عباس پاکزاد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: در شهرستان چرداول، ما به طور مستمر جلساتی را برای بررسی موضوعات مرتبط با قصاص برگزار میکنیم. در این جلسات، بیش از ۵۰ نفر از معتمدین، ریشسفیدان و متنفذان محلی حضور دارند که این نشاندهنده اهمیت و جدیت این موضوع در جامعه ماست.
وی افزود: در آبان ماه سال ۱۴۰۳، صلحیاران شهرستان چرداول موفق شدند ۶۵ پرونده را به صلح و سازش ختم کنند. این موفقیت نشاندهنده تلاشهای مستمر و همکاریهای مؤثر میان طرفین دعوا است.
مسئول ستاد صبر شهرستان چرداول بیان داشت: سازش به عنوان یکی از راههای مؤثر در حل و فصل اختلافات میان محکوم له و محکوم علیه، نه تنها از اتلاف وقت جلوگیری میکند؛ بلکه هزینههای مالی را نیز کاهش میدهد. ایجاد صلح و سازش میان شکات، مهمترین و سادهترین راهحل برای حل اختلافات حقوقی و کیفری است.
وی ادامه داد: برای فراهم کردن زمینه صلح و سازش، طرفین باید با همکاری یکدیگر و در فضایی صمیمانه به بررسی موضوعات اختلاف پرداخته و با انعطافپذیری و حسننیت به توافق برسند. این توافق میتواند به صورت کتبی تنظیم شده و به تأیید دادگاه برسد تا از ضمانت اجرایی برخوردار شود.
پاکزاد همچنین به اهمیت ترویج فرهنگ صلح و سازش اشاره کرد و افزود: ایجاد و ترویج صلح و سازش در حل و فصل اختلافات، موضوعی است که در سند تحول و تعالی قوه قضاییه نیز به آن توجه ویژهای شده است. صلح یاران که از میان ریشسفیدان و معتمدان انتخاب میشوند، نقش مهمی در این فرایند دارند.
وی در پایان گفت: صلحیاران با استفاده از ظرفیتهای مردمی و افتخاری خود، به دادگستری و شوراهای حل اختلاف کمک میکنند تا دعاوی مردم به شکل مسالمتآمیز حل و فصل شود.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد