کد خبر: 16981
|
08:35 - 1394/07/28
نسخه چاپی

برجام و راه های نفوذ دشمن

برجام و راه های نفوذ دشمن
با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر بستن راه های نفوذ دشمن، پس از بررسی های فراوان و ملاحظه دیدگاه ها متخصصان روشن شد که برجام، مستلزم تعهدات گسترده برای ملت ایران بوده و در برخی موارد مهم نیز در تضاد با منافع اساسی ملت بزرگ ایران است.

دشمنان جمهوری اسلامی ایران از آغازین روزهای پیروزی انقلاب تاکنون بنا بر خوی استکبارگرایانه خویش، همواره و به طرق مختلف، در صدد یافتن مسیرهای نفوذ به بنیان انقلاب و گفتمان حق طلبانه آن هستند. جهان سلطه، حضور مؤثر حکومتی مردمی و مبتنی بر ارزش های دینی را در دنیای گرفتارآمده به دام لیبرالیسم و کمونیسم نمی پسندد، لذا تمام توان خود را صرف  کرد تا شاید بتوانند جلوی خیزش ملت را بگیرند و یا با جلب همکاری عناصر خودفروخته و لیبرال مسلک، بخشی از جریان های  انقلابی را آلوده به لوث وجود آنان کنند تا در روز مبادا، منافع استراتژیک غرب در ایران محفوظ بماند و چنان چه امکان کودتا و تغییر در ارکان اصلی حاکمیت فراهم شد، این نقشه خائنانه با یاری عوامل نفوذی شان تحقق یابد. برای  عملیاتی کرددن این سیاست خصمانه، مستکبران و اذناب آن ها همه ابزارهای لازم را در نظر گرفتند و آگاهی از منافذی که می تواند به کم رنگ شدن آرمان های مورد حمایت مستضعفان و در نهایت اضمحلال نظام بیانجامد را در اولویت برنامه های اجرایی مرتبط با دیپلماسی عمومی، نظامی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و... قرار دادند.
 بر همین اساس رهبر معظم انقلاب اسلامی طیّ دیدار دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در تاریخ 15/7/94 برگزار شد به نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی منطقه اشاره کردند و گفتند: در چنین شرایطی جمهوری اسلامی، به توفیق الهی علاوه بر جلوگیری از نفوذ دشمن در داخل، در بسیاری از موارد مانع از عملی شدن نقشه‌ها و برنامه‌های دشمن در منطقه شده است.
ایشان با تأکید بر اینکه ایران هیچ مخالفتی با اصل مذاکره با کشورها، اعم از اروپایی و غیراروپایی ندارد، خاطرنشان کردند: اما در مورد آمریکا موضوع متفاوت است زیرا آنها تعریفی که از مذاکره با جمهوری اسلامی ایران کرده‌اند، به معنای نفوذ و باز کردن راه برای تحمیل است.
مقام معظم رهبری با اشاره به همراهی و همکاری آمریکا و جریان صهیونیستیِ ضد بشریت، تأکید کردند: مذاکره با آمریکا به معنای باز کردن مسیر برای نفوذ در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی کشور است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به مذاکرات اخیر هسته‌ای گفتند: در این مذاکرات، طرف مقابل، تلاش داشت، از هر فرصتی برای نفوذ استفاده کند و حرکتی بر خلاف منافع ملی کشور انجام دهد، البته مذاکره‌کنندگان ایرانی، حواسشان جمع بود، اما بالاخره آمریکایی‌ها در جاهایی فرصت پیدا کردند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: مذاکره با آمریکا ممنوع است زیرا این مذاکره نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضررهای بیشماری نیز دارد.
با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر بستن راه های نفوذ دشمن، پس از بررسی های فراوان و ملاحظه دیدگاه ها متخصصان روشن شد که برجام، مستلزم تعهدات گسترده برای ملت ایران بوده و در برخی موارد مهم نیز در تضاد با منافع اساسی ملت بزرگ ایران است که براساس این گزارش "سيد محمود نبويان" نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی بیانیه ای به برخی از آنها اشاره داشته و در این بیانیه چنین آمده است: آنچه که وظیفه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است نظارت بر اجرای قانون و حفظ منافع ملی است، به گونه ای که نزد خدای متعال و مردم عزیز کشور ایران سربلند باشیم. بر این اساس، تایید برجام با محتوای بیان شده را امری نادرست و مخالف مصالح ملی می دانیم.
به گزارش ایلام پویا، در ذیل به برخی از موارد مهمی که در تضاد با منافع اساسی ملت بزرگ ایران است اشاره می کنیم:
1- اعطای مجوز دسترسی به تمام اماکن نظامی ایران، (متن انگلیسی: ضمیمه اول، ص23 و 24، بندهای 74 تا 78 و متن فارسی: ص36 و37 بندهای 74 تا 78)
2- پذیرش نظارت آژانس بر تمام ابعاد تاسیسات هسته ای و تاسیسات نظامی ایران و هر نقطه دیگری که مورد درخواست آژانس باشد، نیز استقرار آنها در ایران بدون محدودیت تعیین شده زمانی،(متن انگلیسی: مقدمه ص9 بند 15 و ضمیمه اول، ص20 بند2/67 و متن فارسی: ص9 بند15 و ص35 بند2/67)
3- پذیرش نظارت آژانس در قالب پادمان، پروتکل الحاقی، اقدامات شفاف ساز، نظارت شورای امنیت و کمسیون مشترک. متاسفانه - برخلاف کشورهای دیگری که دارای فناوری هسته ای بوده و ان پی تی را پذیرفته اند و صرفا تحت قالب پادمان و حداکثر (در صورت پذیرش) تحت قالب پروتکل الحاقی مورد نظارت قرار می گیرند- ایران در برجام متعهد شده است که علاوه بر پادمان و پروتکل الحاقی، (متن انگلیسی: ص8 بند 13، ضمیمه اول ص18 بند 64، ضمیمه پنجم ص5 بند22 و متن فارسی: ص9 بند13، ص34 بند64، و ص123 بند22) اولا: اقدامات شفاف ساز را انجام دهد، (متن انگلیسی: ص2 و 8و 9 و متن فارسی: ص2 و 9) اقداماتی که کاملا مبهم بوده و شامل هر آنچه که آنها درخواست کنند، خواهد شد، ثانیا: آژانس باید گزارش فعالیت های هسته ای و غیر هسته ای ملت ایران را علاوه بر شورای حکام، به شورای امنیت سازمان ملل گزارش دهد، (متن انگلیسی: مقدمه، ص4 بندx و متن فارسی: ص4 بند ی) و ثالثا: آمریکا و سایر اعضای کمیسیون مشترک نیز باید نسبت به فعالیت های گوناگون ملت ایران از جمله اعطای مجوز دسترسی آژانس به فعالیت های نظامی ایران دخالت  داشته باشند، (متن انگلیسی: ضمیمه اول، ص23 و 24، بندهای 74 تا 78 و متن فارسی: ص36 و37 بندهای 74 تا 78)
4- ایجاد بدعت بی سابقه در دنیا یعنی پذیرش تشکیلاتی به نام کمیسیون مشترک برای دخالت در ابعاد هسته ای و نظامی ایران. کمسیون مشترک دارای 8 عضو است: آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلستان، روسیه، چین، نماینده عالی اتحادیه اروپا و ایران. تصمیم گیری در مورد 16 مورد از ابعاد هسته ای، نظامی و مساله تحریم ها به آنها واگذار شده است، مانند تصمیم گیری در مورد: اراک، فردو، تولید سانتریفیوژ، دسترسی به اماکن نظامی، تحریم ها، تولید سوخت، تهیه اقلام دوگانه-، (متن انگلیسی: ضمیمه چهارم ص1 بند1 و ص3 بند4 و متن فارسی: ص107بند 1 و ص110 بند 4)
جالب آن است که تصمیم گیری در تمام موارد فوق باید اجماعی و به اتفاق آراء باشد جز در یک مورد یعنی دسترسی به اماکن نظامی ایران که اجماع لازم نبوده و 5 رأی از 8 رأی کافی است.
5- محدودیت شدید خرید ایران نسبت به اقلام دوگانه یعنی کالاهایی که تکنولوژی متوسط (مدیوم تِک) یا تکنولوژی بالا (های تِک) محسوب شده و در صنایع کشور-مانند صنعت نفت، پتروشیمی، نانو- آزمایشگاه های دانشگاه های صنعتی کشور، صنایع دانش بنیان و صنایع نظامی کشور بکار می روند،
ایران موظف شده است که این کالاهای حساس را صرفا:
1- با ارائه لیست خرید خود به کارگروه خرید تعیین شده از سوی کمیسیون مشترک؛
2- دریافت اجازه از همه اعضای آن کارگروه؛
3- دریافت اجازه از همه اعضای کمیسیون مشترک؛
4- دریافت اجازه از سوی شورای امنیت سازمان ملل؛
 تهیه نماید.
ایران تعهد داده است که کالاهای مذکور را صرفا و فقط از طریق بیان شده تامین نماید. این محدودیت نیز زمان دار نبوده و به صورت ابدی می باشد.(متن انگلیسی: ضمیمه چهارم، ص3-6 بند 6 و متن فارسی: ص111-114 بند6)
6- در صورت کسب اجازه ایران برای تهیه اقلام دوگانه از کارگروه خرید، کمیسیون مشترک و شورای امنیت سازمان ملل، ایران متعهد شده است که به کشورهای صادرکننده اجازه دهد که نسبت به استفاده نهایی کالاهای خریداری شده در ایران راستی آزمایی کنند. توجه به این نکته لازم است که در این تعهد، ایران به کشور صادرکننده اقلام دوگانه –نه کشور تولید کننده آنها که محدود به چند کشور در دنیا می باشند- اجازه خواهد داد که استفاده نهایی آن کالاها را در ایران راستی آزمایی نمایند، (متن انگلیسی: ضمیمه چهارم، ص5 بند8/6 و متن فارسی:ص114 بند8/6)و این امر به معنای دسترسی به اطلاعات بخش های بسیار مهم صنعتی و نظامی کشور و نیز اطلاعات متخصصین کشور عزیزمان از سوی بسیاری از کشورهای جهان به صورت ابدی می باشد.
7- پذیرش محدودیتهای 10، 15، 20 و 25 سال در صنعت هسته ای کشور ایران، (متن انگلیسی:مقدمه،ص6 بند2، ضمیمه اول،ص9 بند27 و 28، ص12 بند45، ص25 بندهای 79 و 80، ص21 بندهای 68 و 69 و متن فارسی:ص6 بند2 و ص26 بند27 و 28 و ص29 بند45، ص38 بندهای 79 و 80 و ص36 بندهای 68 و 69)
8- پذیرش محدودیتهای ابدی ملت ایران حداقل بیش از 10 مورد؛ مانند: ارسال سوخت مصرف شده راکتورها تا ابد به خارج از کشور(متن انگلیسی: مقدمه،ص8 بند11، ضمیمه اول، ص6 بند 17 و متن فارسی: ص8 بند11 و ص23 بند17)، ممنوعیت بازفرآوری به صورت ابدی(متن انگلیسی: ضمیمه اول، ص7 بند18 و متن فارسی: ص24 بند18)، ممنوعیت تحقیق و توسعه در مورد بازفرآوری به صورت ابدی(متن انگلیسی: مقدمه، ص8 بند 12، ضمیمه اول، ص7 بند 18 و متن فارسی: ص8 بند12 و ص24 بند18)، ممنوعیت ابدی داشتن بیش از یک راکتور آب سنگین،(متن انگلیسی: ضمیمه اول، ص6 بند16 و متن فارسی: ص23 بند16)، محدود شدن تهیه اقلام دوگانه به طریق تعیین شده از سوی کمسیون مشترک تا ابد (متن انگلیسی: ضمیمه چهارم، ص3-6 بند 6 و متن فارسی: ص111-114 بند6)، و ... .
معنای پذیرش محدودیت های ابدی، محدود کردن نسل موجود و تمام نسل های آینده کشور در طول قرون آینده است.
9- باقی ماندن تمامی تحریم ها با بهانه های حقوق بشری، تروریسم، موشکی و نیز تحریم های همه جانبه اولیه آمریکا مانند توقیف دارایی های بانک مرکزی ایران، (متن انگلیسی: مقدمه، ص10 بندهای 18و 19، ضمیمه دوم، ص8 بند4 و متن فارسی: ص10 بندهای 18 و 19 و ص53 و 54 بند4)
10- تحریم های مالی و اقتصادی مربوط به هسته ای صرفا بعد از اجرای تعهدات ایران و راستی آزمایی آژانس در دستور کار طرف غربی قرار می گیرد. (متن انگلیسی: مقدمه،ص10 بندهای 18 و 19، ص11 بند21 و ضمیمه پنجم، ص2 بند14 و متن فارسی: ص10 بندهای 18 و 19، ص11 بند21 و ص119 بند14)
لازمه چنین امری آن است که ایران به تعهدات خود عمل می کند، یعنی: 9 تن ذخایر خود را به 300 کیلو می رساند، راکتور اراک را خارج کرده و حفره های آن را با بتن پر می کند، بیش از 12 هزار سانتریفیوژ خود را در نطنز و فردو جمع می کند، غنی سازی را در فردو از 20% به صفر و در نطنز به 67/3 می رساند، اماکن نظامی را در اختیار آنها قرار می دهد و ... سپس آژانس باید اجرای این تعهدات را راستی آزمایی کند، در این زمان که دست ملت ایران از تمام ابزارهای قدرت هسته ای خالی شد، نوبت به طرف غربی و آمریکا می رسد که مسأله تحریم ها را در دستور کار خود قرار دهند، و این امر به معنای آن است که در این زمان، دست ملت ایران خالی و دست دشمنان ملت ایران پُر می باشد. روشن است که دشمنان می توانند متوسل به هر بهانه ای شده و فشارهای بیشتری را إعمال کنند.   
11- تحریم های مالی و اقتصادی کنگره و 12 تحریم از دستورات اجرایی رئیس جمهور در مورد تحریم های ثانویه مربوط به هسته ای آمریکا حداقل تا 8 سال نه لغو می شوند و نه تعلیق بلکه به صورت موقت، متوقف می شوند، (متن انگلیسی: مقدمه، ص11 بند21 و متن فارسی: ص11 بند21)
12- تحریم های مالی و اقتصادی مربوط به هسته ای اتحادیه اروپا به 3 بخش تقسیم می شوند:
بخشی در روز اجرا – یعنی پس از اجرای تمامی تعهدات ایران و راستی آزمایی آژانس نسبت به انجام آن تعهدات که متاسفانه زمان دقیق آن نیز معلوم نمی باشد- لغو می شوند و بخشی تعلیق و بخش های دیگر نه لغو می شوند و نه تعلیق، (متن انگلیسی: ضمیمه پنجم،ص3 بند16 و متن فارسی: ص120 بند16)
بخشی نیز در زمان انتقالی یعنی 8 سال بعد لغو می شوند، مانند تحریم سوئیفت و نرم افزارهای بکار رفته در صنایع کشور از قبیل صنعت نفت و پتروشیمی، و بخشی دیگر تعلیق خواهند شد، (متن انگلیسی: ضمیمه پنجم، ص5 بند20 و متن فارسی: ص122 بند20)
بخشی نیز در 10 سال بعد لغو خواهند شد، (متن انگلیسی: ضمیمه پنجم، ص6 بند25 و متن فارسی: ص123 بند25)
13- قطعنامه های تحریمی شورای امنیت از روز اجرا به صورت مشروط لغو می شوند، و شرط لغو آنها این است که هیچ یک از طرف های برجام نسبت به اجرای تعهدات طرف دیگر اعتراضی نکند، و در صورتی که هر یک از اطراف، به شورای امنیت اعتراض کند، به صورت خودکار، قطعنامه های لغو شده در ظرف 30 روز برخواهند گشت و ادامه لغو آن قطعنامه ها نیازمند قطعنامه جدید از شورای امنیت سازمان ملل متحد است. لغو قطعنامه های به صورت بیان شده صرفا تعلیقی بیش نخواهد بود.(متن انگلیسی: ضمیمه پنجم، ص4 بند18 و متن فارسی: ص121 بند18 و بندهای 11 و 12 قطعنامه 2231).جالب آن است که اگر ایران نیز اعتراض کند که طرف های دیگر در اجرای تعهدات خود در همکاری ها و نیز تعهدات خود در مسأله تحریم ها کوتاهی کرده اند، قطعنامه های لغو شده به صورت خودکار بر خواهند گشت.
14- ممنوعیت ایران در تست موشک های بالیستیک و حتی شلیک آنها در طول 8 سال، (متن انگلیسی: قطعنامه 2231،ضمیمه ب، بند 3)
15- ممنوعیت ارسال سلاح ایران به کشورهای دیگر در طول 5 سال جز با اجازه مورد به مورد شورای امنیت، (متن انگلیسی: قطعنامه 2231، ضمیمه ب، بخشb از بند 6)
مذاکره کنندگان محترم ایرانی اعلام کرده اند که دو مورد چهاردهم و پانزدهم که در قطعنامه شورای امنیت آمده است را اجرا نمی کنند، ولی به این نکته هم اذعان کرده اند که عدم اجرای آنها اگرچه موجب موجب نقض برجام نمی شود،ولی موجب نقض قطعنامه خواهد شد؛ اما اولا: به لحاظ حقوق بین الملل، چگونه می توان بخشی از یک قطعنامه را قبول داشت و بخش دیگر را نپذیرفت؟ و ثانیا: چنانکه بیان گردید، اگرچه عدم قبول آن بندها موجب نقض برجام نمی شود ولی موجب نقض قطعنامه شورای امنیت شده و ایران باید منتظر برخورد شورای امنیت بخاطر این نقض باشد، برخوردی که موجب صدور قطعنامه های تحریمی دیگر خواهد شد.
15- به تصریح متن برجام، تمام محدودیتها، نظارت های و دسترسی های یادشده، فقط مختص ایران بوده و شامل هیچ کشور دیگر در جهاننخواهد بود، چنانکه نباید مورد ایران، به عنوان یک رویه یا قانون بین المللی و یا جزئی از ان پی تی فرض شود.(متن انگلیسی: ص4 بند xi و متن فارسی: ص4 بند ک)
 
با توجه به موارد فوق (که بخش اندکی از بیش از 100 ضعف و محدودیت عمده برجام است) تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تایید برجام به صورت موجود را در تضاد با منافع ملی، قانون اساسی (به ویژه اصل 153 که سلطه بیگانگان را بر اقتصاد، فرهنگ و ابعاد نظامی ایران را ممنوع کرده است)، قانون مصوب مجلس نهم در حفظ صیانت از دستاورد هسته ای ملت ایران و خطوط قرمز ترسیم شده از سوی مقام معظم رهبری مدظله العالی دانستند.
باید توجه داشت که دشمنان ملت ایران، از طریق مذاکره، در صدد نفوذ در ایران و نابودی توانائیهای ملت ایران و از بین بردن ماهیت انقلاب اسلامی ایران می باشند، چنانکه مقام معظم رهبری مدظله العالی در مورد نیاز آمریکا به مذاکره و توافق فرموده اند:
« نکته دوم این است که طرف مقابل ما، یعنی دولت کنونی و مدیریت کنونی آمریکا، به این توافق احتیاج دارد؛ این هم یک طرف دیگر قضیه است؛ اینها نیاز دارند به این، یک پیروزی بزرگی برای آنها محسوب می شود اگر بتوانند به آن مقصود خودشان در اینجا برسند. این در واقع، پیروزی بر انقلاب اسلامی است؛ پیروزی بر ملتی است که داعیه استقلال دارد؛ پیروزی بر کشوری است که می تواند الگوی کشورهای دیگر باشد.»(دیدار با مسئولان نظام)

 

منبع: ایلام پویا

انتهای پیام/س

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد