به گزارشايلام بيدار، کارخانه سیمان باقران در 34 کیلومتری شهر اسدیه و جاده مرزی میل 73 قرار دارد که در سال 13855 با هدف صادرات سیمان به افغانستان کلنگ زنی شد.
این کارخانه 30 هزار نفر سهام دار دارد، با سرمایه گذاری بیش از پنج هزار و 200 میلیارد ریال راه اندازی شده است.
کارخانه سیمان باقران دوم فروردین ماه سال جاری توسط رئیس جمهور کشور به بهره برداری رسید که شنیده ها حاکی از این است که این کارخانه تاکنون چهار بار مورد افتتاح قرار گرفته است.
اما اکنون پس از 20 روز از افتتاح این کارخانه توسط رئیس جمهور؛ اخباری مبنی بر تعطیل شدن این کارخانه و همچنین افتتاح آن با شرط و شروط برای پرداخت تسهیلات بوده است.
در واقع کارگران این کارخانه اعلام کرده اند که ماهها است که حقوق دریافت نکرده اند و نسبت به افتتاح این کارخانه توسط شخص رئیس جمهور؛ با این شرایط موجود، گلایه مندند.
موسوی، مدیر عامل کارخانه سیمان باقران در این خصوص درگفتگو با خبرنگار خاورستان، اظهار کرد: کارخانه سیمان باقران فعال بوده و تولید هم در جریان است و این اخبار شایعه است.
وی افزود: ظرفیت کارخانه هم در طی یکی دو ماه آینده به وضعیت مطلوبی خواهد رسید و الان بعضی از بخش های کارخانه با ظرفیت کامل فعالیت میکند و بعضی از بخش ها هم که ظرفیت آن کامل نیست؛ تا دو سه ماه آینده روال طبیعی خواهد شد.
مدیر عامل کارخانه سیمان باقران بیان کرد: قبل از حضور رئیس جمهور کارخانه کلینکر نداشت و کلینکر با حضور رئیس جمهور افتتاح شد.
موسوی تصریح کرد: کلینکر با ظرفیت اس پی ظرف سه چهار روز آینده خواهد رسید و مشکلی در کارخانه نداریم.
وی اذعان کرد: در جلسه ای که در تهران و با حضور وزیر صنعت و سایر مسئولان برگزار شد، مبلغ 20 میلیارد تومان به عنوان سرمایه در گردش برای این کارخانه مصوب و قرار شد که 50 درصد این مبلغ به صورت فوری و ظرف دو هفته پرداخت شود.
مدیر عامل کارخانه سیمان باقران گفت: برای دریافت این تسهیلات پیگیر هستیم، اما هنوز در این خصوص مبلغی دریافت نکرده ایم.
موسوی بیان کرد: نه تنها کارخانه ای که تازه تاسیس است بلکه کارخانه ای که کار میکند هم نیاز به سرمایه در گردش دارد.
وی در خصوص طلب کارگران از کارخانه هم گفت: هم اکنون حدود 10 ماه است که کارگران کارخانه حقوق نگرفته اند و بیش از 3 میلیارد تومان طلبکارند، که امیدواریم به زودی حقوق معوقه کارگران را پرداخت کنیم.
مدیر عامل کارخانه سیمان باقران اظهار کرد: این که کارخانه بدهی دارد و حقوق کارگران را نداده است؛ دلیل خوبی برای افتتاح نشدن کارخانه نیست؛ و الان که افتتاح شده امیدواریم با تولیدات و فروش بتوانیم حقوق کارگران و بدهی را بدهیم.
موسوی در پاسخ به اینکه برنامه کارخانه برای پرداخت معوقات کارگران چیست، هم گفت: اگر کارخانه آغاز به کار نمیکرد کارگری هم مشغول به کار نمیشد و همین طلب داشتن کارگران از کارخانه نشان دهنده فعال بودن کارخانه و شاغل شدن افراد است، الان هم با فعال بودن کارخانه سعی خواهیم کرد بازاریابی کنیم و با فروش تولیدات حقوق کارگران را بدهیم.
وی با اشاره به اینکه این کارخانه برای 350 نفر اعم از کارگر، پیمانکار و مدیر به صورت مستقیم و برای بیش از 2 هزار نفر هم به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد کرده است، بیان کرد: وضعیت حقوق و مطالبات مدیران کارخانه هم از کارگران بهتر نیست و مدیران هم حقوق نگرفته اند.
بر این اساس؛ کارخانه سیمان باقران در حالی توسط رئیس جمهور به بهره برداری رسید که حقوق کارگران آن 11 ماه است که معوق مانده و این موضوع یعنی اینکه چرخ کارخانه سیمان باقران از مدت ها قبل می چرخیده و فقط این کارخانه درگیر مشکلات مالی بوده است.
اما فارغ از اینکه این کارخانه برای چهارمین بار و توسط شخص رئیس جمهور به بهره برداری رسیده است، یکی از مهم ترین مشکلات و نیازهای این کارخانه همان تسهیلات سرمایه در گردش است که دولت قول داده است 50 درصد این تسهیلات ظرف دو هفته پس از افتتاح به کارخانه تخصیص داده شود، اما متاسفانه هنوز این وعده محقق نشده و ای کاش دولت تنها به پز افتتاح این کارخانه اکتفا نکند و بتواند به وعده و هدف از افتتاح این کارخانه که رفع مشکلات آن بود عمل کند.
خاورستان
انتهای پیام/ی
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد