سرویس: استان ایلام
کد خبر: 13502
|
12:59 - 1394/01/18
نسخه چاپی

مدیر پژوهشی دانشگاه ایلام در گفتگو با ایلام بیدار:

امریکا به دنبال عملیات فریب است/ نبرد دیپلماتیک همچنان ادامه دارد

امریکا به دنبال عملیات فریب است/ نبرد دیپلماتیک همچنان ادامه دارد
مدیر پژوهشی دانشگاه ایلام گفت: بسنده کردن سرنوشت جمهوری اسلامی به نتیجه مذاکرات اشتباه است.

 دکتر "مهدی ویسه"، مدیر پژوهشی دانشگاه ایلام، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار سیاسیایلام بیدار اظهار کرد: اگر بخواهیم ارزیابی کلی از مذاکرات و بیانیه لوزان داشته باشیم و بنا بر شواهد و قرائنی که در رفتار دشمنان مشاهده می شود این است که در کلیت بیانیه تا حدی، بخشی از حقوق ملت ایران در چهارچوب قرارداد ان. پی. تی لحاظ شده، به رسمیت شناختن حق هسته ای است.

وی گفت: البته موضوع بعدی که همراه با نگرانی است، تحلیل های صورت گرفته بخش های مبهم بندهایی است که اشاره شده است، از جمله بحث تحقیق و توسعه مربوط به پروتکل الحاقی و فراتر از این پروتکل مباحث مهم دیگری از جمله موضوع زنجیره تأمین که اشاره شده یا همان غنی سازی که مورد بازدید قرار می دهد.

این استاد دانشگاه افزود: این موارد برای ملت جای ابهامات زیادی دارد و انتظار می رود که تیم مذاکره کننده با درایت و هوشمندی این ابهامات را کاملا در مفاد قرارداد به شکلی واضح و به دور از امکان سوء استفاده طرف مقابل تنظیم نماید.

عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام ادامه داد: نکته دیگری که باید به آن اشاره داشت این است که تیم مذاکره کننده باید خوب بداند که امریکا و کشورهای همراه طی سنوات گذشته در رفتاری که با ایران داشته اند قابل اعتماد نیستند و باید بر همه بندهای قرارداد این موضوع مدنظر تیم مذاکره کننده باشد.

ویسه بیان کرد: از طرف دیگر در مقابل داده هایی که به طرف مقابل داده ایم باید به ازای آن تحریم های مربوط به هسته ای و حتی فراتر از از این تحریم هایی که ناشی از رفتارهای دوگانه غرب بوده برداشته شوند و تیم مذاکره کننده باید بر روی این موضوعات اسرار داشته باشند.

وی اضافه کرد: البته تیم مذاکره کننده باید به قابلیت ها و ظرفیت های درونی ملت ایمان داشته باشند و از اینکه این قرارداد نهایی شود یا نشود خیلی نگران نباشند و سرنوشت این ملت را به این بیانیه و قرارداد بسط ندهند.

باید ایمان داشت که ملت ها در طی چند سال گذشته در طول مذاکرات به خوبی ماهیت کشورهای طرف مقابل را شناخته و این شناخت به زعم بنده می تواند یک مبنایی برای یکپارچگی ملی در مقابل زیاده خواهی های غیرمنطقی غرب باشد.

*بسنده کردن سرنوشت جمهوری اسلامی به نتیجه مذاکرات اشتباه است

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که دلیل تأکید رهبری بر لفو یکباره تحریم ها چیست، گفت: با دوراندیشی و نگاه عمیق حضرت آقا که دارند متوجه رفتارهای غیرمسئولانه و بدور از تعهد غربی ها  در ادوار گذشته بوده اند و به همین لحاظ فرمودند که تحریم ها باید یکجا برداشته شوند چون موکول کردن آنها به مباحث دیگر می تواند با طرح بهانه های متعدد دیگر ملت ها را از حقوق خود محروم کنند و در حقیقت در ازای چیزهایی که داده شده چیزی حاصل نشده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام افزود: اولین عامل عدم اعتماد به طرف مقابل که به اثبات رسیده این است که براساس این، تحریم های ظالمانه و غیرحقوقی که بدون هیچ گونه دلیل منطقی تحمیل شده باید برداشته شوند.

ویسه عنوان کرد: تصور این است که سکان این حرکت سخت و نفس گیر در لوای راهنمایی های پیامبرگونه مقام معظم رهبری بوده و هست و ملت هم بر همین اساس با اتحاد به رهبری عالی قدر و تیم مذاکره کننده با یکپارچگی و انسجام تبعات این مسیر را پذیرفته و همراه با مسئولان راه خود را ادامه خواهند داد.

*نبرد دیپلماتیک هسته ای به خاطر زیاده خواهی های امریکا تمام شدنی نیست 

وی در پایان گفت: با توجه به نبرد دیپلماتیک آنچه در اظهارات طرفین مطرح شده از هر دو طرف امکان تنش یا جدل فراوان پیرامون همه بندها وجود دارد تا رأی خود را به کرسی بنشانند و در حقیقت این نبرد به خاطر زیاده خواهی های طرف مقابل تمام شدنی نیست.

 

انتهای پیام/س

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد