سرویس: استان ایلام
کد خبر: 22936
|
07:29 - 1395/07/04
نسخه چاپی

گزارشی از وضعیت مناطق قشلاقی دهلران؛

خطر انتقال بیماری های دامی با ورود عشایر مهمان

خطر انتقال بیماری های دامی با ورود عشایر مهمان
پیش بینی شده امسال جمعیت دامی بالغ بر 400 هزار رأس در قالب جمعیت عشایری مهمان وارد مناطق قشلاقی شهرستان دهلران شود.

به گزارشايلام بيدار به نقل ازنسیم دهلران، نشست شورای عشایری شهرستان دهلران با محوریت ساماندهی عشایر کوچنده با حضور فرماندار، مدیران کل امور عشایری استان های ایلام، کرمانشاه، همدان و لرستان و مسئولین دستگاه های اجرایی و خدمات رسان شهرستان در محل سالن جلسات فرمانداری دهلران برگزار شد.

علی سلیمی مدیر کل امور عشایری استان ایلام در حاشیه این نشست در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: هدف از برگزاری این نشست سیاست گذاری، برنامه ریزی و هماهنگی بین دستگاه های اجرایی در جهت رسیدگی به وضعیت جامعه عشایری که بصورت کوچ نشینی و چادر نشینی زندگی میکنند و محور زندگی آنها بر پایه دامداری سنتی مبتنی بر کوچ است، می باشد.
 
وی افزود: تقویم کوچ عشایر از اوایل آذر ماه و تا پایان فروردین ماه سال بعد می باشد که به دلیل شرایط اقلیمی و تغییرات آب و هوایی عشایر مجبور به جابجایی مکانی از مناطق ییلاقی به مناطق قشلاقی هستند.
 
مدیر کل امور عشایری استان ایلام اضافه کرد: هر ساله علاوه بر جمعیت عشایری استان، جمعیتی از عشایر کوچنده استان های کرمانشاه، همدان و لرستان در مناطق قشلاقی استان بخشی از سال را در این مکان ها سپری می کنند.
 
وی گفت: این جمعیت عشایری مهمان در قالب یک هزار و 500 خانوار و با داشتن جمعیت دامی بالغ بر 600 هزار رأس 6 ماه از سال را در مناطق قشلاقی استان ایلام سپری می کنند.
 
سلیمی یادآور شد: در سطح استان ایلام 9 هزار و 736 خانوار(60 هزار نفر) در قالب 12 ایل و 32 طایفه مستقل که دارای جمعیت دامی 1 میلیون و 400 هزار رأسی می باشند، در 95 کانون توسعه هدایتی و حمایتی مستقر هستند.
 
وی با اشاره به اینکه حدود 70 درصد از جمعیت دامی استان در اختیار عشایر می باشد، عنوان کرد: ارزش اقتصادی تولیدات دامی این جمعیت عشایری استان سالانه 3 هزار میلیارد ریال می باشد که نقش بسزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی و همچنین تأمین مواد لبنی و فرآورده های گوشتی را دارا می باشند.
 
 مدیر کل امور عشایری استان ایلام خاطر نشان ساخت: سال گذشته جمعیت دامی بالغ بر 370 هزار رأس دام در مناطق قشلاقی شهرستان دهلران مستقر شدند.
 
لازم به ذکر است که سال گذشته نیز این نشست برگزار شد اما ورود عشایر کوچنده در دهلران باعث مشکلات زیادی چون انتقال بیماری از دام های عشایر دیگر استان ها به دام های روستایی دهلران و... شد که تعداد زیادی از دام های دهلران تلف شدند.
 
دام های کوچنده عشایر استان های دیگر قبل از خروج از استان خود باید معاینه شوند و از خروج دام های بیمار جلوگیری شود که این مهم در سال گذشته با وجود نشست مدیرکل ها در دهلران صورت نگرفت.
 
امید است که مسئولان شهرستان و استان از اتفاقات سال گذشته کسب تجربه کرده باشند و برای جلوگیری از هرگونه مشکل، مصوبات لازم را در این نشست اتخاذ نموده باشند.
 
انتهای پیام/س

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد