سرویس: سیاسی
کد خبر: 54614
|
12:03 - 1400/12/11
نسخه چاپی

سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا؛

تحولات اکراین افول آمریکایی‌ها را نمایان‌تر کرد/ ایران و ایرانی تا ابد مدیون درایت مقام معظم رهبری است

تحولات اکراین افول آمریکایی‌ها را نمایان‌تر کرد/ ایران و ایرانی تا ابد مدیون درایت مقام معظم رهبری است
محمد حسن قدیری ابیانه گفت: نداشتن توانایی برای مداخله نظامی آمریکایی ها در تحولات اکراین در کنار سایر مشکلات نظیر فرار ذلت بار از افغانستان، رخدادهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مشکلات زیاد اقتصادی و....از نشانه های دیگر افول آمریکا است.

به گزارش ایلام بیدار "محمد حسن قدیری ابیانه"، سفیر سابق ایران در مکزیک، استرالیا در مورد تحولات اکراین گفت: بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی اکراین که بخشی از آن بود جدا شد. بعدها انقلاب رنگین اتفاق افتاد و عوامل آمریکا سر کار آمدند. این کشور به جای پیگیری یک سیاست مستقل به دنبال پیروی و اتصال به آمریکا و ناتو رفت و استقلال خودش را از دست داد و در آخرین انتخابات یک طنز پرداز که کارش خندان مردم بود به عنوان رئیس جمهور انتخاب کرد که صحنه سیاست جهانی را با صحنه نمایش اشتباه گرفته بود

وی ادامه داد: بر خلاف تعهد قبلی اکراین که به ناتو نخواهد پیوست به دنبال پیوستن ناتو بود و هر چه روسیه تذکر می داد که تعهد دادید به ناتو نپیوندید و این شرط جدایی از اتحاد جماهیر شوری بود توجهی نکرد و ناتو شامل آمریکا و اروپا که متعهد شده بود ناتو را به اکراین گسترش ندهند بر خلاف سیاست خود عمل کردند و هر چه روسیه به آن ها یادآوری کرد که چنین تعهدی دادند آن ها از روی قلدری به آن بی اعتنا کردند و تصریح کردند که همین مسیر را ادامه می دهند و در نتیجه روسیه که می دانست که سیاست آمریکا و ناتو صرفا تجزیه اتحاد جماهیر شوروی نبود بلکه در ادامه برنامه آن ها تجزیه روسیه فعلی هم که بزرگترین کشور جهان از نظر وسعت است هم می‌باشد، تصمیم به اقدام نظامی گرفت. روسیه در این جنگ اتفاق افتاده راهی جز پیروزی ندارد.

خیال خام غربی ها

این دیپلمات انقلابی ادامه داد: غربی ها باز هم به دنبال این هستند که روسیه در این اقدام نظامی شکست بخورد در حالی که اگر روسیه با سلاح های متعارف موفق به این کار نشود خود را ناچار خواهد دید به سمت سلاح های هسته ای برود.

به گفته محمد حسن قدیری ابیانه با جدایی اکراین از اتحاد جماهیر شوروی در آن زمان اکراین سومین قدرت هسته ای جهان بود که البته اکراین بخش مهم صنعتی اتحاد جماهیر شوری را در اختیار داشت صدها موشک هسته ای با هزار و ۷۰۰ کلاهک هسته ای، اکراین در آن زمان می پذیرد که سلاح های هسته ای را تحویل روسیه دهد و هواپیماهای قادر به حمل سلاح هسته ای را نابود کند، با این وعده که روسیه، آمریکا، انگلستان و ناتو امنیت اکراین را در مقابل بکارگیری سلاح هسته ای تضمین می کنند.

وی ادامه داد: وقتی آمریکا اعلام کرد تا ساعتی دیگر روسیه به اکراین حمله خواهد کرد رئیس جمهور اکراین به مردم پیام داد نگران نباشید آسوده بخوابید زیرا من تلفنی با بایدنت صحبت کردم اما نه آمریکا نه ناتو و اروپا نه تنها از اکراین حمایت نکردند بلکه آمریکا و انگلیس بلافاصله آن تعداد نظامیانشان را هم که در اکراین حضور داشت خارج کردند و کمک شان محدود شد به کمک های مالی آن هم به صورت وام و تحریم ها علیه روسیه که در پی آن رئیس جمهور اکراین به مردم گفت هر چه با غربی ها تماس می گیرم با پاسخ منفی آن ها مواجه می شوم و ما تنها مانده ایم و روسیه به هر حال در حال پیش روی است.

عرصه های جدید

دیپلمات ارشد سابق با اشاره به این که رویارویی با غرب عرصه های جدیدی را پشت سر می گذارد گفت: آمریکا به فنلاند و سوئد اعلام کرد که درهای ناتو به روی آن ها باز است. به دنبال آن روسیه گفت اگر به ناتو بپیوندید پاسخ لازم را خواهد داد. سوئد و فنلاند اعلام کردند که قصد پیوستن به ناتو را ندارند هرچند به تحریم ها علیه روسیه پیوستند.

قدیری ابیانه افزود: از آن سو چین هم که همیشه بر حق حاکمیت خویش تاکید می کرده تحرکاتی را انجام می دهد و احتمال حمله برای سلطه به تایوان به عنوان گزینه احتمالی مطرح است. لذا در این صورت رویارویی ناتو با دو ابرقدرت مسلط به سلاح هسته ای کار ناممکنی خواهد بود

وی اظهار داشت: این ها همه ناشی از این است که جهان در حال تغییر است. آمریکا رو به افول است و اقتصاد جهان از غرب به شرق رو به حرکت است. قطب های جدید رو به شکل‌گیری هستند. بنابراین کشورهای رو به افول تلاش می‌کنند به هر قیمتی موقعیت خود را حفظ کنند و قطب‌های رو به شکل‌گیری تلاش می‌کنند تا موقعیت خود را تحکیم و تقویت کنند .

به گفته وی در چنین شرایطی خطر بروز جنگ‌ها ویرانی‌ها، کشورگشایی‌ها بیشتر از هر زمان دیگری وجود دارد. یعنی در عصری به سر می‌بریم که پر از تهدید و در عین حال پر از فرصت است و آنطور که شهید سلیمانی بیان کردند در تهدیدات گاه فرصت‌هایی است که در خود فرصت‌ها نیست.هر چه دشمنان ما به خصوص آمریکا بیشتر تضعیف شوند به نفع ایران است.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: کسانی ژاپن و آلمان را که در جنگ شکست خوردند و تسلیم آمریکا شدند و اجازه داشتن ارتش قوی را نداشتند و در عین حال پیشرفت اقتصادی زیادی داشتند را به عنوان الگو برای پیشرفت اقتصادی در این ایران معرفی می‌کنند. در حالی که خود ژاپن و آلمان از ماجرای اکراین درس گرفتند و به تازگی آلمان ۱۰۰ میلیارد یورو برای افزایش تسلیحات نظامی در نظر گرفته است و ژاپن هم از آمریکا خواستار تحدید نظر در وضعیت نظامی ژاپن شود اتکا به آمریکا برای دفاع از خود عبث است و آمریکا حاضر نمی شود خود را فدای منافع اروپا یا ژاپن و دیگران کند و به فکر تقویت خود هست.

قدیری ابیانه تصریح کرد: آن‌هایی که می‌گفتند عصر کشورگشایی گذشته است و دوران، دوران گفتگوی تمدن‌هاست الان چه پاسخی دارند؟
به گفته وی در جنگ جهانی دوم که در بین کشورهای اروپایی بود آمریکا به دلیل فاصله جغرافیایی از آسیب‌های جنگ در امان ماند اما در صورت بروز جنگ جهانی سوم آمریکا نیز از آسیب در امان نخواهند ماند بلکه جزو اهداف اصلی موشک‌های هسته‌ای قرار خواهد گرفت به همین دلیل است که بایدن در پاسخ به این که چرا فقط تحریم نه دخالت نظامی گفت جایگزین تحریم، جنگ جهانی سوم است.

قدرت نظامی در کنار انسجام ملی

قدیری ابیانه دکترای علوم دفاعی استراتژیک با اشاره به این که کشورها درس های بزرگی از جنگ اکراین گرفتند گفت : آن ها فهمیدند که باید قدرتمند بود و بر قدرت خود افزود زیر این قدرت نظامی است که در کنار قدرت اقتصادی و انسجام ملی می تواند کشورها را از تجاوزات سایر کشورها در امان داشته باشد.

وی به این نکته هم اشاره کرد که اگر دولت قبل توانسته بود در آن چه به تعامل با غرب و آمریکا می نامید ایران را خلع سلاح موشکی کند و نیروهای طرفدار ایران در منطقه را تضعیف نماید امروز به طور قطع ایران یکی از اهداف دشمنان بود.

وی ادامه داد : آمریکا بعد از این که به بهانه برخورداری عراق از سلاح هسته ای آن ها را تحت فشار قرار داد طوری که موشک های خود را از بین برد و کمیته ای از طرف شورای امنیت سازمان ملل مجوز پیدا کرد که زیر و بم رژیم عراق را برای یافتن سلاح های کشتار جمعی جستجو کند و بعد از آن که محرز شد نه سلاح هسته ای نه موشک دارد و نه قدرت باز دارندگی مورد هجوم آمریکا قرار داد. همین بلا را سر لیبی آوردند و اندونزی را هم تجزیه کردند. به دنبال تجزیه عراق بودند. اگر فتوای مراجع و حمایت های ایران نبود به طور قطع عراق تجزیه شده بود. در صدد تجزیه لیبی هم هستند و هدف قطعی آنها در مورد ایران تجزیه کشور و تصاحب منابع ثروت آن است.

وی تاکید کرد: اما این توطئه ها به خودشان برگشت و نشانه های افول آمریکا روز به روز بیشتر نمایان می شود. موشک باران عین‌الاسد و عدم توانایی آمریکایی ها برای مقابله با آن، فرار ذلت‌بار از افغانستان و عدم توانایی مداخله نظامی در اکراین نشانه‌هایی از افول آمریکاست.

وی اضافه کرد: رخدادهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مشکلات زیاد اقتصادی در آمریکا و مطرح شدن شرایط تجزیه آمریکا از نشانه های دیگر افول است. ایران و ایرانی تا ابد مدیون مقام معظم رهبری است که فریب دشمنان خارجی و خودباختگان داخلی را نخوردند و نه تنها اجازه ندادند که ایران قدرت نظامی خود را از دست بدهد بلکه بر توان نظامی افزود. البته نیروهای مسلح ایران نظیر مدافعان حرم و سپاه قدس به عنوان اسطوره های تاریخ مطرح خواهند بود.

انتهای پیام/ک

 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد