سرویس: اقتصادی
کد خبر: 61705
|
00:03 - 1403/05/14
نسخه چاپی

ایلام بیدار گزارش می‌دهد؛

چالش‌های صنعت دامداری در ایلام

چالش‌های صنعت دامداری در ایلام
صنعت دامداری نیازمند حمایت مسئولانه به‌خصوص در ایلام است تا بتوانند نقش مهمی در تولید داشته باشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، دامداری برای تولید نیاز به تلاش همه‌جانبه است تا بتوان به اقتصادی پایدار دست‌یافت و به همین منظور باید موانع را از سر راه برداشت.

 یکی از مهم‌ترین موانع تولید قاچاق است که تأثیر زیادی در کاهش تولید و ورشکستگی کارخانه‌ها دارد و همچنین باعث می‌شود تا قیمت کالاها افزایش یابد.

 دام یکی از موارد مهمی است که در اقتصاد و سفره خانوار تأثیر گذاشته و باتوجه‌به بافت اغلب مناطق کشور دیده می‌شود و جزو مشاغلی است که از دیرباز مردم با آن همیشه در ارتباط بوده‌اند.

 قاچاق دام و احشام یکی از مسائلی است که علاوه بر بالارفتن برخی قیمت‌ها حتی می‌تواند باعث از بین‌ رفتن فرصت شغلی برای جوانان باشد.

 وجود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار رأس دام سبک و سنگین در ایلام، این استان را به یکی از قطب‌های مهم دامداری و تهیه فراورده‌های دامی تبدیل کرده است منابع دامی استان ایلام، وجود ۴۳۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و کوچ عشایر استان به مناطق مرزی، طمع سودجویان اقتصادی را برای قاچاق دام در ایلام دوچندان کرده است.

 قطعاً این آمار در مقیاس کشوری بزرگ‌تر است که همین مسئله باعث شده تا سودجویان به طمع بیفتند برای قاچاق دام می‌طلبد مسئولان در این راستا چاره‌اندیشی کنند و برنامه‌ای برای مقابله با این موضوع داشته باشند.

 مسئله سوء تدبیر و قاچاق دام باعث پر کشیدن گوشت قرمز از سفره مردم شده و همین مسئله در خصوص تغذیه می‌تواند مشکلاتی را در سطح جامعه به وجود بیاورد. این موضوع نه فقط در سطح استان ایلام بلکه دامنه مرزهای استان‌های غربی کشور را هم دربرگرفته است.

 دامداران نیازمند حمایت هستند

 اکبر منت‌نیا از دامداران چرداولی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: متأسفانه دامداران با مشکلاتی روبه‌رو هستند که هزینه تولید دام را افزایش داده و ازاین‌رو قیمت تمام شده برای مشتری بالا است.

 وی افزود: مکان، بیماری‌ها، خطرات احتمالی، تأمین خوراک دام از جمله مسائل و مشکلات دامداران هست که هر عامل بر عامل دیگری تأثیرگذار هست و گاهی مشاهده می‌شود که دام‌ها تلف می‌شود و یک بیمه خوب برای پوشش آن‌ها وجود ندارد.

 منت‌نیا در ادامه گفت: قاچاق دام برای برخی افراد سودجو به‌صرفه‌تر است؛ زیرا در نهایت قیمت‌ها تمام شده بالا می‌رود و به دلیل اختلاف قیمت سودهای کلانی نصیب دلالان می‌شود.

 وی تصریح کرد: باید برنامه‌ای برای حمایت از دامداران و مقابله با قاچاق دام وجود داشته باشد تا در نهایت دام‌ها به بازار مصرف عرضه شوند.

 قاچاق دام تأثیر منفی بر زندگی مردم دارد

 علی فریادی کارشناس مسائل اقتصادی نیز در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: کشورهای همسایه به‌شدت به واردات دام از ایران وابسته هستند و کاهش اعتبار پول ملی و نرخ ارز باعث شده تا قاچاق دام در حال افزایش باشد.

 وی با بیان اینکه قاچاق دام زنده موجب افزایش قیمت گوشت می‌شود، افزود: تولیدکنندگان به دلیل رشد چشمگیر قیمت نهاده‌های دامی، واکسن و... در ماه‌های اخیر دام زنده را قاچاق می‌کنند.

 فریادی در ادامه گفت: باید برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌ها در جهت حمایت از مردم باشد و از تولیدکنندگان دام طوری حمایت کرد که دام‌ها حتماً روانه بازار مصرف در نهایت به خانوار برسد.

 این در حالی است که علی‌اکبر بسطامی نماینده سابق مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گرانی گوشت را ناشی از افزایش قیمت نهاده‌های دامی و بازار سیاه ناشی از قاچاق دام دانست و گفت: گرانی گوشت ریشه در بازار سیاه، دلالان و قاچاق دام دارد که این مسئله باعث کوچک‌تر شدن سفره خانوار و فشار اقتصادی به مردم شده است.

 وی افزود: مسئله قاچاق دام و احشام با جدیت در مجلس پیگیری می‌شود و انتظار داریم با همراهی دولتمردان در وضعیت بهتری قرار داشته باشیم و قیمت گوشت کاهش یابد.

 

 

 انتهای خبر/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد