشتاب قرار دارد باید راهبردهای ذیل را اتخاذ نمود:
تقویت ارزشهای دینی و نهادینهکردن آنها در جامعه انقلاب اسلامی که در ایران مبتنی بر دین است و این سرمایه عظیم باید صیانت شود.
انقلاب اسلامی در ایران بر پایه حمایت مردمی شکلگرفته است؛ لذا باید زمینههای ارتباط و تعامل مردمی با نظام سیاسی تقویت گردد. این به تعمیق مردمسالاری دینی در جامعه و عمقبخشی به انقلاب اسلامی کمک میکند.
سومین مسئله مهمی که میتواند به تقویت سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی ایران کمک نماید، تقویت بعد کارآمدی آن در جامعه است، یعنی نظام مردمسالاری دینی بتواند برای جامعه رفاه و پیشرفت را به ارمغان بیاورد.
ناهنجاریهای اجتماعی از علل کاهش سرمایه اجتماعی است؛ لذا باید برنامههای متنوع برای کاهش ناهنجاریها داشت، این میتواند به تقویت اعتماد متقابل و تعامل اجتماعی کمک کند. به عبارتی ناهنجاریهای اجتماعی باید کاهش یابد.
تعاون و نوعدوستی از مولفههای اساسی انقلاب اسلامی در ایران است. ترویج حس نوعدوستی میتواند به تقویت اعتماد متقابل و تعامل اجتماعی در جامعه کمک نماید.
توسعه حس همکاری و مشارکت: این میتواند به تقویت اعتماد متقابل و تعامل اجتماعی کمک کند. انتخابات میتواند این بستر را در جامعه تقویت نماید.
ایجاد و تقویت امید و نشاط: این میتواند به تقویت اعتماد متقابل و تعامل اجتماعی کمک کند. امروز دشمن دنبال پاشیدن بذر ناامیدی در جامعه هست طبیعتاً امیدبخشی به مردم تقویت دستاوردهای انقلاب در عرصههای مادی و معنوی میتواند به اعتماد عمومی و امیدبخشی در جامعه کمک نماید.
افزایش آگاهیهای مردم و تقویت نهاد خانواده: این میتواند به تقویت اعتماد متقابل و تعامل اجتماعی کمک کند. بخش مهمی از راهبرد دشمن برای کاهش سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی تغییر در سبک زندگی و بنیادهای خانواده است؛ لذا باید بنیادهای خانواده بهشدت تقویت گردد.
افزایش همگرایی در جامعه و بهبود تعاملات اجتماعی میان اقشار مختلف میتواند به تقویت اعتماد متقابل و تعامل اجتماعی و همافزایی در جامعه اسلامی کمک نماید. دشمن در صدد تقویت واگرایی در جامعه و دامنزدن به شکافهای قومی، مذهبی و سیاسی است، در این زمینه باید بسیار هوشیار بود. وحدت حول دین، ایران و استقلال و تمامیت ارضی میتواند همگرایی در جامعه ایرانی را تقویت و سرمایه اجتماعی را افزایش دهد.
قانون از لوازم اساسی حیات جوامع در امر زندگی و توسعه هست، اگر در جامعهای قانون مبنا، معیار و فصلالخطاب باشد، بی شک اعتماد عمومی در جامعه تقویت خواهد شد. قانونگریزی آفتی است که موجب کاهش سرمایه اجتماعی در جامعه خواهد شد، پس باید قانونگرایی در همه لایههای جامعه تقویت گردد.
انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی در همه زمینهها داشت در زمینه نظامی، پزشکی، فرهنگی و اجتماعی و... که این دستاوردها در همه استانها و شهرها نمود دارد و باتوجهبه شرایط هر منطقهای متفاوت است بهعنوانمثال شهرستان مهران از توابع استان ایلام باتوجهبه مرزی بودن (نقطه صفر مرزی) یکی بازگشایی مرز تجاری مهران و گمرک و پایانه که روزانه چندین هزار زائر از این شهر به زیارت عتباتعالیات میروند و همچنین از نظر اقتصادی تجاری از سراسر کشور و استان در گمرک این شهرستان فعالیت تجاری دارند. پس انقلاب اسلامی دستاوردهای بزرگی برای مردم و مسلمانان جهان داشت.
باید توجه داشت که دشمن تلاش دارد تا دستاوردهای انقلاب اسلامی را وارونه جلوه دهد و این وظیفه همه ما است تا دستاوردهای انقلاب اسلامی را تبیین کنیم و آن را به گوش همه برسانیم.
این راهبردها میتوانند به تقویت سرمایه اجتماعی در انقلاب اسلامی کمک نمایند و به کمک آن به اهداف مدنظر برسیم و بتوانیم دستاوردهای انقلاب اسلامی را تشریح کنیم. انشاءالله
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد