آیت مهدیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: متأسفانه میانگین سن ازدواج در استان ایلام برای مردان ۳۱.۶ سال و برای زنان ۲۶.۹ سال است. این موضوع به عنوان یک زنگ خطر جدی محسوب میشود، زیرا سن ازدواج بالا رفته و میتواند تبعات منفی برای جامعه به همراه داشته باشد.
وی افزود: همچنین، میانگین سن طلاق برای مردان ۳۸.۳ سال و برای زنان ۳۳.۷ سال است. این آمار نشاندهنده این است که افراد در سنین بالاتر به طلاق روی میآورند و این موضوع میتواند نشاندهنده مشکلات جدی در روابط خانوادگی و اجتماعی باشد.
سرپرست اداره کل ثبتاحوال استان ایلام بیان داشت: نرخ باروری در استان ما ۱.۲۸ است، به این معنا که به ازای خانمهایی که در سنین باروری هستند، تنها ۱.۲۸ ولادت داریم. این میزان بسیار پایین است و میتواند به کاهش جمعیت استان در آینده منجر شود.
مهدیان ادامه داد: جمعیت مجرد بالای ۲۰ سال در کل استان ۹۶ هزار و ۸۸۹ نفر است که از این تعداد، ۳۳ هزار و ۱۰۰ نفر زن و ۶۳ هزار و ۷۸۹ نفر مرد در آستانه ازدواج قرار دارند. این آمار نشان میدهد که جمعیت قابل توجهی از جوانان ما هنوز به مرحله ازدواج نرسیدهاند.
وی در مورد جمعیت دختران مجرد بالای ۴۰ سال در استان ایلام گفت: تعداد این دختران به ۱۲ هزار نفر میرسد. این موضوع نشاندهنده این است که با افزایش سن، فرصتهای ازدواج و تشکیل خانواده برای این افراد کاهش مییابد.
مهدیان همچنین به تأثیرات اجتماعی و اقتصادی سن ازدواج بالا اشاره کرد و گفت: بالا رفتن سن ازدواج میتواند منجر به مشکلاتی نظیر فشارهای اجتماعی، کاهش تعداد فرزندان و افزایش نرخ طلاق شود. این مسائل میتواند در نهایت به کاهش انسجام اجتماعی و افزایش مشکلات اقتصادی منجر گردد.
وی در پایان گفت: ما باید با برنامهریزی و ایجاد زمینههای مناسب، جوانان را به ازدواج و تشکیل خانواده تشویق کنیم. این اقدام نه تنها به بهبود وضعیت اجتماعی کمک میکند، بلکه میتواند به افزایش نرخ باروری و رشد جمعیت استان نیز منجر شود.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد