مهدی ویسه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: پژوهش یکی از ارکان اساسی توسعه پایدار در هر جامعهای است و استان ایلام نیز از این قاعده مستثنی نیست. متأسفانه، در سالهای اخیر شاهد کمتوجهی به مقوله پژوهش در این استان بودهایم که میتواند تبعات جدی برای آینده توسعه اقتصادی و اجتماعی ما داشته باشد.
وی افزود: پژوهش به ما کمک میکند تا مشکلات و چالشهای محلی را شناسایی کرده و راهکارهای مؤثری برای حل آنها ارائه دهیم. به عنوان مثال، در حوزه کشاورزی، با توجه به شرایط خاص اقلیمی استان، نیاز به تحقیقات بیشتری داریم تا بتوانیم بهینهترین روشها را برای افزایش تولید و کاهش آسیبها پیدا کنیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه ایلام بیان داشت: متأسفانه، عدم تأمین منابع مالی و حمایتهای لازم از سوی نهادهای دولتی و خصوصی، مانع از پیشرفت پژوهشهای علمی در استان شده است. بسیاری از محققان و دانشجویان مستعد به دلیل نبود امکانات و فرصتهای مناسب، مجبور به ترک استان میشوند و این خود باعث کاهش ظرفیتهای علمی و پژوهشی ما خواهد شد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، عدم ارتباط مؤثر بین دانشگاهها و صنایع نیز یکی دیگر از دلایل کمتوجهی به پژوهش است. اگر بتوانیم این ارتباط را تقویت کنیم، میتوانیم نتایج تحقیقات را به صورت عملیاتی در صنایع مختلف پیادهسازی کنیم و به رونق اقتصادی استان کمک کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: برای تغییر این وضعیت، نیاز به یک برنامهریزی جامع و حمایت همهجانبه از سوی مسئولان داریم. باید فرهنگ پژوهش در جامعه نهادینه شود و جوانان را تشویق کنیم تا به سمت تحقیق و نوآوری سوق یابند. تنها در این صورت میتوانیم به توسعه پایدار و متوازن در استان ایلام دست یابیم.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد