به گزارش خبرنگار اجتماعیایلام بیدار، "حمیدرضا طیبی"، رئیس جهاد دانشگاهی ایلام در جریان سفر به استان ایلام و در دیدار با نماینده عالی دولت در استان گفت: توسعه علم، فناوری و فرهنگ یکی از مهمترین زیرساختهای توسعه در هر منطقه است، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی کار دانشگاهها بیشتر و جهاد دانشگاهی که در راستای فعالیتهای فرهنگی، علمی و فناورانه قدم برمیدارد تأسیس شد چراکه قبل از انقلاب عمداً سطح علمی دانشگاههای ما را پایین نگهداشته بودند.
وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در حوزههای آموزشی، فرهنگی، پژوهشی و کمک به اشتغال فارغالتحصیلان فعالیت دارد، افزود: در سطح کشور 42 واحد جهاددانشگاهی داریم که 12 واحد از آنها در تهران و مابقی در سایر استانها فعالیت دارند و 25 پژوهشکده این نهاد نیز مشغول فعالیت هستند و زنجیره تولید علم و تحقیق در جهاددانشگاهی با وجود 2 پارک علم و فناوری و 19 مرکز رشد در حال چرخیدن است.
رییس جهاددانشگاهی اضافه کرد: تولید علم برای تبدیل شدن به ثروت است که این مهم در مراکز پژوهشی جهاددانشگاهی پیگیری میشود و نباید فراموش کرد که سازمان انتشارات این نهاد که از سال 60 راهاندازی شد برای مستندسازی تولیدات علمی شکل گرفته است.
طیبی به وجود مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، مرکز گردشگری علمی و فرهنگی و مرکز فرهنگی امام و ولایتفقیه در جهاددانشگاهی اشاره و عنوان کرد: 2 دانشگاه، 6 موسسه آموزش عالی، 43 مرکز علمی کاربردی، 130 مرکز آموزش کوتاهمدت داریم که حرکت به سمت آموزشهای تخصصی را در دستور کار قرار دادهایم که 27 هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی و 60 هزار دانشجو نیز در مراکز علمی کاربردی و 500 هزار نفر در مراکز کوتاهمدت ما مشغول تحصیل هستند.
وی با اشاره به اینکه سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان با شعار «یک فارغ التحصیل یک کارآفرین» کار خود را آغاز کرده، تصریح کرد: در پژوهشهای نفتی حضور جهادگران جهاددانشگاهی چشمگیر است که نمونه آن در پالایشگاه گاز ایلام در سیستم برق دکلهای حفاری دیده میشود که نمونه دیگر ساخت سیستم غبارگیر کارخانهجات سیمان از جمله کارخانه سیمان ایلام است و البته باید گفت که تولید فرستندههای رادیویی در ایران نیز نمونه دیگری از تلاشهای علمی پژوهشی جهاددانشگاهی است.
رییس جهاددانشگاهی نگاه جهادگران دانشگاهی به آینده پزشکی کشور را سلول درمانی دانست و گفت: تمرکز فعالیت ما در این حوزه در پژوهشگاه رویان است که البته در مباحث ژنتیکی حیوانات نیز فعالیت دارند.
طیبی ادامه داد: اولین پژوهشکده گیاهان دارویی کشور در جهاددانشگاهی است که در حوزه کشاورزی بر روی بحث علم و فناوری مواد غذایی نیز پژوهشگران مشغول کار هستند و در همین راستا روشهای هیدروپونیک را در دست بررسی دارند.
وی به موفقیت جهاددانشگاهی در جشنوارههای علمی خوارزمی و علوم پزشکی رازی اشاره و یادآور شد: این نهاد انقلابی 72 شهید تقدیم انقلاب کرده است.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه 20 درصد منابع ما دولتی و 80 درصد به صورت خوداتکایی تأمین میشود، گفت: با افزایش بودجه منابع درآمدی ما نیز افزایش داشته است که همه واحدهای ما بر اساس نیازهای ملی و ضرورتهای استانی باید شاخص باشند چراکه در سند جامع علمی کشور چند مأموریت به جهاد دانشگاهی واگذارشده و برای اولین بار مأموریت ملی برای این نهاد انقلابی مشخص شده است.
انتهای پیام/س
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد