به گزارش ایلام فردا به نقل از فارس، نزدیک شدن موعد داوری قرارداد کرسنت در دیوان داوری بینالمللی لاهه و همکاری ضعیف وزارت نفت با تیم مدافع ایران در این داوری و برخی کارشکنیها در این زمینه، رسانههای حامی مدیران دخیل در این پرونده تلاش میکنند با تمرکز بر سوژههای سوخته و کمارزش افرادی را که تصور میکنند در پیگیری این پرونده در مجلس شورای اسلامی و دیگر نهادها موثر و فعال هستند، به سکوت و انفعال واداشته و از پیگری حقوق ایران در این پرونده بینالمللی باز دارند.
در تازهترین اقدام، یک روز بعد از انتشار تصمیم اعضای کمیسیون انرژی مجلس برای دیدار با رئیسجمهور و رئیس مجلس، روزنامه شرق در گزارشی بدون منبع با حمله به سید مسعود میرکاظمی وزیر اسبق نفت و رئیس فعلی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، دلیل پیگیری پرونده کرسنت از سوی وی را قرار گرفتن پرونده توقف سوآپ نفت روی میز دادستان اعلام کرده است.
فارغ از اینکه اساسا پرونده توقف سوآپ اگر حتی مشکلی نیز در آن وجود داشته باشد قابل مقایسه با پرونده چند میلیارد دلاری کرسنت نیست، نویسنده روزنامه شرق توجه نکرده است که در حال حاضر نمایندگان شاخص دیگری به جز رئیس کمیسیون انرژی محور پیگیری این پرونده در مجلس هستند. چنانکه اخیرا الیاس نادران نیز در اظهار نظری درباره سوال از وزیر نفت و احتمال استیضاح وی در رابطه با پرونده کرسنت به خصوص در صورت باخت ایران در داوری بینالمللی سخن گفته بود و رسانههای مربوط به این جریان باید برای پروندهسازی برای نمایندگان شاخص دیگر مجلس و وادار کردن آنها به سکوت درباره کرسنت برنامهریزی کنند.
فارغ از همه این موارد، ادعا و اطلاعاتی که شرق درباره توقف سوآپ نفت ارائه کرده است تقریبا به طور کامل غلط و مخدوش هستند چنانکه به عنوان مثال پرونده توقف سوآپ در دیوان محاسبات اصلا به دادستانی ارسال نشده و در دادسرای دیوان در مرحله کارشناسی است و حتی دادسرا نیز تاکنون تخلفی را در توقف سوآپ نفت تشخیص نداده است.
یک منبع آگاه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در این باره گفت: هیچ پروندهای درباره سوآپ نفت روی میز دادستان قرار ندارد و این پرونده در شعبه چهارم دادسرای دیوان محاسبات و در مرحله کارشناسی مجدد است و تنها در صورتی که دادسرا تخلفی را در این مورد تشخیص بدهد این پرونده به دادستانی ارسال میشود.
وی افزود: به دستور آقای زنگنه وزیر محترم نفت اسناد مربوط به سوآپ هفته گذشته برای دفاع در اختیار آقای میرکاظمی قرار گرفته است و در عین حال به نظر میرسد خود آقای زنگنه نیز شیوه سابق سوآپ را چندان شفاف و صحیح نمیدانند چرا که ایشان نیز مانند آقای میرکاظمی دستور دادهاند سوآپ تنها در صورت رفع ابهامات موجود در آن انجام شود.
این منبع آگاه اضافه کرد: بر خلاف ادعای روزنامه شرق اساسا 16 شرکت سوآپکننده نفت خام وجود ندارد و منشاء ذکر چنین رقمی معلوم نیست چراکه تنها شرکتهای سوآپکننده نفت خام 5 شرکت دراگون اویل، ویتول، کاسپین اویل ریورس، لیتاسکو (لوک اویل) و تیم اویل بودهاند.
وی اظهار داشت: تنها یکی از این شرکتهای سوآپکننده به داوری رفته است و بقیه در این باره هیچ اقدامی نکردهاند چراکه قبلا مطابق مفاد قرارداد به همه شرکتها هشدار داده شده بود که شرایط سوآپ از تاریخ معینی تغییر خواهد کرد و حتی یکی از این شرکتها به مدت 3 ماه با مبلغ 5 تا 7 دلار در هر بشکه سوآپی را که پیش از آن با قیمت 1 دلار در هر بشکه انجام میشد، انجام داده است.
وی افزود: در عین حال بر خلاف ادعای روزنامه شرق هیچ پروندهای درباره تغییرات مدیران آقای میرکاظمی در دیوان محاسبات و دیگر مراجع وجود ندارد.
وی دلیل انتشار چنین گزارشهایی را حساسیت موضوع کرسنت و تلاش برای فشار بر پیگیریکنندگان این پرونده دانست.
به گزارش فارس، پرونده کرسنت در دیوان داوری بینالمللی در مرحله حساسی قرار دارد و نمایندگان مجلس نیز تحولات این پرونده را به دقت پیگیری میکنند چنانکه سید مهدی موسوی روز گذشته در گفتوگو با فارس گفت: کمیسیون انرژی بنا دارد اطلاعات و اسنادی را در جلسه با افراد مطلع درباره قرارداد کرسنت به دست آورده است در اختیار رئیس مجلس و رئیسجمهور قرار دهد.
اما رسانههای حامی این جریان خاص به جای تمرکز برای تادیه حقوق و منافع ملی تلاش میکنند از کاه سوآپ، یک کوه رسانهای برای معادلسازی با کرسنت بسازند تا گذشت زمان پردههای کنار رفته را به جای خود بازگرداند.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد