حجت الاسلام محمدحسن فریادی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» اظهار کرد: قیام ۱۵ خرداد ۴۲ در تاریخ معاصر ایران را باید به عنوان یکی از رویدادهای کلیدی و تأثیرگذار دانست که نشاندهنده آغاز یک دوره مهم در. مبارزات اجتماعی و سیاسی آن دوران است.
امامجمعه شهرستان چرداول افزود: این قیام مهم ضمن افزایش آگاهی سیاسی در بین اقشار مختلف جامعه و پیوستن بیشتر مردم به مبارزات سیاسی، نقطه عطفی در تاریخ مبارزات علیه رژیم پهلوی محسوب میشود که موجب تقویت جنبشهای انقلابی شد.
وی ادامه داد: وقایع ۱۵ خرداد در واقع مقدمهای برای به سرانجام رسیدن انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ بود که در نهایت با بیداری مردم باعث تغییرات اساسی در ساختار سیاسی کشور گردید.
فریادی تصریح کرد: آنچه که در قیام بیش از همه مورد توجه بوده نقش کلیدی روحانیت بهویژه شخصیت امام خمینی (ره) است که به عنوان یکی از محورهای اصلی مبارزه علیه حکومت وقت مطرح شد.
خطیب جمعه چرداول بیان داشت: امام خمینی(ره) که پیش از این قیام به دلیل مواضع صریح و روشنگرانه خود علیه سیاستهای رژیم منحوس پهلوی، از جمله اصلاحات ارضی و تبعیضهای اجتماعی و اقتصادی، و به ویژه مخالفت با کاپیتولاسیون مورد توجه و احترام ویژه گروههای مختلف مردمی قرار گرفته بوده حکومت شاه را واداشت تا با دستگیری این روحانی مبارز آبی بر آتش اعتراضات ریخته باشد.
حجت الاسلام فریادی افزود: اما دستگیری ایشان نقطه عطفی و آغازی بر مبارزات سیاسی علیه رژیم تبدیل و باعث شد او به سمبل مقاومت در برابر حکومت پهلوی و رهبری محوری برای مبارزات انقلابی تبدیل شود.
وی خاطر نشان کرد: بعد از قیام ۱۵ خرداد، امام خمینی (ره) با بیانیهها و سخنرانیهای خود، ضمن آگاه کردن مردم از ظلمهای پهلوی ، آنان را به مقاومت و ایستادگی دعوت کرد و در واقع این رویداد به یک نماد مهم از مبارزات انقلابی مردم ایران تبدیل و سرانجام آن انقلاب بهمن ۵۷ بود.
امام جمعه چرداول در پایان تأکید کرد: قیام ۱۵ خرداد و نتیجه آن در انقلاب ۵۷ چیزی جز روشنگری و هدایت مردم توسط روحانیت مبارزی همچون امام خمینی (ره) نبود که باعث بیداری مردم شد که علیه سالها حکومت این رژیم فاسد به پاخیزند.
انتهای پیام/ع
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد