به گزارش ایلام بیدار، قاچاق دام زنده در چند سال اخیر پدیدهای بوده است که همواره سبب معضلاتی چون افزایش قیمت گوشت بهویژه در استانهای مرزی با وجودداشتن ظرفیت بالای تولید دام نسبت به سایر استانهای کشور شده است.
البته همانطور که در اصحاب رسانه همواره اخباری مبنی بر کشف و دستگیری عوامل قاچاق دام در راستای حمایت از رونق تولید داخلی و مبارزه با قاچاق کالا توسط نیروهای انتظامی به گوش میرسد؛ ولی این معضل به وجود آمده اقتصادی همچنان پابرجاست.
بنابراین، برای جلوگیری یا حداقل کاهش این معضل نباید فقط به کشف دام و دستگیری متهمین حین ارتکاب جرم اکتفا کرد و باید راه کارهایی توسط مسئولین اندیشیده شود تا دیگر امکان هیچگونه قاچاقی وجود نداشته باشد.
الزام دامداران به پلاکگذاری احشام
یکی از اصلیترین راههای جلوگیری از قاچاق دام و قطع دست مفسدین اقتصادی پلاککوبی احشام است که در همین رابطه اسماعیل نعمتی، معاون خدمات بیمهای بانک کشاورزی ایلام گفت: بر اساس مصوبه ستاد بیمه دام استان ایلام برای جلوگیری از قاچاق یا سرقت احشام، تمامی مالکان دامهای سبکوسنگین باید آنها را پلاک زنی و هویت گذاری کنند.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از الزامات برای عشایر و روستاییان دامدار موضوع بیمهکردن اجباری احشام است که در صورت بروز هرگونه خسارتی برای دریافت غرامت به صندوق بیمه بانک کشاورزی مراجعه کنند.
نعمتی افزود: بر اساس ماده ۳۳ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران، بیمه دام اجباری است تا در صورت بروز هرگونه حادثهای طبیعی صندوق بیمه به صاحبان احشام غرامت پرداخت کند.
وی اضافه کرد: هویت زنی و پلاکگذاری احشام سبکوسنگین عشایری و روستایی از جمله راههای کاهش سرقت یا قاچاق دام است که انجام آن برای صاحبان گلهها اجباری است.
وی گفت: هم اکنون در روند پلاکگذاری و هویت زنی احشام در کنار کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی و اتحادیه دامداران دستگاههای مختلفی چون امور عشایر و سازمان نظاممهندسی جهاد کشاورزی و منابع طبیعی نیز مشارکت دارند که باید همزمان با پلاکگذاری احشام، دامداران را برای بیمهکردن دام خود ترغیب و ملزم کنند.
نعمتی با بیان اینکه اولویت در پلاک زنی با دامهای سبک است، پیشبینی کرد: روند پلاکگذاری و هویت زنی احشام سبکوسنگین استان ایلام تا پایان شهریورماه سال آینده به اتمام برسد.
ضرورت ساماندهی بازار گوشت قرمز در ایلام
یکی دیگر از راههای جلوگیری از قاچاق دام، صادرات مازاد نیاز گوشت بهویژه در مناطق مرزی است که در همین رابطه علی فریادی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: دست دلالان از گوشت قرمز باید قطع شده و دولت بازار را به نفع قشر محروم جامعه کنترل کند
وی در ادامه اظهار کرد: اگر برای تولیدکننده محصولی که تولید میکند توجیه داشته باشد این کار باعث رشد سرمایه و افزایش انگیزه برای تولید بیشتر میشود.
وی افزود: نظارتها باید به سودجویان اجازه فعالیت ندهد تا نتوانند بازار را برهم بزنند.
در نهایت با این تدابیر اندیشیده شده میتوان امیدوار بود در آینده نزدیک دیگر شاهد این معضل که در واقع اقتصاد کشور را مورد هدف قرار داده است نباشیم.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد