گروه اقتصادی ایلام بیدار:: سرانجام پس از ۹۰ روز از توافق وین، روز اجرای برجام فرا رسید و در ۲۶ مهرماه ۱۳۹۴ محمد جواد ظریف و فدریکا موگرینی با صدور بیانیه ای مشترک «روز پذیرش» برجام (Adoption Day) را اعلام کردند.
اجرای برجام آغاز شده است و از امروز به بعد «عیار» اظهارات حامیان و منتقدان برجام برای افکار عمومی آشکار تر خواهد شد اما اتفاقاتی که در دو سال گذشته در عرصه سیاسی کشور حول محور مذاکرات هسته ای بوجود آمد، تنها صحنه آرایی منتقدان و حامیان برجام نبود، بلکه تقابل آشکار و صریح دو گفتمان در عرصه سیاسی ایران بود. نخست گروهی که خوش بینانه تصور کرده و می کنند که با اجرای برجام مشکلات کشور حل خواهد شد و برای مدیریت کشور راهی جز رسیدن به یک توافق ولو بد، با آمریکا وجود نداشت و گروه دوم نیز واقع بینانه به به مساله نگاه کرده و معتقد بوده و هستند که برجام و اجرای آن نه تنها دردی از کشور دوا نخواهد کرد بلکه سرآغاز مشکلات جدید خواهد بود، مشکلاتی که در عرصه هسته ای محدود نشده و دامن کشور را در عرصه های امنیتی- نظامی و حتی اقتصادی خواهد گرفت.
از این رو طبیعی است که چنین صف بندی آشکاری در برابر برجام، فراتر از جناح بندی های معمول و مصطلح سیاسی تحت عنوان اصولگرا- اصلاح طلب، چپ- راست، معتدل- تندرو و ... بوده و باید از این به بعد از برجام به عنوان یک «معیار» برای دسته بندی افراد، چهره ها و احزاب سیاسی استفاده کرد، بدین معنا که فارغ از اینکه چه کسی در چه انتخاباتی به چه کسی رای داده، اگر به هر دلیلی از برجام حمایت کرده و آن را به سود کشور می دانند در یک جبهه و افرادی هم که خطر برجام را متوجه شده و در این مدت نسبت به آن موضع گیری کرده اند در یک جبهه دیگر قرار می گیرند.
در کنار سیاسیون مردم نیز نگاه ویژه ای به توافق هسته ای دارند و اکنون با روند آغاز توافق،انظتارات بسیاری از دولت در پسا تحریم دارند.
خبرنگارایلام بیداربه میان مردم ایلام رفت تا انتظارات آنان را پس از لغو تحریم ها از دولت را جویا شود.
وضعیت صنعت و کشاورزی باید رونق یابد
"محمد صیادیان"، از همشهری های ایلامی در این خصوص به خبرنگار ایلام بیدار گفت: بحث اصلی بعد از لغو تحریم ها بحث اقتصادی است که شامل توسعه صنعت و کشاورزی است که بعنوان رکن اساسی توسعه هر کشور محسوب می شود.
انتظاری که مردم از مسئولان دارند این است که در درجه اول چون رکن اصلی هر اقتصادی کشاورزی است به ان توجه لازم را داشته باشند.
در این زمینه باید با استفاده از علوم جدید و تکنولوژی های به روز و استفاده از دانشجویان نخبه در زمینه کشاورزی بتوانیم این بخش را سرمنزل مقصود خود برسانیم.
کشاورزی راه های زیادی برای رسیدن به هدف ها و محصولات مختلف دارد که تا صادرات آنها نیز مهم تلقی می شوند که بایستی دولت در این خصوص از نخبگان بخش کشاورزی دعوت بعمل آورد.
باید از این افراد خواسته شود که برنامه جامعی برای توسعه کشاورزی بعد از اجرای برجام و رفع تحریم ها داشته باشند تا در صورت احتمال مجدد تحریم ها دیگر اثری از ان بر روی اقتصاد مشاهده نگردد.
بایستی تلاش ها تا رسیدن به خواسته های مقام معظم رهبری در بحث کشاورزی پایدار تلاش ها صورت گیرد تا در نهایت به اقتصاد مقاومتی منجر گردد.
با توجه به این حالت ما هم نیروها را در دسترس داریم و هم محیط متناسب با رشد کشاورزی با توجه به خاک و آب را داریم که باید از دانشجویان و اساتید نخبه در این زمینه کمک گرفت.
در بحث صنعت نیز که مقوله مهمی به شمار می رود باید با استفاده از ابزار ها و نیروی انسانی مستعد و توانمند می شود به مرحله باکیفیتی از لحاظ توسعه صنعتی رسید چون صنعت پایه گذار بخش های مختلف است.
باید صنعت خود بعد از برجام را به جایی برسانیم که دیگر به کشورهای دیگر وابسته نباشیم چرا که موانع دیگر برداشته خواهد شد تا بتوانیم هم صادرات علم داشته باشیم و هم فناوری به کشورهای خارجی.
اگر بشود باوضعیت پیش آمده با همکاری و مساعدت مسئولان برنامه ریزی منسجمی داشته باشند برای اینکه بتوانیم در سال آینده تورم را کنترل و صنعت را توسعه دهیم.
چنانچه در حین اجرا تا پایان کشورهای غربی بر سر وعده های خود بایستند وضعیت تولید و صنعت انتظار است رو به بهبودی حرکت کنند و دیگر شاهد وضعیت موجود نباشیم.
چشم دوختن به برجام برای رشد اقتصادی ساده لوحانه است
"عقیل شاولی پور"، دکترای رشته مکانیک اهل ایلام نیز به خبرنگار ما گفت: اجرای برجام می تواند از منظر اقتصادی می تواند به نفع کشور ما باشد ولی همانطور که مقام معظم رهبری نیز بان کردند و بر تکیه کردن بر اقتصاد مقاومتی تأکید ویژه ای شده است، لذا اجرای برجام به خودی خود نمی تواند کمکی به اقتصاد باشد.
تا وقتی مردم خود نخواهند وو مجری و اجرا کننده برای پیشرفت و استقلال اقتصادی میل و رغبت نداشته باشد این برجام نمی تواند کمکی به پیشرفت اقتصاد کند.
بدون تردید لازمه اجرای برجام اقتصاد مقاومتی و توسعه و فراگیر کردن ان همزمان با برجام است تا کشور را به سمت اقتصاد پایدار سوق دهد.
اگر به برجام فقط به این منظر نگاه کنیم که با اجرای برجام جنس ها ارزان می شوند و از قبیل حرف ها ولی تنها از این منظر نگاه کردن برجام هیچ کمکی به ما نخواهد کرد.
ولی از این منظر که با اجرای برجام روابط ما را با سایر کشورها متناسب می کند و ما می توانیم و ما از طریق آوردن تکنولوژی ها و از طریق کار و تلاش خودمان به اهدافی که داریم برسیم می تواند گره گشا باشد اما به خودی خود امکان پذیر نیست.
امیدواریم که وضعیت بعد از مدت اجرای برجام رو به بهبودی باشد ولی همانطور که تأکید شد تا خودمان به این نتیجه نرسیم که باید بر روی تکیه های داخلی اعتماد کنیم این برجام ره به جایی نخواهد برد.
دولت با شعارهای بعد از برجام مردم را سرگرم نکند
"فرهاد رجبی"، از دیگر همشهریان ایلامی در این باره می گوید: رکود علمی اقتصادی و توسعه یافتگی کشوری زمانی رقم می خورد که دولتی بخواهد به اساسی ترین نیاز کشور برای رشد و بالندگی در عرصه علمی و فناوری نگاهی جناحی داشته باشد و برای فرار از ایزوله شدن طیف و جریان سیاسی خاصی افکار عمومی را مصادره به مطلوب کند، اگرما با دنیا به مذاکره نشستیم به خاطر تلاش های جهادی و خون های ریخته شده دانشمندان این سرزمین بوده است.
پس آینده 25 سال توسعه یافتگی ملت سرافراز ایران چیزی نیست که با شیطان بزرگی چون امریکا که تمام سناریو ومشی فکریش منزوی کردن و فروپاشی نظام جمهوری اسلامی است،معامله کرد.
به تعبیر مقام معظم رهبری «ارواحنا فدا» نباید از عاشورای حسینی درس معامله و دادو ستد گرفت؛ نهضت عاشورا و دست ندادن به شیطان بزرگ و یزیدیان زمان به گستره تاریخ است و مصداق بارز سپاه کفر آمریکای جنایتکار است.
هیچ کسی با آسایش معیشتی و رونق اقتصادی ضدیتی ندارد، اما وقتی اقای اوباما و دولتمردان غربی به صورت مرتب تاکید می کنند که تحریم های موشکی ، حقوق بشر و حمایت از محور مقاومت به خودی خود باقی است و شاه بیت تمام سخنان سناتورهای سنای امریکا و دیپلمات های غربی بطور کامل راستی ازمایی شدن فعالیت های هسته ای ایران برای برداشتن تحریم هاست که این خود یه پروسه دراز مدت و طولانی است چرا که آمریکای جنوبی حتی به بمب اتم هم رسیده بود ولی 9 سال طول کشید تا برای راستی آزمایی صنعت هسته ایش برچیده شود.
پس نباید حقیقت را از مردم کتمان کرد و نباید جوسازی رسانه ای را جوری هدایت کنند تا مردم فکر کنند بعد از برجام گلستان معیشتی می آید، دولت در این قضیه نباید با وعده های پوشالی مردم را سرگرم کند.
وقتی فکر کردیم خطوط قرمزی که رهبری معظم با درایت و جهان بینی تمام ترسیم کرده اند صلاح مملکت را برنمی تابد ولی راضی نگه داشتن کدخدا و عملی سازی مطالبات آمریکایی ها رونق و توسعه یافتگی را درپی دارد پس قافیه ای را باخته ایم که تاوانش را 78 میلیون ایرانی باعزت را باید پس دهد.
نفوذ و رخته دو کلیدواژه اساسی است که رهبری معظم پس از برجام مکررا اعلام کرده اند، فراموش نکنیم هدف امریکا هسته ای نیست و قلب نظام را با بهانه مذاکرات نشانه گرفته است.
راه برون رفت از شرایط بداقتصادی کنونی و تخاصم دنیای سلطه با ایران فقط وفقط عملی سازی مطالبات رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی و حمایت از سرمایه داخلی است و 37 سال است ایران اسلامی به دنیا ثابت کرده است که با مقاومت و اتکا به نیرو داخلی و بومی سازی فناوری ، اقتدار و عزت و سربلندی را به ارمغان اورده است.
انتهای پیام/س
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد