سرویس: سیاسی
کد خبر: 7724
|
21:50 - 1393/03/18
نسخه چاپی

گزارش کامل از دیدار خصوصی 2 ساعته اصلاح‌طلبان با روحانی

گزارش کامل از دیدار خصوصی 2 ساعته اصلاح‌طلبان با روحانی
رئیس‌جمهور در پاسخ به مطالبات اصلاح‌طلبان برای از بین بردن فاصله بین آنها با نظام گفت: معتقدم همه جناح‌ها باید به نظام نزدیک شوند و من این خواسته را دنبال می‌کنم.

به گزارش ایلام بیدار،جزئیاتی از دیدار 37 نفر از فعالان اصلاح‌طلب با رئیس‌جمهور در کاخ سعدآباد در هفته‌نامه صدا منتشر شد؛ در این دیدار اصلاح‌طلبان به طرح مطالبات خود از روحانی پرداختند که رئیس‌جمهور نیز برای پیگیری آنها قول مساعد داد.

در این دیدار اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور و عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، محمدعلی نجفی دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، حسین فریدون دستیار ویژه رئیس‌جمهور، احمد مسجد جامعی رئیس شورای شهر تهران، اسماعیل دوستی عضو شورای شهر تهران، ولی‌الله شجاع‌پوریان عضو شورای شهر تهران، حمید رضا جلایی‌پور استاد دانشگاه، علی شکوری‌راد عضو انجمن اسلامی جامعه پزشکی ایران، آذر منصوری عضو شورای مشاوران خاتمی، حسین کاشفی رئیس خانه احزاب ایران، هادی خانیکی استاد دانشگاه، سید صفدر حسینی رئیس صندوق توسعه ملی، رسول منتجب‌نیا قائم مقام دبیر کل حزب اعتماد ملی، محمدجواد اطاعت استاد دانشگاه، الیاس حضرتی عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و مدیر مسئول روزنامه اعتماد و نماینده سابق مجلس، علیرضا محجوب دبیر کل خانه کارگر و نماینده مجلس، حسین کمالی دبیر کل حزب اسلامی کار، غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران، حسین مرعشی نماینده سابق مجلس، محسن هاشمی رفسنجانی نایب رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران، محمد قوچانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران و سردبیر ماهنامه مهرنامه، سید عبدالواحد موسوی لاری عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، قدرت‌الله علیخانی نماینده سابق مجلس، سید سراج الدین موسوی عضو دفتر امام خمینی، حمید انصاری قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، محمدتقی فاضل میبدی عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، مسعود ادیب مدرس حوزه علمیه قم، احمد پورنجاتی نویسنده و فعال فرهنگی، مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم‌سالاری و نماینده سابق مجلس، محمد سلامتی دبیرکل حزب منحله مجاهدین و نماینده سابق مجلس، مهدی رحمانیان مدیر مسئول روزنامه شرق، غلامرضا تاج‌گردون نماینده مجلس، سیدمحمد صدر معاون سابق وزارت خارجه، غلامعلی خوشرو معاون سابق وزارت خارجه و محسن رهامی عضو انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها حضور داشتند.

بر اساس این گزارش، اولین سخنران این جلسه علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر و نماینده مردم تهران در مجلس بود.

محجوب با اشاره به شرایط اقتصادی کشور از بیماری هلندی (تورم و رکود همزمان) به عنوان سرطان اقتصاد نام برد و گفت: خیلی که تلاش کنیم باید به شرایط اقتصادی سال‌های دهه هفتاد برگردیم و این البته کار سختی است.

پس از محجوب، حسین کمالی دبیرکل حزب کار، از بین رفتن فرهنگ کار با تزریق پول به جامعه را بحران اصلی اقتصاد ایران دانست و اعلام کرد: در هشت سال گذشته هشت میلیون شغل شایسته از بین رفته است و از کل بودجه عمرانی کشور تنها ده درصد هزینه شده است.

کمالی اصلاح ساختار اقتصادی کشور را یک ضرورت خواند که البته با سختی‌های بسیاری روبروست.

*انتقاد عضو مجمع محققین از ارتباط محدود روحانی با مردم

حجت‌الاسلام ادیب از اعضای مدرسین و محققین حوزه علمیه قم نیز ضمن تشکر از روحانی گفت: شرایط سهمگین یک سال قبل در همین روزها را به خوبی به یاد داریم و مسیر دولت را تا کنون رضایت‌بخش می‌دانیم اما ارتباط مردمی شما محدود است.

وی افزود: چرا مانند انتخابات از فرصت دانشگاه و رسانه استفاده نمی‌کنید و روابط شما با حوزه‌های علمیه به اندازه کافی نیست و چرا فقط از ظرفیت مصاحبه‌های رسمی برای ارتباط با مردم استفاده می‌کنید؟ ادیب به روحانی پیشنهاد کرد که دفتری در قم ایجاد کند.

*درخواست یک مجلس ششمی از روحانی برای از بین رفتن فاصله اصلاح‌طلبان و نظام

علی شکوری‌راد نماینده مجلس ششم گفت: ما مشکلات شما را درک می‌کنیم و به قول معروف در میانه آواربرداری جای اختلاف سلیقه نیست و ما هم با شما اختلافی نداریم.

وی پیروزی روحانی را محصول توافق نانوشته اعتدالیون اصلاح‌طلب و اصولگرا دانست و افزود: اکنون شکست این دولت شکست همه است اما من هم معتقدم شما باید به ارتباطات مردمی بهای بیشتری بدهید، واقعیت این است که ظرفیت صدا و سیما در برقراری ارتباط با رئیس‌جمهور پایان یافته یا حداقل رو به پایان است.

شکوری‌راد افزود: ما از شما خواسته‌ای نداریم و تنها فکر می‌کنیم اصلاح‌طلبان از فاصله‌ای که بین آنها و نظام افتاده خشنود نیستند و شما می‌توانید کمک کنید تا این فاصله از بین برود، در وجود این فاصله است که افراطیون رشد می‌کنند و ما نمی‌خواهیم افراطی‌گری رشد کند لذا مطالبه اجتماعی همه روشن است و در مورد زندانیان ما می‌دانیم که شما به فکر هستید و اگر فرصتی برای این کار شود دریغ نخواهید کرد.

در ادامه این جلسه تاج‌گردون نماینده اصلاح‌طلب مجلس ابتدا آرایشی از حامیان رئیس‌جمهور در مجلس ترسیم کرد و از رئیس‌جمهور خواست به کف مجلس توجه بیشتری کند.

*درخواست اصلاح‌طلبان از روحانی برای تقویت مدل سفرهای استانی

تاج‌گردون افزود: انتقاد از دولت گذشته را کم کنید و مدل سفرهای استانی خود را تقویت کنید و به مطبوعات و رسانه‌ها توجه بیشتری نشان دهید.

وی از ماجرای پیش آمده برای سید حسن خمینی انتقاد کرد و خواستار برخورد رئیس‌جمهور با عاملان این حادثه شد.

تاج‌گردون همچنین از عملکرد انفعالی برخی وزرا در برابر تندروها انتقاد کرد ضمن آنکه اصول‌مداری برخی وزیران از دفاع از دولت را ستود.

به گزارش فارس، محسن رهامی از انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها نیز خواستار تقویت سیستم مشورتی رئیس‌جمهور شدو پیشنهاد کرد که در استان‌ها رئیس‌جمهور از پیشنهادات و مشورت‌های نخبگان استانی بهره بیشتری ببرد.

رهامی در عین حال گفت: رئیس‌جمهور نباید در پاسخ به نقدها تنها باشد و بسیاری از حملات را شما نباید جواب دهید و دیگران باید وارد میدان شوند.

وی از سیاست مذاکره و گفت‌وگوی روحانی با غرب تجلیل کرد و گفت: به مخالفان و دلواپسان بگویید این سنت پیامبر بود که حتی با مشرکان هم گفت‌وگو می‌کرد.

احمد مسجدجامعی رئیس شورای شهر تهران نیز ضمن تشکر از روحانی گفت فضای امید در کشور زنده شده است و افزود: قبلاً در همین مسئله آلودگی هوای تهران نمی‌توانستیم حتی واقعیت را به مردم بگوییم تا چاره کار را پیدا کنند اما الان خوشبختانه دولت خودش در طرح مسئله پیشگام شده و مسئله تا حدود زیادی حل شده است.

مسجدجامعی در عین حال از کم‌توجهی دولت به نهاد شوراها انتقاد کرد و گفت: دولت قبل از این فرصت استفاده بهتری می‌کرد.

وی خاطرنشان کرد: رئیس دولت سابق جلسات منظمی با شورای شهر داشت و بهتر است دولت آقای روحانی هم از ظرفیت کلان شهرها بهره ببرد چرا که پایگاه روحانی در کلان‌شهرهاست و در غیر این صورت احتمال بازگشت فضای قبل وجود دارد و این به نفع کشور نیست.

احمد پورنجاتی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ششم نیز از دولت خواست از هویت و شناسنامه خود صیانت کند.

وی دولت روحانی را به دولت آتش‌نشان تشبیه کرد که باید همواره امید را در جامعه تزریق کند و این کار را حتی با اقدامات نمادین انجام دهد.

پورنجاتی ماجرای فیلترینگ واتساپ را یکی از کارهای نمادین اعلام کرد و گفت: شما در این مسئله بسیار خوب عمل کردید اما مجموعه همکاران هنوز محتاط هستند و با قدرت عمل نمی‌کنند انگار هنوز مطمئن نیستند.

آذر منصوری عضو حزب منحله مشارکت از تعداد کم زنان حاضر در جلسه، گله کرد که مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور توضیح داد: افراد مدعو زیادی از زنان بودند که به جلسه نیامدند.

منصوری نیز پاسخ داد: من از مواضع شما درباره زنان تشکر می‌کنم و برخی از سخنان شما هرگز توسط هیچ مقام مسئول رسمی در جمهوری اسلامی بیان نشده بود اما در عین حال عرض می‌کنم دولت از رسانه‌ها به خوبی بهره نمی‌برد.

سید حسین مرعشی عضو بنیاد باران سخن خود را با یک شوخی آغاز کرد و گفت: استان سمنان تنها استانی بوده که این افتخار را دارد که دو رئیس‌جمهور به ایران داده است، اما قبلاً‌ فکر می‌کردم که حاصل‌جمع این دو رئیس‌جمهور صفر است چون همدیگر را خنثی می‌کنند اما خوشحالم که امروز بعد از یک سال اعلام کنم که حاصل‌جمع به مراتب از آن چیزی که فکر می‌کردیم بیشتر است و در واقع حرف خود را اصلاح می‌کنم.

مرعشی از زحمات رئیس‌جمهور در سیاست خارجی قدردانی کرد و گفت: کار شما در مذاکرات هسته‌ای اگر به توفیق برسد نام شما را در تاریخ ماندگار خواهد کرد اما بدانید که این پایان کار نیست و همه می‌دانیم که ریشه مشکلات ما در سیاست خارجی در سیاست داخلی بود.

وی خاطرنشان کرد: اگر در سیاست داخلی آن اتفاقات نیفتاده بود در سیاست خارجی هم دچار این مسئله نمی‌شدیم بنابراین شما از هم‌اکنون باید به فکر اصلاح روند سیاست داخلی هم باشید و در مقام رئیس‌جمهور این مناسبات به خصوص در آستانه مجلس آینده اصلاح کنید.

سخنگوی تعلیق شده حزب کارگزاران به ضرورت اتحاد در جبهه اصلاح‌طلبان و اعتدال پرداخت و خطاب به دوستانش، هشدار داد: مبادا اتحاد را رها کنید چرا که مخالفان دولت بیش از حامیان آن راسخ هستند و از روحانی خواست به اتحاد در جبهه اصلاحات کمک کند.

* درخواست برای اجماع روحانی با رفسنجانی، حسن خمینی و خاتمی

به گزارش فارس، شیخ قدرت‌الله علیخانی چهره نزدیک به مجمع روحانیون مبارز ضمن انتقاد و در عین حال تعریف از برخی وزرا، به انتقاد از سیاست رسانه روحانی پرداخت و از ابتکار رئیس‌جمهور در نیویورک تعریف کرد.

علیخانی به روحانی گفت: مشکلات هنوز پیش روی شماست نه پشت سر، گرچه بسیاری از مشکلات را سپری کرده‌اید.

وی بر ضرورت اتحاد روحانی با آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، سیدحسن خمینی و سیدمحمد خاتمی تأکید کرد و گفت: شما می‌دانید رهبری چه حمایت‌هایی از شما کرده‌ است، اگر متکی به مردم و مقام معظم رهبری باشید هیچ مشکلی شما را تهدید نخواهد کرد.

علیخانی در عین حال از کندی تحولات در دولت به خصوص استان‌های انتقاد کرد و درباره ماجرای سیدحسن خمینی نیز توضیح داد که ظاهراً با فرماندار خاطی برخورد شده است.

آخرین سخنران جلسه الیاس حضرتی عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی بود که از روحانی به سبب استفاده از عقلای اصولگرا و اصلاح‌طلب تقدیر کرد و گفت: مسیر خوبی را شروع کرده‌اید اما شرط توفیق در ادامه راه توجه به نهاد مجلس و رسانه‌هاست.

وی تأکید کرد: رسانه‌های حامی شما مثل سربازان بی‌فرمانده و نقشه‌ای هستند که هر یک در جبهه‌ای جدا می‌جنگند.

به گزارش فارس،‌ همچنین در این دیدار رئیس‌جمهور با اشاره با دشواری‌های اجرایی کشور، گفت: قبل از ریاست‌جمهوری فکر می‌کردم اوضاع کشور خراب باشد اما هرگز گمان نمی‌کردم اوضاع تا این اندازه خراب باشد، چند روز بعد از آغاز دوره ریاست جمهوری، نیروی انتظامی به دولت خبر داد که در بعضی استان‌ها فقط برای سه روز ذخیره گندم وجود دارد در فاصله تحویل دولت هم گزارش‌ها تکان‌دهنده بود.

روحانی افزود: حتی گزارش‌های وزرای دولت سابق که به رئیس‌جمهور جدید داده می‌شد، شگفت‌انگیز و اعجاب‌آور بود و همزمان هم مجلس قانون دو برابر کردن قیمت ارز را تصویب کرده بود که در صورت اجرا به دو برابر شدن تورم منتهی می‌شد و متأسفانه برخی هم در مجلس بر انجام آن اصرار داشتند. رئیس‌جمهور با بیان اینکه بدهکاری عجیب و غریبی در کشور وجود داشت، یادآور شد: فقط بخش برق 22هزار میلیارد تومان بدهکار بود در درآمدها دچار بحران بودیم و فقط حدود یک میلیون بشکه‌ نفت می‌فروختیم حتی چین حاضر نبود از ایران نفت بخرد چون از موج تحریم‌ها می‌ترسید و تحریم کنگره آمریکا در راه بود و در سیاست خارجی اوضاع بحرانی داشتیم و در منطقه هم نیز سایه جنگ بر سر سوریه می‌چرخید.

وی در این نشست به انتخابات 24 خرداد اشاره و تصریح کرد: پس از انتخابات اوضاع عمومی کشور بالکل عوض شد به طور نمونه وقتی من به نیویورک رفتم تا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت کنم به راحتی فضای ملاقات با مقام‌های غربی به وجود آمد و من از طریق تیم نمایندگی ایران در سازمان ملل در جریان روش‌های قبلی برای انجام ملاقات‌ها و مذاکرات قرار می‌گرفتم این تیم عوض نشده بود و روایت می‌کرد که با چه روش‌هایی ملاقات‌هایی جور می‌شد اما در این دوره ملاقات‌ها خیلی عالی و طبیعی و از جانب طرف‌های غربی بود.

روحانی در ادامه با بیان اینکه آماده شنیدن نقدها و نظرات هست و ترجیح می‌دهد شنونده باشد تا گوینده، تأکید کرد: هدفش از این گزارش اجمالی بیان این نکته بود که شرایط کشور از کجا به کجا رسیده و چرا به آینده امیدوار است. حسن روحانی نیز در پایان و با جمع‌بندی اظهارات خود از نقدها و نظرات تشکر کرد و گفت: بسیار از حرف‌ها را قبول دارم اما فکر می‌کنم این جمع‌بندی درست باشد که کشور در راه درستی قرار دارد، ما می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.

روحانی افزود: به عنوان مثال در حوزه اقتصاد بنده خودم دو جلسه چهار ساعته در هفته دارم که آقای نجفی به عنوان دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در جریان جزئیات آنها هست و فکر می‌کنم امسال شاهد تحولات مثبتی در اقتصاد باشیم. رئیس‌جمهور با بیان اینکه در نظام سلامت مسئله بیمه همگانی را پیگیری می‌کنیم یادآور شد: ما در عمران و توسعه پروژه‌های بزرگی را شروع می‌کنیم. وی ادامه داد: ما سال گذشته برای تأمین گاز مشکل داشتیم چون به ترکمنستان بدهکار بودیم البته پول داشتیم اما در نقل و انتقالات دچار مشکل بودیم که همه را حل کردیم.

روحانی خاطرنشان کرد: تولید نفت امسال حتی بیش از آنچه پیش‌بینی می‌کنیم خواهد بود و امیدواریم رشد اقتصادی که در سال‌های گذشته طبق آمار رسمی دولت قبل 8/5- رسیده بود، بهبود خوبی ببخشیم. رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ما در سیاست خارجی چشم‌انداز خوبی پیش رو داریم، یادآور شد: من سال گذشته که به نیویورک رفتم با هر یک از مسلمانان آنجا اعم از شیعه و سنی که دیدار کردم دریافتم که انتخابات سال 92 چه اثر خوبی بر مردم مسلمان آمریکا گذاشته است، آنها می‌گفتند ما هرشب در مساجد برای ایران دعا می‌کنیم چون حالا می‌توانیم سرمان را بلند کنیم.

وی افزود: در تجارت خارجی قدم‌های خوبی برداشتیم و من در داووس متوجه شدم چقدر شرکت‌ها مشتاق حضور در ایران هستند حتی شنیده‌ام که داووس می‌خواهد در ایران جلسه بگذارد. روحانی به بحث سیاست داخلی پرداخت و گفت: من اهمیت سیاست داخلی را درک می‌کنم و معتقدم سیاست داخلی هم مهم و هم سخت است و ممکن است راه سخت‌تر هم بشود اما فکر می‌کنم ما راهی جز اتحاد نداریم. رئیس‌جمهور تأکید کرد: من هم معتقدم همه جناح‌ها باید به نظام نزدیک شوند و من این خواسته شما را دنبال می‌کنم، نه رهبری باید تضعیف شود و نه افراد باید به انزوا کشیده شوند، عده‌ای نمی‌خواهند چتر نظام بالای سر همه باشد. وی در ادامه با بیان اینکه در بحث هسته‌ای نان و آب عده‌ای به خطر افتاده و دلالان نفتی نگران شده‌اند گفت:‌ به امید خدا ما با حمایت مردم و رهبری از این شرایط سخت عبور می‌کنیم.

روحانی در پایان جلسه بر تداوم آن تأکید کرد و خود را مشتاق شنیدن همه نظرات دانست.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد