به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، برای اینکه بتوان در هر زمینهای پیشرفت کرد باید ابتدا ثبات ایجاد سپس به سمت جلو حرکت کرد تا زمانی که نابسامانی وجود داشته باشد درواقع نمیتوان انتظار پیشرفت داشت.
قصه اقتصاد ایران، روایت روزهای درازی است که عدهای آمدند و شعار حل مشکل اقتصاد سر دادند؛ ولی در عمل بار خود را بستند و مردم ماندند و افزایش چندبرابری قیمتها و مشکلات معیشتی که حالا به دولت دیگر واگذار شده است، حالا دولت دیگر تازه میخواهد از صفر شروع کند و این قضیه بارها تکرار شده است دریغ از یک برنامه مدون و منظم که اجازه فعالیت به سودجویان را ندهد.
چون دولت زیرساخت اطلاعاتی درستی از وضعیت مردم ندارد پس برنامهریزیها هم قطعاً به سمت خطا پیش میرود؛ بنابراین اگر تصمیمها پایه اطلاعاتی و پژوهشی دقیقی نداشته باشند قطعاً اتلاف هزینه و وقت صورتگرفته و نتیجهبخش نیست، پس در این صورت اگر تصمیم اقتصادی که مرتبط با معیشت مردم و تأمین کالاهای موردنیاز مردم باشد ضروری است که آن تصمیم دقیق باشد.
بدیهی به دلیل اینکه در سالهای گذشته سیاستهای ناموفقی وجود داشته در ثبات قیمتها و کنترل بازار در ایران مشکلاتی وجود دارد که بهخصوص در سالهای اخیر قیمتها لحظهای تغییر میکند و بازار به ثبات نرسیده به همین دلیل رفع این موضوع و گرانیها ضروری است.
قیمتها همچنان لحظهای تغییر میکند
عباس الیاسی از شهروندان ایلامی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: اکثر مردم ایلام از اقشار متوسط و ضعیف در جامعه هستند که با چالشهای گرانی در بازار روبهرو هستند و ازاینرو در تأمین مایحتاج زندگی دچار مشکل شدهاند.
وی افزود: در مواجه با بازار متأسفانه همچنان گاهی برخی کالاها نایاب هستند و برخی گران شدهاند که این مورد باعث ایجاد فشار فزاینده روی مردم شده است.
الیاسی گفت: باید توجه داشت که این روند نیازمند اصلاح از سوی مسئولین است و باید در نظارتها بازنگری صورتگرفته و روشهای جدیدی اتخاذ گردد.
باید سیاستهای کنترلی موفقتری داشته باشیم
علی فریادی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: فضای اقتصادی ایران بهگونهای است که امکان سودجویی در آن وجود دارد و نظارتها هم کافی نیست.
وی افزود: قطعاً دولت نمیتواند بر تمام بازارهای اقتصادی نظارت کند؛ ولی میتواند با همکاری سایر قوا نظیر مجلس و قوه قضائیه و همچنین استفاده از ظرفیت مردم و با بهرهگیری از تجربه کشورهای موفق در این زمینه سیاستهایی را پیادهسازی کند که نظارت دقیق امکان سو استفاده را از بین ببرد.
فریادی گفت: ما سیاستهای کنترلی موفقی نداریم و این را بازار به ما ثابت کرده است؛ بنابراین ضرورت دارد تا در شیوههای نظارتی و تأمین مایحتاج مردم بازنگری صورت گیرد.
گرانی مضاعف بر بازار حاکم است
حجتالاسلام علی حیدری امامجمعه ایوان در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: گرانیها بازار بهخصوص گرانیهای مضاعف و تصنعی در استان ایلام هر روز مردم را آزار میدهد؛ ولی مسئولانی که در استان و شهرستان باید بر بازار نظارت و کنترل کنند هیچ اقدام مؤثری را انجام نمیدهند.
امامجمعه ایوان تصریح کرد: مورد مرغ چند نفر خاص در این استان که مرتبط با چند نفر از معاونتها در استان و مورد حمایت آنها هستند عامل اصلی ظلم و اجحاف و گرانی سرسامآور مرغ در استان هستند و عامل منافع نامشروع و ظالمانه بیش از ۱۰۰ میلیاردی و اخلال در بهداشت استان و ظلم و تحمیل حمل بیش از ۵ هزار تن ضایعات مرغ بر کارگران مظلوم شهرداریها در سطح استان هستند.
وی افزود: مسئولان محترم بهداشت در استان ایلام و شهرستانها برای رفع این نابسامانی وسیع بهداشتی در سطح استان باید علیه این چند نفر که عامل اصلی ایجاد حداقل ۵۰۰۰ تن زباله ضایعات مرغ و آلودگی در سطح استاناند در دادگاه اقامه دعوا کنند.
وی گفت: من باتوجهبه سخنان مقام معظم رهبری در مقابله با فساد و سخنان صریح ریاست محترم قوه قضاییه مبنی بر گزارش موارد ظلم و اجحاف به مردم و اخلال و فساد در اقتصاد و بازار از دادستان محترم استان میخواهم با این افراد که همهجا نقش دارند هم اعضای اصلی اتحادیه مرغداران هستند هم مرغدار هستند هم توزیعکننده نهاده هستند هم صاحب کشتارگاه با استفاده از رانت و تخلف و محرومکردن جوانان بیکاران شهرستان از ۴ میلیارد وام اشتغالشان هستند برخورد سریع و قاطع داشته باشند.
امامجمعه ایوان تأکید کرد: تخلفات این افراد یکی و دوتا نیست هم اکنون هم این افراد با همه تخلفات و اخلال در بازار مرغ کارگران مظلوم کشتارگاه را اخراج و از این راه به دنبال باجخواهی برای گرفتن میلیاردها تومان وام کمبهره جدید هستند.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد