به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»،به نقل از روابطعمومی اداره کل تعاون روستایی ایلام، حمیدرضا شکری در بازدید از شرکت کشت و صنعت گاو مولان گفت: شرکت کشت و صنعت گاو مولان یکی از نمونههای موفق در حوزه تعاونیهای کشاورزی استان است که توانسته با بهرهگیری از ظرفیتهای منطقهای، گامهای مهمی در راستای توسعه کشاورزی و اشتغالزایی بردارد. این شرکت که در منطقه گاو مولان روستای آب انار بخش مورموری شهرستان آبدانان واقع شده، از سال ۱۴۰۲ فعالیت خود را آغاز کرده و اکنون با در اختیار داشتن ۱۰۰ هکتار اراضی، به الگویی در کشاورزی پایدار تبدیل شده است.
مدیرکل تعاون روستایی ایلام افزود: این شرکت امسال ۶۰ هکتار از اراضی خود را به کشت کلزا و ۳۵ هکتار را به کشت گندم آبی پاییزه اختصاص داده است. همچنین، کشت یک هکتار انگور، یک هکتار زیتون و سه هکتار اوکالیپتوس، از دیگر فعالیتهای زراعی و باغی این شرکت تازهتأسیس شده کشت و صنعت است.
وی با اشاره به اقدامات زیرساختی این شرکت گفت: ایجاد ایستگاه پمپاژ آب از رودخانه مجاور، اجرای سیستم آبیاری بارانی برای ۱۰۰ هکتار زمین، احداث استخر ذخیره آب یک هزارمترمکعبی و ایجاد انبار ذخیره علوفه، از جمله اقدامات دیگر است که توسط این کشت و صنعت در منطقه ایجاد شده است.
شکری درباره دیگر فعالیتهای آتی این شرکت کشت و صنعت گفت: طرحهای در دست اقدام این مجموعه شامل پرورش گوسفند داشتی با ظرفیت ۵۵۰ رأس، توسعه استخر ذخیره آب برای پرورش ماهی گرمابی و گسترش درختکاری است که در آینده نزدیک ایجاد و بهرهبرداری خواهد رسید.
وی تصریح کرد: این شرکت با ایجاد اشتغال مستقیم برای ۸ نفر، تأثیر قابلتوجهی در بازگشت امید به جوانان روستای همجوار این طرح داشته است، همچنین علاوه بر این فعالیتها، رونق زنبورداری و توسعه صنعت دامپروری از دیگر دستاوردهای این مجموعه است که میتواند الگوی مناسبی برای سایر تعاونیها باشد.
مدیرکل تعاون روستایی ایلام اظهار داشت: این شرکت کشت و صنعت بدون اخذ تسهیلات و با سرمایهگذاری ۴۵ میلیارد تومان ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: این شرکت نیازمند همکاری ادارات تابعه سازمان جهاد کشاورزی استان در مورد تسریع در اخذ مجوزهای لازم و تکمیلی، مرمت جاده دسترسی به مزارع و حمایت همهجانبه سایر دستگاههای مرتبط با فعالیت این شرکت کشت و صنعت است.
شکری یادآور شد: شرکت مذکور یکی از چهار شرکتتعاونی کشت و صنعت در استان ایلام است که در طول دو سال گذشته ایجاد و به بهرهبرداری رسیده است. وی متذکر شد: علاوه بر چهار شرکت کشت و صنعت، تعداد ۶۶ الگوی نظام بهرهبرداری تعاونی تولید بخش کشاورزی تحت پوشش تعاون روستایی استان ایلام قرار دارد و بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان را تحت پوشش خود دارد.
وی در پایان تأکید کرد: یکی از راهکارهای عملی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی، بهویژه ارتقای بهرهوری از منابع آبوخاک استان، این است که فعالیتهای بخش کشاورزی از طریق تعاونیها انجام شود و دامنه ایجاد کشت و صنعتها نیز گسترش یابد.
انتهای خبر/م
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد