سرویس: ورزشی
کد خبر: 68536
|
10:35 - 1403/09/17
نسخه چاپی

قابل‌توجه کادر فنی؛

پیری زودرس ملی‌پوشان فوتبال ایران را فراگرفت

پیری زودرس ملی‌پوشان فوتبال ایران را فراگرفت
بررسی داده‌های آماری نشان می‌دهد که وعده جوان‌گرایی امیر قلعه‌نویی در تیم ملی محقق نشده و اوضاع میانگین سنی تیم اصلاً خوب نیست.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، به نقل ازشبکه اطلاع‌رسانی دانا؛ چند هفته‌ای می‌شود که فیفادی ماه نوامبر تمام شده و در واقع پرونده بازی‌های ملی تیم ملی فوتبال ایران در سال ۲۰۲۴ خاتمه یافته است. بازیکنان ملی‌پوش شاغل در لیگ‌های داخلی و خارجی به اردوی باشگاه‌هایشان برگشته‌اند و رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران هم پس از چند روز وقفه به دلیل برگزاری بازی‌های نمایندگان فوتبال کشورمان در رقابت‌های لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان دو آسیا، از امروز به شکل رسمی آغاز خواهد شد.

تیم ملی با هدایت امیر قلعه‌نویی در دو بازی آخر خود مقابل کره شمالی و قرقیزستان اگر چه با دست پر و سه امتیاز به ایران برگشت؛ اما سبک بازی ملی‌پوشان چنگی به دل نزد و انتقادات به‌حق بسیاری را برانگیخت. یکی از مهم‌ترین و درست‌ترین انتقادات، بحث بالا رفتن بی‌سابقه میانگین سنی بازیکنان دعوت شده به اردوی تیم ملی و بی‌خاصیت شدن جوانان دعوتی به اردو بود که حالا در پی بررسی بسیاری از رسانه‌های آماری و داده‌محور، مشخص شده که تیم ملی فوتبال ایران از آخر، دوم شده است!

بررسی میانگین سنی تیم‌های ملی فوتبال جهان و بازیکنانی که در سال ۲۰۲۴ در تیم‌های ملی بازی کرده‌اند، نشان می‌دهد که وعده جوان‌گرایی با شیب ملایم امیر قلعه‌نویی و دستیارانش نه تنها عملی نشده، بلکه میانگین سنی تیم ملی فوتبال ایران در سال ۲۰۲۴ با ۲۹.۷۵ سال سن، دومین تیم مسن جهان است. در این رده‌بندی که از سوی پایگاه CIES منتشر شده تیم ملی فوتبال پرو با ۳۰.۳۸ سال مسن‌ترین تیم جهان است و تیم‌های شیلی (۲۹.۵۳)، کویت (۲۹.۳۴)، بحرین (۲۹.۳۰)، عمان (۲۹.۳۰) و کره جنوبی (۲۹.۰۵) در رده‌های بعدی مسن‌ترین تیم‌های جهان قرار دارند.

کلیدواژه کادر فنی تیم ملی برای پوشش نتایج متزلزل ایران در رقابت‌های انتخابی جام جهانی، این بوده که تیم‌ها در آسیا به هم نزدیک شده‌اند؛ اما به‌جز این، بحث میانگین سنی نشان می‌دهد که فقط بحث نزدیک بودن تیم‌ها به هم نیست، بلکه تیم ملی پیر شده و میانگین سنی آن در جهان دوم است. از آن گذشته، جوانانی که به ندرت در ترکیب امیر قلعه‌نویی مورد استفاده قرار گرفته‌اند؛ چندان موفق نبوده و نتایج آماری و عملکردی مناسبی را از خود بر جای نگذاشته‌اند تا اوضاع پیچیده‌تر شود.

  ۱.۹ درصد از دقایقی که تیم ملی ایران برابر حریفان قرار گرفته به بازیکنان زیر ۲۱ سال اختصاص داشته. در بین تیم‌های آسیایی، عمان، هند، کره جنوبی و اردن عملکرد برترین نسبت به ایران دارند و اندونزی، کویت، قرقیزستان، ویتنام، امارات، قطر، سوریه و عربستان سعودی بهترین شرایط را دارند. تیم ملی در خصوص بازیکنان ۲۲ تا ۲۵ سال هم نتوانسته عملکرد خوبی از خود به نمایش بگذارد و از این حیث تیم ملی ایران در رده پنجم تیم‌هایی قرار دارد که بازیکنان ۲۲ تا ۲۵ سال کمترین حضور را در آن دارند.

این آمار در رده سنی بازیکنان ۳۰ساله و بالاتر اما برعکس است؛ تیم ملی ایران دومین تیم جهان است که بیشترین حضور بازیکنان بالای ۳۰ سال را در ترکیب داشته و فقط بحرین عملکرد ضعیف‌تری نسبت به تیم امیر قلعه نویی دارد. در قاره آسیا، تیم‌های اندونزی، ژاپن، امارات، قرقیزستان، ویتنام، عراق و هند شاهد کمترین حضور بازیکنان بالای ۳۰ سال است و این نشان می‌دهد که وعده جوان‌گرایی ملایم قلعه‌نویی، تا چه حد موهوم و مبهم بوده و همین مسئله باعث شده تیم ملی وارد بحران شود.

 

انتهای خبر/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد