به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، حسن وحید که به ایلام سفرکرده است صبح امروز در جمع اصحاب رسانه ایلام اظهار کرد: بیش از هشت هزار و ۴۰۰ مکان مسکونی کشور اکنون در معرض خطر سیلاب قرار دارد که یکی از برنامههای اساسی برای حل این مشکلات، مدیریت منابع آبخیزداری است که در قالب طرحهای مختلف طراحی شده و در طول برنامه هفتم توسعه به مرحله اجرا در خواهد آمد.
وی افزود: در قالب این برنامه مقرر شد که در سطح ۲۰ میلیون هکتار (در هر سال چهار میلیون هکتار) اقدامهای آبخیزداری در نقاط مختلف کشور انجام شود که باتوجهبه محدودیتهای اعتباری، همکاری بین بخش دولتی و مشارکتهای مردمی ضروری است.
معاون آبخیزداری و امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین به مشکلات زیستمحیطی دیگر مانند ریزگردها اشاره و اضافه کرد: بیشتر استانهای کشور از جمله ایلام نیز با این معضل مواجه هستند و اگر راهکارهای مؤثری برای حل این مسائل اتخاذ نشود، در سالهای آینده کشور ما با چالشهای بیشتری روبهرو خواهد شد.
وی یادآور شد: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در سالهای اخیر اقدامهای مؤثری در بخشهای مختلف جنگل، آبخیزداری، حفاظت، مراتع و بیابانها انجام داده است.
وحید تصریح کرد: میانگین فرسایش خاک در کشور حدود ۱۵.۱۴ تن در هکتار است که معادل دو میلیارد تن خاک در سال میشود درحالیکه متوسط فرسایش خاک در جهان تنها چهارتا پنجتن است.
وی همچنین به کسری سفرههای آب زیرزمینی کشور اشاره کرد که حدود ۱۴۰ میلیارد مترمکعب برآورد شده و جبران این کسری سخت و زمانبر است.
معاون آبخیزداری و امور مراتع و بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، دلایل این مشکلات را بهرهبرداری نامناسب از منابع آب، کشاورزی غیراصولی و عدم توجه به الگوی مصرف بهینه دانست و گفت که برای کنترل این مسائل، نیاز به اقدامهای مدیریتی و بیولوژیکی داریم که میتواند به کاهش شتاب فرسایش و بهبود وضعیت سفرههای آب زیرزمینی کمک کند.
وحید بر اهمیت توجه به مدیریت صحیح منابع آبوخاک تأکید و اظهار کرد: اجرای برنامههای جامع و منسجم میتواند به حفظ محیطزیست و تأمین منابع حیاتی کشور کمک کند.
وی خطر فرونشست زمین را از دیگر مشکلهای موجود در کشور برشمرد و بیان کرد که کنترل این معضل مهم با ایجاد طرحهای مرتبط با آبخیزداری امکانپذیر است، اجرای این طرحها ضمن پخش و کنترل سیلاب و هدایت آب به سفرههای زیرزمینی موجب کاهش روند فرسایش خاک در سطح پنج تا ۶ تن در هکتار میشود.
وحید ادامه داد: با تقویت سفرههای زیرزمینی از طریق اجرای طرحهای آبخیزداری در قالب آب سبز یا آلوده متوسط ۵۰۰ تا ۷۰۰ مترمکعب در هکتار میتواند سفرهها را تغذیه و روند تبخیر آب را کٌند، کند.
انتهای خبر/م
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد