سرویس: سیاسی
کد خبر: 60549
|
01:18 - 1403/04/30
نسخه چاپی

در گفتگو با کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات مطرح شد:

ضرورت راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات در ایران

ضرورت راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات در ایران
کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: شبکه ملی اطلاعات زمینه توسعه زیرساخت‌های اینترنت در ایران را فراهم آورده و باعث می‌شود و نیاز است تا هر چه سریع‌تر راه‌اندازی شود.

رضا چراغی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»گفت: امروز برنامه‌ای در کشورهای مختلف برای ساماندهی فضای مجازی و جلوگیری از بروز آسیب و رخنه‌های امنیتی وجود دارد.

 وی افزود: فضای مجازی امروزه به فضای بزرگی تبدیل شده که علاوه بر فرصت‌ها تهدیدهایی را در خودش دارد که باید برای جلوگیری از آسیب‌ها برنامه‌ریزی کرد.

کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات در ادامه گفت: یکی از راه‌های آسیب ماندن از آسیب‌ها در فضای مجازی استفاده از شبکه ملی اطلاعات است که در کشورهای مختلف از بهره‌گیری می‌شود.

 مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل عدم اطلاع‌رسانی دقیق، درست و به‌اندازه درباره این شبکه، به‌محض اینکه کاربران ایرانی این نام را می‌شنوند، افکاری مانند اینترنت محدود و بسته و به‌دوراز ارتباطات بین‌المللی به ذهنشان خطور می‌کند؛ بنابراین، نیاز است که در این زمینه اطلاعات دقیقی به مردم داده شود تا نگرانی‌های احتمالی‌شان رفع شود.

 وی بیان داشت: چون مردم ماهیت این شبکه را به‌خوبی نمی‌شناسند و از آن اطلاع ندارند دچار سردرگمی شده‌اند و دراین‌بین عده‌ای هم شایعه‌پراکنی می‌کنند که اینترنت قطع می‌شود درحالی‌که چنین نیست و شبکه ملی اطلاعات در سایر کشورهای جهان جلوگیری از آسیب‌ها استفاده می‌شود.

 تعریف شبکه ملی اطلاعات

چراغی عنوان کرد: شبکه ملی اطلاعات پروژه‌ای برای توسعه شبکه زیرساخت امن و پایدار ملی در ایران است به صورتی که درخواست‌های دسترسی داخلی و اخذ اطلاعاتی که در مراکز داده داخلی نگهداری می‌شوند، به‌هیچ‌وجه از طریق خارج کشور مسیریابی نشود و امکان ایجاد شبکه‌های اینترانت، خصوصی و امن داخلی در آن فراهم شود.

کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات تصریح کرد: بر خلاف تصور عموم، اینترنت ملی هیچ ارتباطی به محدودکردن اینترنت ندارد و صرفاً نوعی گردش اطلاعات در بستر داخلی است. در این طرح با نگاهی به محتواهایی که بیشتر مورداستفاده مردم قرار می‌گیرند، مثل فیلم و زنجیره و یا شبکه‌های پیام‌رسان، این اطلاعات وارد بستر پهنای باند داخلی می‌شوند تا سرعت و کیفیت بسیار بهتری را برای کاربر به ارمغان بیاورند.

 وی یادآور شد: بنابراین برخلاف تصور عموم شبکه ملی اطلاعات اینترنت را محدود نکرده؛ بلکه باعث می‌شود تا اینترنت با سرعت بهتری در اختیار مردم قرار بگیرد و کیفیت خدمات بالا رود.

 فواید شبکه ملی اطلاعات

چراغی در ادامه گفت: ارائه خدمات دولت الکترونیک مانند آموزش، بهداشت و درمان و یا حتی مصاحبه‌های اینترنتی از جمله مزیت‌های اینترنت داخلی به شمار می‌رود که طی آن سرعت و کیفیت خدمات اینترنتی به مردم افزایش می‌یابد.

 وی عنوان کرد: اگر کسی اخبار فنّاوری را دنبال کرده باشد می‌داند که کره جنوبی پرسرعت اینترنت دنیا را در اختیار کاربرانش می‌گذارد و جالب است بدانید که اینترنت ملی یکی از دلایل اصلی سرعت پیشرفته اینترنت در این کشور است. گفتنی است که کره جنوبی از نظر آمادگی الکترونیک و پهنای باند رتبه نخست را در دنیا دارد. جالب اینکه، 80 درصد پهنای باند این کشور داخلی است. به این معنی که 80 درصد شبکه اینترنت این کشور بی‌نیاز از ارتباطات خارجی است و ارتباطات و انتقالات دیتای آن در داخل شبکه به گردش در می‌آید.

کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات بیان داشت: یکی دیگر از فواید شبکه ملی اطلاعات این است که حتی در صورت قطع‌شدن اینترنت در سطح دنیا کاربران داخل کشور بدون هیچ مشکلی می‌توانند به فعالیت در داخل کشور بپردازند به‌این‌ترتیب، وابستگی به منابع خارجی اینترنت از بین می‌رود و استقلال در این زمینه برای کشور به دست می‌آید. ازآنجائی‌که یکی از اهداف مهم جمهوری اسلامی، دستیابی به استقلال است، این موضوع اهمیت زیادی دارد.

چراغی خاطرنشان کرد: ارزان‌تر شدن اینترنت از جمله مباحثی است که به نفع مردم خواهد بود که طی اجرایی‌شدن شبکه ملی اطلاعات چون دیتاهای پرطرف‌دار بر روی سرورهای داخلی به گردش در می‌آید و به خارج از کشور انتقال داده نمی‌شود؛ بنابراین صرفه اقتصادی بیشتری برای مردم به همراه خواهد داشت و اینترنت ارزان می شوددر صورتی که در حال حاضر هزینه اینترنت برای خانوارها بالاست.

 

 انتهای خبر/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد