به گزارشايلام بيدار به نقل ازایلام پویا، "احسان عباسی" کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص شعار امسال رهبری با عنوان "اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل" گفت: راه نجات کشور از رکود اقتصادی و تورم تنها اقتصاد مقاومتی است که ویژگی آن مردمی و درون زا بودن آن است.
عباسی اظهار کرد: مدیران استان ایلام باید تا حد ممکن برخی امور و فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی به بخش های خصوصی واگذار شود که این امر موجب اشتغال و ایجاد فضای کسب و کار در استان خواهد شد؛ با اعتبارات دولتی در سطح استان تنها می توان وضع موجود حاکم بر نظام اقتصادی و معیشت مردم را حفظ کرد، اما برای بهبود این وضعیت باید از تمام ظرفیت استان بهره برد و استان ایلام با توجه به نقاط قوتی که دارد به راحتی میتواند الگوی خوبی برای اقتصاد مقاومتی باشد که این امر تنها با بهره گیری از جوانان ایلامی ممکن می شود.
وی ضمن تاکید بر لزوم توجه به زیر ساختهای فرهنگی استان ایلام افزود: متاسفانه شهر ایلام به عنوان مرکز یک استان با فقدان فضاهای فرهنگی- هنری زیادی مواجه است که می طلبد مسئولان مربوطه توجه ویژه ای را به این مورد داشته باشند، و میتوان با یافتن سرمایه گذار داخلی و تخصیص اعتبار و ایجاد مکان مناسب برای این مشکل، وضع موجود را بهبود بخشید.
عباسی با اشاره به وجود محیطی مناسب برای کشاورزی و خاک مساعد در استان ایلام گفت: ایلام خوشبختانه از منابع آبی و خاکی مناسبی برخوردار است، وجود این شرایط میتواند ایلام را برای پیش بردن به سمت قطب کشاورزی شدن پیش ببرد و این امر را نیز میتوان با سرمایه گذاری داخلی(استانی) پیگیری کرد.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: نباید اجازه داد منابع آبی موجود در استان به راحتی از دست برود، این در حالی است که حدود70% آبهای سطحی استان وارد حوزه آبی عراق می شود و می توان در صورت برنامه ریزی درست و بجا همان آبها را در حوزه کشاورزی استان استفاده کرد.
عباسی با اشاره به لزوم تبدیل شدن مهران به منطقه آزاد تجاری گفت: استان ایلام به واسطه موقعیت مرزی مناسب با کشور عراق و وجود پیوندهای مذهبی با آنان از امتیاز های خوبی جهت برقراری روابط اقتصادی و بازرگانی با این کشور برخوردار است .
وی تصریح کرد: وجود 430کیلومتر مرز مشترک با این کشور می تواند شرایط خوبی از جهت توسعه بازارچه های مرزی با استانهای دیاله و... باشد که باتوجه به عدم توانایی این استانها برای تامین محصولات مصرفی خود، میتواند شرایط اقتصادی خوبی را برای ایلام رقم بزند؛ سرمایه گذاری در این امر میتواند به راحتی موجب اشتغال جوانان ایلامی شود و وجود این فرصت خوب می طلبد که مسئولان استان ایلام نسبت به احداث چنین بازارچه های مرزی به منظور اتصال به شاهراه ترانزیتی جنوب شرقی عراق و حفظ راه ترانزیتی بصره به بغداد، تلاشهای لازم را انجام دهند.
عباسی تاکیدکرد: با توجه به اقلیم استان و کوهستانی بودن آن، بهسازی و نوسازی راه های استان ایلام،نیازمند اعتبار های کلان می باشد، از طرفی هم راه های ارتباطی نقش مهمی را برای استانها اعمال می کنند و ایلام هم مهمترین راه ارتباطی کشور به عتبات عالیات است که از سراسر کشور زائرانی هستند که در ایام مختلف خود را به حرمین شریفین میرسانند ، مسئولان استان باید راه های ارتباطی مناسبی را از جمله راه آهن و راه اندازی قطار ایجاد کنند که این امر موجب سهل الوصول بودن به استان ایلام خواهد شد و از طرفی اگر مسافرانی از اقسا نقاط کشور به ایلام سفرکنند ،موجب بهبود شرایط و اوضاع اقتصادی استان می شود.
انتهای پیام/ی
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد