به گزارشایلام بیداربه نقل از آبدانان خبر، فرودگاه ها با ارزش ترین زیرساخت های جوامع پیشرفته محسوب می شوند و به دلیل برخورداری از پتانسیل های مختلف در رشد اقتصادی شهر ها و کمک به ایجاد توسعه پایدار نقش مهمی دارند.
ارزش و اهمیت فرودگاه به حدی است که برخی از کارشناسان، فرودگاهها را لوکوموتیو اقتصادی هر منطقه توصیف می کنند و وجود فرودگاههای پررونق و کارآمد را عامل رشد اقتصادی و توسعه پایدار می دانند.
در جهان امروز ،آمار ترافیک مسافری فرودگاههای هر شهری بیانگر میزان توسعه اقتصادی آن شهر است و حجم جابه جایی بار هوایی نیز نشانگر قدرت اقتصادی است.
شهرستان آبدانان در جنوب استان ایلام و در حدفاصل شهرستانهای دهلران و دره شهر از قبل از انقلاب با احداث پایگاه هوایی از فرودگاه نظامی برخوردار بوده است.
متأسفانه پس از پایان جنگ تحمیلی این فرودگاه با موقعیت مناسب بلا استفاده مانده و اخیراً به دلیل عدم توجه به زیرساخت ها و سرمایه گذاری ،این فرودگاه در حال مستهلک شدن است.
دکتر علی محمد احمدی نماینده حوزه جنوبی استان در مجلس شورای اسلامی سال گذشته در مراسم سالگر شهادت شهید رضایی نژاد ضمن اشاره به لزوم راه اندازی این فرودگاه ، گفت: تمام کارهای مقدماتی و اداری راه اندازی دوباره ، شامل اخذ مجوز استفاده عمومی از ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت دفاع و موافقت مدیریت فرودگاههای کشور و هواپیمایی جمهوری اسلامی انجام شده است.
وی گفت: 30 میلیارد ریال اعتبار برای تعمیر، مرمت، تجهیز و احداث تأسیسات مورد نیاز این فرودگاه نیز تأمین و تخصیص یافته است.
متأسفانه در این بین با تمام آمادگی لازم برای راه اندازی مجدد این زیرساخت مهم پیشرفت و توسعه، اما از دیرباز کسانی با کم اهمیت جلوه دادن و یا توجیه ناپذیری زمینه سنگ اندازی و یاد عدم روند طبیعی شتاب اجرای این پروژه را عامل شده اند.
"مجتبی اعلایی" استاندار پیشین ایلام در پایان مأموریتش در استان در یک جلسه ای ضمن بیان توجیه ناپذیری این طرح گفت: مطالبات نماینده گان استان باید در چارچوب نیاز استان تعریف شود .
وی در جایی دیگر با اشاره به ظرفیت فرودگاه ایلام، خواستار احداث فرودگاه مهران شده بود!
اخیراً نیز مسئولین ارشد استان ایلام ضمن تأیید سخنان استاندار سالهای گذشته ، راه اندازی فرودگاه آبدانان را فاقد توجیه پذیری می دانند .
حال اینکه راه اندازی این فرودگاه با توجه به موقعیت مناسب و حجم تردد مردم این منطقه ،می تواند تقاضای سفر بالغ بر 500 هزار نفر از جمعیت شهرستانهای آبدانان، دهلران، دره شهر روستاها و شهرهای پلدختر و اندیمشک و ... را پوشش دهد.
فعال شدن این فرودگاه و برقراری پرواز آبدانان- تهران و بلعکس می تواند مشکلات زیادی از مردم حوزه جنوب استان ایلام را حل نماید.
راه اندازی این فرودگاه می تواند تردد زوار عتبات عالیات را تسهیل و به رونق اقتصادی و اجتماعی شهرستان و استان کمک شایانی کند.
امیدواریم مسئولین با همت و پشتکار زمینه احداث این فرودگاه را به جهت توسعه زیرساختی و اقتصادی شهرستان آبدانان فراهم کنند.
انتهای پیام/ع
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد