به گزارش ایلام بیدار، ایلام استانی با ظرفیتهای طبیعی فراوان است که ریزش رحمتهای الهی باعث رونق کشاورزی و طبیعی بکر شده که رونق در بخشهای مختلف را به همراه خواهد داشت .
با وجود سدهای مهمی در استان ایلام مثل سد سیمره، کنجانم، کنگیر، دویرج ساخته شده که تا حدودی از هدررفت آبهای استان جلوگیری میکند؛ اما سیل سال 98 نشان این نکته را یادآوری کرد که هنوز هم در استان ایلام ظرفیت برای ساخت سد وجود دارد.
سد چنارِه در شهرستان چرداول که از نوع سنگریزهای با هسته رسی به طول تاج 604 متر، ارتفاع از پی 118 متر، ارتفاع از کف بستر 104 متر، حجم بدنه سد 6 میلیون مترمکعب آب است و نقش مهمی در توسعه کشاورزی، تأمین آب شرب و کنترل سیلابهای فصلی دارد. از جمله طرحهایی که سالها از مطالعات آن میگذرد؛ ولی هماکنون باگذشت سالها این پروژه همچنان بلاتکلیف است.
با وجود قولهای مسئولان از جمله استاندار ایلام در سالهای گذشته و نمایندگان مجلس اما این سد همچنان بلاتکلیف مانده و میتوان گفت کمکم غبار فراموشی به خود میگیرد.
سد چناره مورد مطالبه مردم است
احمدی از شهروندان چرداولی در گفتگو با خبرنگار ایلام بیدار گفت: سد چناره سالهاست که مورد مطالبه مردم بوده؛ ولی همچنان عملی نشده است.
وی افزود: هرسال قول سال جدیدی به احداث این سد اضافه میشود که معلوم نیست تاکی ادامه پیدا کند.
این شهروند چرداولی خاطرنشان کرد: این سد یکی از مطالبات اصلی مردم ایلام است که با پیگیری مسئولانه میتوان به این مهم دستیافت.
در حال پیگیری موضوع هستیم
علی محمدی فرماندار چرداول در خصوص پیگیریها برای اجرای این سد گفت: با اجرای سد چناره موافقت شده و اجرای این پروژه علاوه بر تأمین آب شرب شهرستانهای ایلام، چرداول و سیروان باعث اشتغالزایی و همچنین بهعنوان منطقه گردشگری نقش مهمی در توسعه و پیشرفت شهرستان چرداول و روستاهای محدوده سد در حوزه جغرافیایی شهرستان اسلامآباد را نیز به دنبال دارد.
وی اظهار کرد: سد چناره نقش ارزشمندی در تأمین آب آشامیدنی، کشاورزی و تولید برقدارند، علاوه بر این کارکردهای بسیار مهم و حیاتی، در جلوگیری از تخریب و خسارت به خانههای مردم، زیرساختها و مزارع کشاورزی در هنگام بارشهای سیلآسا تأثیر شگرفی دارد.
فرماندار چرداول تصریح کرد: مهمترین موضوع کسب رضایت مالکین و ساکنین روستاهای محدوده سد چناره است که ساختمانهای محل سکونت و املاک کشاورزی آنان توسط دولت برای احداث سد تملک خواهد شد و ساکنین این منطقه که اراضی و ساختمانهایشان در میسر احداث سد قرار میگیرد با اقدامات کارشناسی شده کلیه حقوحقوق قانونی آنان پرداخت میشود.
تلاش برای دیدهشدن سد چناره نافرجام ماند
همه نظر مساعدی برای سد دارند؛ ولی از حرف تا عمل فاصله بسیاری است که طی نمودن آن دشوار است؛ بنابراین تاکنون پیگیریها بینتیجه مانده و حتی برخی احتمال میدهند که این سد هیچوقت اجرایی نشود.
جالب اینکه در بارشهای سیلآسای بهار 98 همه یاد این سد افتادند که در صورت اجرا چه نقش مهمی در کنترل سیلابها و کاهش خسارت به مردم شد.
البته بنا بر اعلام امور آب منطقهای ایلام علت توقف عملیات ساخت این سد را قید جذب سرمایهگذار خارجی در مجوز ساخت سد است و تلاشها برای جذب سرمایهگذار خارجی ادامه داشته است.
این سد علاوه بر کنترل سیلابها در توسعه شهرستان چرداول نقش مهمی دارد و باعث رونق کشاورزی میشود که با پیگیریهای لازم میتوان به این خواسته مردم دستیافت.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد