سرویس: فرهنگی
کد خبر: 69238
|
11:32 - 1403/11/02
نسخه چاپی

بر اساس آخرین آمار؛

تعداد سالن‌های سینمایی کشور به ۸۸۸ رسید

تعداد سالن‌های سینمایی کشور به ۸۸۸ رسید
تعداد سالن‌های سینمایی کشور به ۸۸۸ رسید. با این آمار مشخص می‌شود که به ازای هر ۹۶ هزار نفر، یک سالن سینمایی در کشور موجود است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، به نقل از ایرنا، تعداد سالن‌های سینمایی کشور در انتهای دی‌ماه به ۸۸۸ رسید تا افق یک هزار سالن در کشور تا پایان سال ۱۴۰۴، چندان دور از دسترس نباشد. این مهم در شرایطی محقق شده که هم‌اکنون حدود ۱۰۰ سالن سینمایی در مراحل مختلف ساخت قرار دارند و با تفاهماتی که صورت گرفته، امکان رسیدن این مقدار به یک هزار سالن تا پایان سال آینده، کاملاً محتمل به نظر می‌رسد.

 سالن‌های جدید تنها محدود به احداث سازه نمی‌شود؛ بلکه در نهضت نوسازی سالن‌ها، برخی از سینماهای تک‌سالنه و پردیس‌ها، تعداد سالن‌های خود را افزایش می‌دهند. هم‌چنان‌که طی ماه‌های اخیر پردیس سینما آزادی چهار سالن اضافه کرد. سینما بازار آرین تهران یک سالن و پردیس ساحل اهواز نیز دو سالن به ناوگان نمایش خود افزودند؛ بنابراین با این راهکار می‌توان تعداد سالن‌ها را افزایش داد. همچنان که سیاست تأسیس سینما در شهرهای فاقد سینما که با جدیت دنبال می‌شود نیز می‌تواند راهگشای خوبی در این حوزه باشد.

 در ایران به ازای هر ۹۶ هزار نفر، یک سالن سینما وجود دارد حال آنکه استاندارد بین‌المللی رایج در این حوزه، یک سالن به ازای هر ۱۰ هزار نفر است

 با این آمار مشخص می‌شود که در ایران به ازای هر ۹۶ هزار نفر، یک سالن سینما وجود دارد که نزدیک‌ترین حالت به نرم استاندارد جهانی این حوزه محسوب می‌شود. حال آنکه استاندارد بین‌المللی رایج در این حوزه، یک سالن به ازای هر ۱۰ هزار نفر است. باتوجه‌به جمعیت ۸۶ میلیونی ایران، باید ۸ هزار و ۶۰۰ سالن در کشور موجود باشد تا مطابق با استاندارد جهانی حرکت کنیم. این آمار در پایان سال ۱۴۰۲، به ازای هر ۱۰۴ هزار نفر، یک سالن و در سال ۱۴۰۰، به ازای هر ۱۵۴ هزار نفر، یک سالن بوده است.

 اکنون ۹۰ شهر بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار نفر و بیش از ۵۰ شهر بالای ۱۰۰ هزار نفر، فاقد سینما هستند و هدف‌گذاری به ترتیبی است که درصد بالایی از این شهرها، طی ۲ سال آینده، از امکان سینما برخوردار شوند. همچنین برنامه‌ریزی‌ها و توافقات صورت‌گرفته به صورتی است که تا پایان سال ۱۴۰۸، تعداد سالن‌های سینما به ۲ هزار سالن برسد.

 با این تعداد سالن، آمار صندلی‌های سینمایی به حدود ۱۷۴ هزار رسیده است؛ حدود ۵۳ هزار صندلی به استان تهران و بیش از ۱۲۱ هزار صندلی نیز مربوط به سایر استان‌هاست.

 بخشی از لکنت موجود در بحث کمبود مخاطبان سینما، مربوط به ناهمگونی سالن‌های سینما در سراسر کشور است

 یادآوری این نکته مهم نیز ضروری است که بخشی از لکنت موجود در بحث کمبود مخاطبان سینما مربوط به ناهمگونی سالن‌های سینما در سراسر کشور است. استان‌های برخوردار از صندلی‌های بیشتر، رونق خوبی به سینما داده‌اند و در مقابل، استان‌هایی که سالن‌های اندکی دارند، نتوانسته‌اند جایی در صدر فهرست استان‌های پرمخاطب سینما داشته باشند. نمونه آماری خوب این حوزه پردیس بندرعباس مال است که با ۳ سالن افتتاح شد و با وجودی که ظرفیت این ۳ سالن روی هم، ۵۲۵ نفر است اما توانسته مخاطبان خوبی را جذب کرده و رتبه استان هرمزگان را از رده‌های انتهایی، به اواسط جدول پرمخاطب‌ترین استان‌های کشور بالا بکشد.

 در آسیب‌شناسی رکود ۲ دهه‌ای مخاطبان سینما که از ابتدای دهه ۸۰ آغاز و تا دو سال پیش ادامه داشت یکی از دلایل اصلی، فرسوده بودن ناوگان سینما و مستهلک شدن بخشی از ناوگان بوده است. بدین ترتیب که بسیاری از این سینماها که در دهه‌های ۴۰ تا ۸۰ پذیرای مخاطبان بودند، به نسبت از ناوگان حذف شدند که پیرو چنین اتفاقی، بر تعداد شهرهای فاقد سینما افزوده شد و آمار مخاطبان نیز به میزان قابل‌توجهی افول پیدا کرد.

 بنابراین نهضت سالن‌سازی که طی یک دهه اخیر با یک مانور خوب توانسته وضعیت آماری سینما و میزان مخاطبان آن را با تحولی شگرف مواجه کند اکنون با قدرت بیشتری ادامه دارد و بنابراین باید طی سالیان آینده، منتظر رکوردشکنی‌های بسیاری در زمینه جذب مخاطب و گیشه سینمایی کشور باشیم.

 

انتهای خبر/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب