معصومه علی حسینی –هفته نامه طنین غرب : روزهای آخر هفته گذشته شهر ایلام شاهد قهر و آشتی زمین با اسمان نیلگون بود در ابتدای هفته بارش خاک به همراه قطرات باران ، شهر را همچون داغدیده گان عزیز مرده که خود را اغشته به گل می کنند گل الود کرد اما اواخر هفته صدای دل انگیز شلاق رعد وبرق زمستانی و بارش باران و برف شهر را به وجد اورد و قله زاگرس را همچون عروس سفید پوش کرد و اثار غم را بعد از یک قهر کوتاه با رافت از چهره شهر زدود و شهر از صلح زمین واسمان متنعم گشت.
در بینابین جنگ و صلح اسمان و زمین سیاسیون استان هم بیکار ننشستند و به خلق اثاری پرداختند که هم زیبا و هم نازیبا بود رفتن ناصری از ریاست دانشگاه علمی کاربردی به اندازه بودنش در این سالها سرد و بی رمق بود و اگر موضوع نشستن دکتر مراد نژادیان بر جای وی نبود شاید رسانه ها هم از رفتنش مطلع نمیشدند.
اما درگوشه دیگر شهر معارفه مهندس عبدالله بهادری شهردار پرتوان و تلاشگر سابق ایلام بر مسند ریاست اداره کل راه و مسکن امیدوار کننده بود و مردم منتظر تحولات این سازما ن همچون دوران طلایی ریاستش بر شهرداری شهر ایلام هستند.
اما در مقر فرماندهی سیاسی استان هم بخار خبر های داغ با مه زمستانی انچنان تلفیق شده بود که قابل تشخیص و تفکیک نبود از جمله روابط عمومی استانداری که مدتها بی وقفه سکان خبری و روابط مردم و مسولین را به پیش میبرد ناگهان رفت تا جای خود را به روابط عمومی پر حاشیه ای بدهد که مهندس اعلایی استاندار سابق بیشتر برای خواباندن سر و صداها وی را از مرکز دور نمود.
خالی از لطف نیست که بدانیم یکی از نیروهای پرتلاش و تحصیلکرده که به راحتی میتوانست این اداره را هدایت نماید در روابط عمومی مشغول خدمت است استاندار تغییرات را گردش نخبه گان می خواند اما معلوم نیست نخبه از دید وی یعنی چه ؟
چرا که فوق لیسانس با تجربه ای چون رجبی باید کارمند بماند تا بهرامی لیسانس از اداره دامپزشکی بر وی حکمرانی کند با این حال نمره دادن به کارکنان استانداری با ما نیست و دکتر هم حتی نمره بیستش معلوم نیست از چند است !
گذشته از این تغییرات جلساتی مهم هم در استانداری برگزار بود از جمله جلسه خانه مطبوعات با استاندار ، که خانه مطبوعات ورود خبرنگاران را ممنوع اعلام کرده بود و انهایی که رفتند پشت درهای بسته ، بست نشستند ، گویند(هرکس به نوعی دل ما را میشکند بیگانه جدا و دوست جدا میشکند - بیگانه گر شکست حرفی نیست - از دوست بپرسید که چرا شکند ) .
اگر همه مدیران از مطبوعات گریزانند سوالی نیست اما اگر خااااانه مطبوعات از وجود انان احساس ناامنی کند سوالی است بس ب ب بزرگ ، ایا خانه مطبوعات که با رای مطبوعات بر این مسند قرار گرفته اند راهشان را از انها جدا کرده و درپی خواسته خویش اند که خبرنگاران را نامحرم دانستند ؟
از سویی در این جلسه متولیان خانه مطبوعات با ژست حرفه ای به معرفی خود پرداخته و ا ستاندار ایلام با دوستانه کردن جو وگفتن، این یک درد دل خودمانی است مطبوعات را گفت کیلویی ، اما نگفت چند !تا به انها بفهماند که خیلی هم حرفه ای نیستید دکتر عباس زاده مشکین از سیاستمداران کار کشته ای است که از بد حادثه مامور خدمت به استان ایلام شدند وی از چهره های شاخص سیاسی دولت دکتر احمدی نژاد است که دوستی نزدیک و دیرینه ای با رییس جمهور دارد همچنین از مقامات لیست سیاه تحریم محسوب می شود.
با این حال برخی سایتهای داخلی از وی بعنوان یکی از سران گروه انحرافی یاد کرده اند و همچون شریعتی که در عربستان وی را شیعه متعصب و گروهی در ایران وی را اهل تسنن میخواندند داری ابهام نه در عقیده و مذهب بلکه در سیاست است که نشان از شاخص بودن وی دارد.
بنابراین سخن گفتن در حضور چنین شخصی کمی مشکل به نظر می رسد که در این نشست به وضوح نمایان است و وی با سوال از مدرک و دانشگاه محل تحصیل حاضرین تیکه هایی گرانسنگ به برخی از انان و مخصوصا مطبوعات استان انداخته و پاسخ در خواستهای انان را با یک ژست ناصحانه بیان کرده اند.
دکتر مشکین با دوستانه کردن جو و گفتن جمله خودمانیم بر فله ای و کیلویی بودن برخی مطبوعات استان تاکید کرده اند که برصحت، صحبت ایشان بی شک ، شبهه ای نیست چون در حضور بزرگان مطبوعات استان که گویا !! در پی مطالبه مطبوعات رفته اند چنین طعنه زدن اگر راست نباشد بی پاسخ نمی ماند مگر دلایلی دیگر داشته باشد .
اما اقای دکتر شما فرموده اید با کسی تعارف ندارید بی تعارف عرض شود باچنین ادبیاتی سخن گفتن ان هم از سوی شخصیتی مانند شما که همواره مدیران را به رعایت ادب در سخن توصیه میکنید بعید به نظر میرسید.
آیا استانی که رکن چهارم دموکراسی و نماینده افکار عمومی آن کیلویی و فله ای است در شان ریاست حضرتعالی هست ؟
اقای دکتر احتمالا همکاران ما به احترام حضرتعالی جلسه را ترک نکرده اند و گرنه همه میدانیم مطبوعات را فله ای و کیلویی توصیف کردن یعنی اینکه ما روزنامه نگاران ول معطلیم ، استاندار ایلام در این نشست گفته اند که انتقاد خوب همچون پاس خوب در فوتبال است و هیچ فرصتی بهتر از یک پاس خوب برای گلزن نیست اما انتقاد برخی مطبوعات را بی فایده دانسته که باعث بزرگ شدن فرد می شود.
جناب دکتر مطبوعات اینه افکار عمومی است در مقابل اینه کوچک و مرتب باشی به از ان که بزرگ و ژولیده .
استاندار ایلام در توصیه های خود بیان کردند مطبوعات باید صورت خود را با سیلی سرخ کنند تا نمک گیرکمک کسی نشوندو تاکید کردند در نیت کسانی که به مطبوعات و خانه مطبوعات کمک می کنند باید شک کرد؛ دکتر مشکین از قلم بعنوان حیثیت و شرافت حرفه ای روزنامه نگاران یاد کرده که خیلی ها بطور مستقیم و غیر مستقیم در صدد خرید ان هستند و توصیه کردند که خبرنگاردر این مواقع باید هشیار باشد وی همچنین مطبوعات را خود مبلغ دانستند که باید کالای خود را تبلیغ کنند و گفته اند که روزنامه نگار نباید برای گرفتن اگهی از مدیران التماس کند بلکه مدیران بایداز انان بخواهند که اگهی شان را به چاپ برساند و این اتفاق نمی افتد مگر نشریه در بین افکار عمومی جایگاه داشته باشد و تیراژ ان بالا باشد.
استاندار ایلام همچنین گفته اند که نشریه باید انقدر قدرت داشته باشد که حتی در انتخابات حرف اول را بزند از سخنان دکتر عباس زاده اصول حرفه ای روزنامه نگاری بوضوح مشهود است بگونه ای که گویا پای سخنان یکی از اساتید بزرگ این رشته نشسته اید اما انچه فاصله وی را از علم ارتباطات مشخص میکند سخنان وی در مورد اساتید و تالیفات این رشته است که گفته اند افتخار اساتید این رشته ترجمه کتب و مقالات خارجی است و تالیف و تولید داخلی نداریم مخصوصا در بحث اسلام و روزنامه نگاری ،اقای دکتر بعنوان یک شاگرد نه سیاسی بلکه روزنامه نگاری به حضورتان عرض شود که اصل این رشته وارداتی است اما تالیفات برخی اساتید ایرانی چون پرفسور حمید مولانا و دکتر معتمد نژاد در دانشگاههای اروپا و امریکا از پایه کتب انان است اگر فرصت شد نگاهی به تالیفات دکتر یونس شکر خواه ،دکتر انتظامی ،دکتر دادگران ،پرفسور فرهنگی ،فرقانی ،زیبا کلام بدیعی ،افخمی و.....که از بزرگان و اساتید برجسته این رشته نوپا که همواره مورد بی مهری قرار گرفته ، هستند ، بیندازید قطعا خواهید دید که تالیفات انان کمتر از مشابه خارجی نیست و بزرگان علم ارتباطات ما سرامد هم هستند .
به هر حال ما اینطرف در، بسته بودیم و نمی دانیم نمایندگان ما انطرف در، چه تقاضایی از جناب استاندار داشتند که دکتر به جای صحبت از برنامه های توسعه ، اشتغال و رفع معضلاتی چون بیکاری و مشکل بارش خاک که جدیدا در زمستان به پیشواز امده ودست از سر مردم محروم ایلام بر نمی دارد وقت را به یاداوری اصول حرفه ای روزنامه نگاری اختصاص داده اند .
اقای دکتر روزنامه نگاری که این مسایل را فوت اب نباشد روزنامه نگار نیست ،روزنامه نگاری که مطالبه شخصی خود را بر مطالبات مردم ارجح بداند دوهزاری نگار است نه روزنامه نگار.
اقای دکتر ما روزنامه نگاران ایلامی اگر بتوانیم این نام را بر خود نهیم سالهاست که با سیلی صورت خود را سرخ میکنیم و باکسی بر سر حیثیت حرفه ای خود تعارف نداریم واگر روزگاری کارد به استخوانمان رسید قلم را نمی فروشیم ،زمین میگذاریم و فضای نشریه را جولانگاه افراد تماع نخواهیم کرد بلکه قفل هشیاری را بر در دانایی زده و راهی بازاربورس جهت کسب در امد خواهیم شد.
توصیه های حضرتعالی را در دانشکده ارتباطات علامه انهم در دوران کارشناسی و جوانی اویزه گوش کرده ایم اکنون که جوانی طی شده قطعا نقطه تاریکی در ان منشور اخلاقی برایمان نمانده که راه را اشتباه برویم و یا فروشندگان و خریداران قلم را نشناسیم با این حال انسانیم و عاری از خطا و اشتباه نیستیم از یاد اوریتان سپاسگذاریم.
و اما نکته اخر اینکه طبق شنیده ها رییس خانه مطبوعات به تقدیر و تشکر از استاندار بابت انتصاب یکی از مدیران جوا ن پرداخته و وی را جوانی تحصیلکرده و شایسته خوانده اند اما به خدمات ایشان وشایستگی که در عملکرد از خود نشان داده اند چه در سنوات گذشته و هم اکنون اشاره ای نکردند چه خوش گفت ان پیر دانا : که عالم بی عمل به زنبور بی عسل ماند ، چون جوانی و تحصیلات دردی از مردم را دوا نمی کند خانه هر ایلامی پر است از جوان تحصیلکرده ، مطبوعاتی اهل تعارف نیست و سکان استان هم فرمان ماشین ما نیست که به هر سمت که خواستیم بچرخانیم و برویم مطبوعاتی باید مستند ومستدل سخن گوید تا از تعارفات دوستانه وی تصمیمات اشتباه گرفته نشود.
تعریف از یک مدیر بدون بیان عملکردش بیشتر به شعار و تعارف شبیه است تا بیان واقعیت مدیر شایسته تعریفی دارد و نخبه هم تعریفی دیگر، که متاسفانه در تعارفات امروزی استان این دو را با هم قاطی کرده و به کسانی اطلاق میکنند که گاها طبق استاندارد تعاریف نخبه و مدیر شایسته در هیچکدام از دو مجموعه قرار نمیگیرند .
به امید روزی که از مدیران انقدر تعریف و تمجید نکنیم که شخصیت خود را در میان تیکه پاره های تعارف چنان گم کنند که ماموریت خود را فراموش نمایند و روزی که اگر هزینه چاپ بر شانه مدیران مسیول نشریات سنگینی کرد به بهانه ای از چاپ صرفنظر کنیم ودست مان را برای کمک به نشریه بسوی هیچ مقامی دراز نکنیم تا توهین فله ای و کیلویی بودن را برنشریات مظلوم روا نداریم.
روزنامه برای نان شب نیست و اگر عشق نباشد اجباری در چاپ هم نیست لازم به ذکر است که ضربه ای خرد کننده تر از عنوان فله ای و کیلویی بودن برای یک رسانه نیست ان هم از زبان شخص اول سیاسی استان .
به هر حال برسخنان استاندار نمی توان خرده گرفت چرا که بر روزنامه نگار و مدیر مسیولی که در هر فرصت و دیداری به بیان هزینه های نشریه برای کمک، بیان توان و تحصیلات خود برای پست وتمجید ازصاحبان مقام برای حمایت میپردازد چنین تیکه ابداری که اصل وجود روزنامه و روزنامه نگار را زیر سوال میبرد ، رواست
تو که مرحم نه ای بر داغ ریشم نمک پاش دل ریشم چرایی
مطلب فوق نظر شخصی نویسنده است و نشانگر مواضع و دیدگاههای ایلام فردا نمی باشد.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد