سرویس: اقتصادی
کد خبر: 68325
|
13:05 - 1403/09/04
نسخه چاپی

فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام مطرح کرد:

ضرورت تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه

ضرورت تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه
فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام گفت: یکی از مسائلی که باید به آن توجه کرد، ارتباط بین دانشگاه و صنعت است. متأسفانه این ارتباط به‌طور تنگاتنگ و هماهنگ نیست و صنعت به‌طور جداگانه فعالیت می‌کند. ترکیب دانشگاه و صنعت می‌تواند تأثیر زیادی در پیشرفت کشور داشته باشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، سردار سید صادق حسینی ظهر امروز در جمع اساتید دانشگاهی به مناسبت هفته بسیج گفت: دانشگاه‌ها با تمام توان خود در حال تربیت دانشجویان و مدیران آینده کشور هستند و هر اندازه که در پیشرفت علمی تلاش کنیم، به همان اندازه کشور ما پیشرفت خواهد کرد. 

وی افزود: رهبر انقلاب در سال‌های مختلف بر علم تأکید داشتند و شرایط به گونه‌ای پیش رفت که امروز ما جزو ۱۶ کشور برتر علمی دنیا هستیم. چند سالی است که توجه به فضای مجازی و هوش مصنوعی مورد توجه قرار گرفته است و رهبر انقلاب در جایی فرمودند: اگر من رهبر نبودم، مسئولیت فضای مجازی را بر عهده می‌گرفتم. ایشان اخیراً نیز فرمودند که باید در زمینه هوش مصنوعی به پیشرفت برسیم و امروز باید جزو ده کشور پیشرو در این عرصه باشیم، چرا که در غیر این صورت، عقب خواهیم ماند و ممکن است دیگران از پیشرفت ما جلوگیری کنند یا حتی از آن برای منافع خود استفاده کنند؛ بنابراین، تلاش در این زمینه، به‌ویژه در دانشگاه‌ها، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

  فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام بیان داشت: یکی از مسائلی که باید به آن توجه کرد، ارتباط بین دانشگاه و صنعت است. متأسفانه این ارتباط به‌طور تنگاتنگ و هماهنگ نیست و صنعت به‌طور جداگانه فعالیت می‌کند. ترکیب دانشگاه و صنعت می‌تواند تأثیر زیادی در پیشرفت کشور داشته باشد. سپاه در سال‌های اخیر تلاش کرده با استفاده از نیروهای نخبه علمی خود، نیازهای مختلف خود را تأمین کند؛ چه در مراکز آموزشی و کلاس‌های تخصصی و چه در بخش‌های صنعتی.
 
  وی در ادامه به پیشرفت‌های چشمگیری که در عرصه‌های مختلف علمی و صنعتی صورت گرفته اشاره کرد و گفت: یکی از نمونه‌های بارز این پیشرفت‌ها، موضوع پهپادها است. امروز در دنیا بیشتر از هواپیماهای جنگی، بر روی پهپادها تمرکز می‌شود. این فناوری در حوزه‌های مختلفی مانند کشاورزی، صنعت و مسائل نظامی کاربرد دارد. در جنگ‌ها، پیش از آن که از پهپاد استفاده کنیم، مجبور بودیم برای جمع‌آوری اطلاعات از ماهواره‌ها یا هواپیماهای نیروی هوایی استفاده کنیم. اما با پیشرفت در ساخت پهپادها، توانستیم به‌طور سریع و دقیق از اطلاعات خط مقدم دشمن بهره‌برداری کنیم. امروز، ایران یکی از کشورهای پیشرو در زمینه پهپادها است.

 حسینی ادامه داد: در زمینه موشک‌ها نیز سپاه به سمت مجهز کردن این سیستم‌ها به هوش مصنوعی رفته است. آیا دانشگاه‌های ما نمی‌توانند در دیگر علوم پیشرفت‌های مشابهی داشته باشند؟ در گذشته، در زمینه پزشکی با مشکلات زیادی مواجه بودیم و تعداد متخصصان کم بود. جنگ تحمیلی باعث شد که نیاز به متخصصان پزشکی در صحنه‌های جنگ احساس شود. اما امروز پیشرفت‌های زیادی در این زمینه داشته‌ایم. حضرت امام (ره) تأکید داشتند که ما می‌توانیم هر جا اراده کردیم پیشرفت کنیم.

  وی در پایان افزود: در حوزه کشاورزی نیز باید از علم روز و فناوری‌های نوین استفاده کنیم تا بهره‌وری بیشتری داشته باشیم و از منابع طبیعی مانند آب به‌طور بهینه استفاده کنیم. این امر نیز مستلزم توجه به علم و آموزش در دانشگاه‌ها است. ما باید کشاورزان را آموزش دهیم که از تکنولوژی‌های جدید برای مدیریت بهتر منابع استفاده کنند. این روند ارتباط نزدیکی با پیشرفت‌های علمی در دانشگاه‌ها دارد که می‌تواند تأثیر زیادی در بهبود وضعیت کشاورزی کشور داشته باشد.
  
 حسینی در ادامه گفت: کره و ژاپن با استفاده از ابزارهای غربی و به‌کارگیری ابزارهای نوین در حوزه خودروسازی به سرعت در حال پیشرفت هستند. اما ما هنوز به سطح قابل قبول و مطلوبی نرسیده‌ایم؛ هم از لحاظ کیفیت و هم از نظر بهره‌برداری از ابزارهای جدید.

  فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام بیان داشت: در حوزه‌های مشترک نفتی، تأسیسات در کشور مقابل قرار دارد؛ اما منابع زیرزمینی مشترک هستند. برای مثال، برخی از تأسیسات در فاصله ۵ هزار تا ۶ هزارکیلومتری از مرز قرار دارند، اما از منابع نفتی مشترک بهره‌برداری می‌کنند. ما هنوز نمی‌دانیم که دانشگاه نفت تا چه حد در این زمینه پیشرفت کرده است، اما واقعیت این است که ما در این عرصه عقب هستیم. سال‌هاست که در این مناطق نفت و گاز و پالایشگاه وجود دارد، اما ارتباط قوی و مؤثری میان دانشگاه و صنعت برقرار نشده است.

 

انتهای خبر/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد