سرویس: اقتصادی
کد خبر: 5972
|
12:55 - 1392/11/25
نسخه چاپی

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی:

آرامش به بورس بر می‌گردد/ صیانت از ثروت ملی با سیستم قیمت‌گذاری خوراک پتروشیمی

آرامش به بورس بر می‌گردد/ صیانت از ثروت ملی با سیستم قیمت‌گذاری خوراک پتروشیمی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت:افزایش قیمت خوراک پتروشیمی ها به دلیل صیانت از ثروت و منابع ملی صورت گرفته است.

دکتر علی محمد احمدی نماینده مردم دهلران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت و گوی اختصاصی با ایلام فردا،در پاسخ به سوالی در خصوص علت  ورود مجلس به موضوع قیمت گذاری پتروشیمی اظهار داشت:مجلس شورای اسلامی از سالهای قبل به موضوع خوراک پتروشیمی ها که از فراورده های نفتی است ورود پیدا کرده است.

وی ادامه داد:همانطوری که مجلس در مورد نفت ،بنزین و قیمت گذاری کالاهایی که عمدتا دولتی هستند دخالت کرده،بالطبع در مورد قیمت خوراک پتروشیمی ها دخالت می کند.

احمدی اضافه کرد:این کار به دلیل آثار مالی و همچنین صیانت از ثروت و منابع ملی صورت می گیرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:نکته مهمی که در اینجا وجود دارد،بحث میزانی است که مجلس شورای اسلامی تایید کرده است و آیا این میزان با واقعیات مطابقت دارد یا خیر؛به طور طبیعی ما باید در مورد خوراک تمامی پتروشیمی ها و پالایشگاهها با قیمتی که در آن منطقه متناسب است برخورد کنیم.

وی گفت:ما باید قیمت متوسطی از کشورهای حوزه خلیج فارس،کشورهای آمریکایی و سایر مناطق جهان را در نظر بگیریم و سپس قیمتی را انتخاب نماییم تا قدرت رقابتی پتروشیمی ها کاهش پیدا نکند.

علی محمد احمدی با اشاره به قیمت گذاری مبلغ خوراک پتروشیمی به 15 سنت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:این دوستانی که این مبلغ را تایید کرده اند معتقدند که تا الان هم خوراک پتروشیمی ها را ارزان فروخته ایم و افزایش قیمت 15 سنت قدرت رقابت را کاهش نداده و چون تا الان قیمت پایین بوده و فقط حاشیه سود کالا به دست می آمده عملا مبلغی باقی نمی مانده تا به شکل ریشه ای در پتروشیمی سرمایه گذاری کرد و فقط در صنایع بالا دست سرمایه گذاری شده است و با افزایش قیمت خوراک پتروشیمی ها می توان علاوه بر صنایع بالادستی در صنایع پایین دستی هم سرمایه گذاری کرد و تولیدات متنوع پتروشیمی را ایجاد کرده و قدرت رقابتی را بالا برد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص برنامه مجلس شورای اسلامی برای ایجاد اعتماد در بین مردم و برگرداندن سرمایه ها عنوان کرد:ایرادی که در این میان وجود دارد به مجلس و یا این مصوبه برنمی گردد؛ما باید بورسمان را در همه زمینه ها فعال بکنیم تا سایررسته های صنعتی و صنایع هم سودآوری داشته باشند.

وی با طرح این پرسش که چرا وضع بورس باید به این شکل باشد افزود:وقتی یک خوراک پتروشیمی قیمتش بالا می رود چرا این مسلئه اینقدر حساسیت برانگیز می شود؛این نشان می دهد که بورس دارای یک مشکل ساختاری است و چون سهم قابل توجهی از سهام خریداری شده مربوط به پتروشیمی هاست دارای حساسیت شده است.

احمدی تاکید کرد:بنده معتقدم که این مسائل کوتاه مدت است و در میان مدت آرام آرام سرمایه گذاران خودشان را به وضع موجود مطابقت می دهند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه به اعتقاد برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که هدف مجلس از تایید این مصوبه قیمت گذاری نبوده بلکه طراحی فرمول بوده است،تصریح کرد:به هر حال،قیمت گذاری از وظایف مجلس شورای اسلامی است و فقط مجلس روی این موضوع تاکید کرده است که این قیمت پایین است؛البته در همین مصوبه آمده که به چه شکلی این قیمت ها به صورت پلکانی تعدیل شود و ما خواستم یک سیستمی طراحی شود تا از این منبع ملی به نفع مردم صیانت شود.

وی بیان کرد:برخی از مردم هم فروشنده و هم خریدار سهام  هستند و 90 درصد مردم هم احتمال دارد که خریدار و فروشنده سهام نباشند که البته این سرمایه متعلق به همه مردم است.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد