سرویس: خواندنی ها
کد خبر: 69286
|
09:07 - 1403/11/06
نسخه چاپی

احکام وضوگرفتن؛

آیا می‌توان با انگشتر وضو گرفت

آیا می‌توان با انگشتر وضو گرفت
در این مقاله، با احکام وضوگرفتن با انگشتر آشنا می‌شوید. وضوگرفتن یکی از ارکان ضروری در عبادات اسلامی است که باید با رعایت شرایط خاصی انجام شود. یکی از سؤالات رایج در این زمینه این است که آیا وضوگرفتن با انگشتر صحیح است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، به نقل از خواندنی‌ها، وضو گرفتن یکی از واجبات در دین اسلام است که برای نماز و برخی عبادات دیگر ضروری است. در وضو گرفتن، شستن اعضای خاصی از بدن همچون صورت، دست ها، پاها و مسح سر و پا لازم است. یکی از سوالات متداول در این زمینه این است که آیا می توان با انگشتر وضو گرفت؟ آیا انگشتر مانع از صحت وضو می شود یا خیر؟ در این مقاله به بررسی پاسخ این سوال و احکام وضو گرفتن با انگشتر خواهیم پرداخت.

 

مفهوم وضو و اعضای واجب برای شستن

وضو یکی از مناسک عبادی در اسلام است که شامل شستشوی چهار عضو اصلی است:

 

• صورت (تا خط رویش مو)

• دست ها (از مچ تا آرنج)

• مسح سر (با دست مرطوب)

• مسح پاها (از مچ تا انگشتان)

 

اما این موضوع به جز شستن اعضای مشخص شده، باید نکاتی مانند نیت و ترتیب صحیح نیز رعایت شود تا وضو صحیح باشد.

 

انگشتر و موانع در وضو

وضو باید بر روی اعضای ذکر شده در فقه اسلامی صورت گیرد. در صورتی که چیزی مانع از رسیدن آب به این اعضا شود، وضو باطل خواهد بود. در اینجا سوال این است که آیا انگشتر که بر روی انگشتان دست است می تواند مانع از رسیدن آب شود؟

 

وضو با انگشتر روی دست ها

دست ها یکی از اعضای اصلی در وضو هستند که باید تا آرنج شسته شوند. اگر فرد انگشتر به دست داشته باشد، باید مطمئن شود که آب به زیر آن می رسد، حتی با چرخاندن آن. در صورتی که انگشتر به قدری گشاد باشد که آب به زیر آن نفوذ کند، وضو صحیح است. اما اگر انگشتر طوری بسته باشد که مانع از رسیدن آب به زیر آن شود، باید آن را برداشت یا دست را به گونه ای بشوید که آب به زیر انگشتر برسد.

 

وضو با انگشتر در مسح سر و پا

در مسح سر و پا که با دست مرطوب انجام می شود، انگشتر تأثیری ندارد، زیرا در این موارد انگشتر بر روی دست یا پا قرار ندارد و آب یا رطوبت به آن نمی رسد.

 

وضو گرفتن با انگشتر صحیح است

آیا می توان با انگشتر وضو گرفت ؟

 

احکام وضو با انگشتر

اگر انگشتر از طلا باشد

در صورتی که انگشتر از جنس طلا باشد، علاوه بر مسأله مانع بودن از رسیدن آب، استفاده از انگشتر طلا برای مردان در اسلام حرام است. بنابراین، فرد مردی که انگشتر طلا به دست دارد باید در هنگام وضو آن را بردارد.

 

 

اگر انگشتر از جنس دیگر باشد

اگر انگشتر از جنس هایی مانند نقره، فولاد، پلاستیک یا دیگر مواد غیر از طلا باشد، حکم وضو با انگشتر مشابه است. در این صورت، فرد باید توجه داشته باشد که انگشتر مانع از رسیدن آب به پوست دست نباشد. برای اطمینان از صحت وضو، می توان انگشتر را درآورد یا به گونه ای وضو گرفت که آب به زیر آن برسد.

 

اگر انگشتر گشاد باشد

در صورتی که انگشتر به اندازه کافی گشاد باشد و آب به راحتی به زیر آن نفوذ کند، وضو صحیح است. در این حالت، نیازی به برداشتن انگشتر نیست.

 

اگر انگشتر تنگ باشد

اگر انگشتر خیلی تنگ باشد و آب نتواند به زیر آن برسد، باید انگشتر را برداشت یا دست را به طریقی شست که آب به زیر آن برسد.

 

وضو گرفتن با انگشتر در صورت شک به مانع بودن آن

اگر فرد شک داشته باشد که انگشتر مانع از رسیدن آب به پوست می شود یا خیر، به احتیاط بهتر است که انگشتر را بردارد تا یقین پیدا کند که وضو صحیح است. در اسلام، در صورتی که شکی در صحّت وضو وجود داشته باشد، به رعایت احتیاط توصیه می شود.

 

حالات خاص

وضو با انگشتر برای زنان

در مورد زنان نیز همان طور که برای مردان حکم است، اگر انگشتر مانع رسیدن آب به پوست شود، باید آن را بردارند. در صورتی که انگشتر از طلا باشد، علاوه بر آنکه ممکن است مانع وضو شود، استفاده از آن نیز برای مردان حرام است، ولی برای زنان این موضوع مطرح نیست.

 

انگشتر با سنگ های خاص

در صورتی که انگشتر دارای سنگ هایی مانند عقیق باشد، که بسیاری از مسلمانان به آن علاقه مند هستند، حکم وضو گرفتن مشابه است. یعنی اگر سنگ به قدری بزرگ باشد که مانع از رسیدن آب به زیر انگشتر شود، باید انگشتر را برداشته یا وضو را به گونه ای بگیرند که آب به زیر آن برسد.

 

چرا این حکم اهمیت دارد؟

تسهیل وضو:با دانستن این حکم، می توانید وضو را راحت تر و سریع تر انجام دهید.

اجتناب از بطلان وضو:با رعایت این احکام، از بطلان وضو خود جلوگیری می کنید.

پرسش : آیا وضو گرفتن در حالی که انگشتر در دست باشد، صحیح است؟

پاسخ آیت الله خامنه ای :اگر آب به تمام قسمت های زیر انگشتر (گرچه با چرخاندن آن) برسد، وضو صحیح است.

 

نتیجه نهایی :

در نهایت، وضو گرفتن با انگشتر صحیح است، مشروط بر اینکه آب به زیر انگشتر برسد. در صورتی که انگشتر مانع از رسیدن آب به پوست شود، باید آن را برداشت یا به گونه ای وضو گرفت که آب به زیر آن نفوذ کند، به این صورت که آن را بچرخانید. برای اطمینان از صحت وضو، در صورت شک، می توان انگشتر را برداشته و به طور کامل اعضای وضو را شست.

 

انتهای خبر/م

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد