به گزارش ایلام بیدار به نقل از آوای مهران،با نگاهی به ظرفیتهای این شهرستان مرزی می توان دریافت که پتانسیل های موجود در حال حاضر اگرچه نقش زیادی در اشتغال جوانان مهرانی نداشته اما هر یک از آنها به عنوان یک ابزار برای توسعه اقتصادی، اجتماعی در سطح ملی و فراملی با توجه به رویکرد امنیت ملی و ایجاد اشتغال می تواند مورد توجه قرار گیرد.
بازارچه مرزی
شهرستان مهران با برخورداری از موقعیت استراتژیک و اقتصادی این قابلیت را دارد که به یکی از قطبهای تجاری دروازه کالای وارداتی و نیز در بعد صادراتی کالا به کشور عراق تبدیل شود.آنچه که در سالهای اخیر شهر مهران را سر زبانها انداخته است وجود بازارچه مرزی و صادرات کالا از طریق این مرز بوده است.
به طور متوسط روزانه پانصد کامیون حامل بار کالا از این بازارچه به عراق صادر می شود و سال 92 نیز براساس آمارهای صادراتی کالا از مرز بینالمللی مهران یکمیلیون و 724 هزار و 308 تن کالا به عراق صادر شد که ارزش این میزان کالا 448 میلیون و 260 هزار و 778 دلار بوده است.
علاوه بر این آمار می توان به نقش اشتغالزایی آن اشاره کرد که اگر بتوان به صورت بهینه ای از آن در ایجاد اشتغالزایی استفاده کرد باید بازارچه ای مدرن و به روز به وجود آورد تا به عنوان مسیری دو طرفه صادرات و واردات را رونق داد.
وجود میادین نفتی و گازی مشترک در استان ایلام در مرز مهران
وجود منابع عظیم نفت و گاز در شهرستان مهران فرصت بسیار استثنایی را در اختیار تصمیم گیران کشور قرار داده است که با توسعه و بهره برداری از این منابع، سرمایه های لازم برای تقویت ملی و با تکیه بر این قابلیت،هزینه های لازم برای توسعه زیرساخت های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی این شهرستان را فراهم کنند.
میادین نفتی آذر و چنگوله در استان ایلام می توانند در صورت توسعه، آینده اقتصادی این استان را تضمین کند و علاوه بر اشتغالزایی،می تواند توسعه پایدار در استان را فراهم کند.
در این رابطه میادین نفتی آذر و چنگوله با مجموع ذخیره در جای بالای پنج میلیارد بشکه، نقش بسیار اساسی و محوری در توسعه پایدار استان ایجاد خواهند کرد.
احداث کارخانجات و نقش صنعت در مهران
صنعت اهمیت زیادی در ایجاد اشتغال پایدار، جلوگیری از مهاجرت و بالا بردن کیفیت زندگی دارد .
لذا با توجه به شریط اقلیمی برخی از مناطق مهران و بهره دهی پایین زمین های کشاورزی و وسعت منطقه و قرار گرفتن در مسیر صادرات کالا زمینه ای بسیار مساعدی جهت توسعه صنعتی برخوردار است.
پروژههاي صنعتي به ويژه صنايع مادر مانند سيمان ، فولاد و ...علاوه بر اشتغالزايي نقش كليدي در كمك به ساخت و ساز و تكميل زيرساختهاي هر منطقه دارند.
کارخانه های مذکور که سعی شده تا در شهرستان مهران راه اندازی شوند نقش موثری در ارتقاء وبازده ی اقتصاد منطقه خواهد داشت و حتی بخشی از تولیدات این کارخانه ها در صورت راه اندازی به کشور های خارجی صادر شوند و بیکارن زیادی را مشغول کار نمایند.
منطقه ویژه اقتصادی مهران
راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی مهران نیز از دیگر فرصت های سرمایه گذاری و اشتغال شهرستان است که در صورت تحقق آن هزاران نفر از جوانان بیکار را مشغول می کند.
راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی و جذب سرمایه گذاری در سال های آینده زمینه اشتغال سه هزار نفر را در سال مهیا می کند.
این شهرستان با توجه به موقعیت مکانی، وجود بازارچه و وجود نیروی کار تحصیلکرده یکی از مراکز مستعد استان در جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی است.
فرصت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی
شهرستان مهران همچنین از فرصت های خوبی برای سرمایه گذاری در عرصه های دامپروری، زراعت و باغداری، برخوردار است.
این شهرستان مرزی با داشتن زمین های هموار که طی سالهای گذشته مطالعات برخی از سد ها برای تامین آب آنها شروع شده است ایجاد اشتغال و خودکفایی در محصولات راهبردی خواهد شد.
سرمایهگذاری در بخش کشاورزی به عنوان عامل مهم توسعه در هر کشوری محسوب میشود و هرچه سرمایهگذاری بیشتر باشد به همان نسبت معضلاتی مانند بیکاری کاهش می یابد.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد