به گزارشپایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، استان ایلام بهعنوان یکی از استانهای کمتر توسعهیافته در کشور محسوب میشود که درگیر بودن مستقیم این استان با جنگ تحمیلی هشتساله باعث شد تا هنوز که هنوز مباحث توسعهای در آن به نسبت سایر استانهایی که درگیر جنگ مستقیم نبودند، نمود بیشتری به خود داشته باشد.
اگر چه بعد از پایان جنگ تحمیلی مباحث توسعهای در آن شدت گرفت؛ اما بسیاری از مناطق دوردست استان و بعضاً شهرستانها با محرومیتهای وسیعی مواجه هستند.
یکی از مهمترین اقدامات مثبت از حیث رفع زودهنگام محرومیتها در این استان پیگیری شهرستان شدن برخی مناطق در استان بود که گرچه فعالیتها را متمرکز کرده؛ اما هنوز برای کارکردن و رفع موانع توسعهای صرف زیادی لازم دارد.
ملکشاهی ،هلیلان و چوار، سه شهرستان اخیر در استان ایلام که به نسبت سایر شهرستانها بهتازگی به جمع شهرستانهای استان ملحق شدهاند، بهتدریج مرحلههای مختلف توسعهای را طی میکنند.
بدون شک میتوان شهرستان هلیلان را بهعنوان یکی از شهرستانهای محروم نه استان بلکه کشور یادکرد شهرستانی که صدای محرومیتهای آن بهخصوص در حوزه عمرانی همواره از طریق رسانههای استان به گوش مسئولان استانی و کشوری رسیده است.
تفاهمنامهای برای رفع محرومیت در دل هلیلان
یکی از مهمترین مباحث و رنجهای این دیار از استان ایلام موضوع مدارس کانکسی در این شهرستان تازهتأسیس بوده است به طوریکه دانشآموزان به بدترین شکل ممکن نسبت به یادگیری دروس خود اقدام میکنند.
ایلام بیدار در سری گزارشهای گذشته بهکرات مسائل و مشکلات این مدارس را به گوش مسئولان مربوطه و دستگاههای اجرایی ذیربط رسانده بود که از جمله آنها میتوان به گزارشی که در سال 95 با عنوان «آموزشوپرورش در لابهلای آهنآلات/ اینجا مهر هم مرداد است» اشاره کرد.
یکی از مشکلات شهرستانهای تازهتأسیس در ایلام کند بودن روند استقرار ادارات و عدم اعتبارات کافی برای حل مشکلات زیرساختها است.
شهرستانهای تازهتأسیس ایلام نیازمند توجه به زیرساختها هستند
حسن روشنی مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: شهرستانهای تازهتأسیس ایلام نیازمند رسیدگی هستند و این مورد در خصوص هلیلان مشهود است که زیرساختهای این شهرستان نیازمند تقویت و رسیدگی البته شهرستانهای چوار و ملکشاهی هم از قائله مستثنی نیستند.
وی افزود: عدم تزریق درست اعتبارات و برنامهریزی مناسب باعث شده تا استعدادها برخی شهرستانها مانند هلیلان شکوفا نشده و همچنان در محرومیت باقی بماند البته اقدامات زیادی انجام شده ولی جوابگوی محرومیت ۴۰ساله هلیلان نیست.
روشنی بیان داشت: باید توجه داشت که استان ایلام در و محرومیت به سر میبرد و چیزی که در حال حاضر برای مبارزه با این محرومیت لازم است اجرای طرح اقتصادی برای ایجاد اشتغال واقعی است.
مدرس دانشگاه یادآور شد: زمان آن رسیده تا بهجای آمار دادن شروع به ایجاد تحول کنیم ایلام نیازمند تحول است، امری که میتواند یک استان به شهرستانهایی بسازد که در تولید کشور نقش دارند و موتور پیشبرنده اقتصاد کشور باشند و این نیازمند نگاه مسئولان به ایلام است.
شهرستانهای تازهتأسیس ایلام نیازمند طرحهای اقتصادی هستند
علی فریادی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: شهرستانهای تازهتأسیس ایلام نیازمند این هستند که طرحهای اقتصادی در مقیاس کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت در آنها ایجاد شود چیزی که در ایلام بیشتر نیاز است اجرای طرحهای موفق اقتصادی است.
وی افزود: ازاینرو باید برای توسعه یک استان یا شهرستان برنامهریزی کرد و برنامهای که مبتنی بر واقعیتها و شرایط منطقه باشد و در یک مدتزمان خاص میزان پیشرفت را بررسی و عوامل کاهنده را از بین برد.
فریادی در ادامه گفت: امری که بدیهی است و به آن رسیدگی نشده نقش مردم در شهرستانهای تازهتأسیس ایلام برای پیشرفت و آبادانی است؛ یعنی اینکه باسیاستهای تشویقی و ایجاد سازوکار مردم در آبادانی منطقه خود سهم داشته باشند؛ ولی گاهی مشاهده میشود که مسئولین مسیر کمدردسر را برای خدمترسانی انجام میدهند و یا ارادهای برای تحول وجود ندارد و همه چیز در رفتوآمدهای اداری گم میشود.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد