سرویس: اقتصادی
کد خبر: 24231
|
12:51 - 1395/09/20
نسخه چاپی

چگونه کالاهای بی‌کیفیت ایرانی تولید می‌شود

گمرک چندی پیش آمار داد بیشترین میزان واردات، واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه ای است این در حالی است که همین مسئله اقتصاد ایران را دچار رکود کرده و برای آن مشکلات متعددی به وجود آورده است.

به گزارشايلام بيدار به نقل از کار ایرانی، واردات کالاهای بی‌کیفیت واسطه ای و مواد اولیه از کشورهایی نظیر چین صدمات بسیاری را به بازارهای ایرانی زده است و آن را به سمت و سویی برده که برخی از تولیدکنندگان ایرانی هم همان کالاها را به اسم کالای ایرانی در بازار داخلی به فروش برسانند.

حمایت فقط یک شعار است!
محمد برزویی، مدیرعامل یک شرکت تولید لوازم برقی در این رابطه گفت: تولید لوازم برقی در ایران بسیار سخت است و حمایتی از آن صورت نمی گیرد با توجه به اینکه بسیاری از لوازم برقی هم از کشورهای دیگر یا وارد می شود و یا قاچاق می شود.

وی عنوان کرد: کالاهای ارزان قیمت کشورهایی مانند چین به ایران وارد یا قاچاق می شود و به نام کالای ایرانی به فروش می‌رسد که این مسئله بسیار تاسف انگیز است و تولیدکننده داخلی را با توجه به مشکلات فراوانی که در راه تولید دارد از پا در می آورد.

برزویی اشاره کرد: اصلی‌ترین چالش تولیدکنندگان داخلی واردات بی رویه و عدم حمایت دولت از تولیدکنندگاهن است. این مشکل بسیار کلی است و اگر بخواهیم در آن تمرکز کنیم جزئیاتش می شود عدم حمایت بانک، مشکلات جریمه های دارایی، مالیات، ارزش افزوده، منقاصه هایی که بر اساس روابط تنظیم شده است، بیمه، عدم تمرکز بر کیفیت از سوی فروشندگان و...

وی اظهار کرد: با این مشکلات عدیده و بسیار وخیم، تولید کنندگان دیگر توانی برایشان نمی ماند و باید گفت تمام قول ها و وعده هایی که در رابطه با حمایت از تولید داخل می شود تنها یک شعار است.

مناقصه؛ ترجیح رابطه بر کیفیت!
علی امامی تولید کننده دیگری در زمینه محصولات الکترونیک با اشاره به ماهیت برخی از مناقصه های جاری در ایران اذعان کرد: زمانی که تولیدکنندگان متعهد به کیفیت تلاش می کنند تا کالای با کیفیت تولید کنند مواد اولیه ای را که در کشور نیست از کشورهای پیشرفته وارد می کنند اما تولیدکنندگان دیگری که فقط به فکر  قیمت هستند با مواد اولیه بی کیفیت همه چیز را از بین می برند.

وی عنوان کرد: زمانی که امکاناتی در اختیار تولید کننده داخلی قرار نمی گیرد چگونه می توان انتظار داشت که کالاهای با کیفیت تولید شود و البته در این شرایط تولید کالاهای بی کیفیت از بدیهایت است.

این تولیدکننده اظهار کرد: زمانی که من مواد اولیه را از آلمان وارد می کنم تا کالای با کیفیتی را رائه دهم انتظار دارم کالای من در مناقصه ها در الویت قرار بگیرد در حالی که علاوه بر جایگزین شدن رابطه بر ضابطه، تولیدکنندگانی که از مواد اولیه ارازن قیمت و نامرغوب چینی در محصولاتشان استفاده کردند به دلیل قیمت پایین محصول مورد حمایت قرار می گیرند و بعد مدام می شنویم که جلوی واردات و قاچاق کالاهای چینی را بگیرید.

امامی افزود: هم اکنون ما کارخانه های زیادی را می بینم که تعداد دستگاه های بسیار کمی دارند اما جزء برترین تولیدکنندگان هستند. دلیلش چیست؟ دلیلش این است که جنس چینی را مونتاژ می کنند و به عنوان کالای داخلی به محصولات خود برچسب ایرانی زده و ادعا می کند که دارد از تولید حمایت می کند.

به طور کلی اگرچه بازدید از این نوع کارخانه ها برای دولت کار سختی نیست و حتی رسیدگی به امور تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی هم برای دولت از سختی چندانی برخوردار نیست اما باید به این مسئله اندیشید که چرا چنین فرهنگ کاسب کارانه و فریب کارانه ای در میان تولید کنندگان ایرانی که باید حمایت گر تولید داخلی و متعهد به اقتصاد مقاومتی باشند جا افتاده است. اگرچه نمی شود کم کاری های دولت را نایده گرفت.

انتهای پیام/ی

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد