سرویس: اجتماعی
کد خبر: 70594
|
00:04 - 1404/02/09
نسخه چاپی

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ایلام:

زیرساخت‌های آموزشی، با مشارکت مردمی، قوی‌تر شدند

زیرساخت‌های آموزشی، با مشارکت مردمی، قوی‌تر شدند
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ایلام از افزایش چشمگیر مشارکت مردمی در ساخت فضاهای آموزشی استان خبر داد و اعلام کرد که میزان مشارکت خیران و نهادهای مختلف از ۳۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۱۲۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسیده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، به نقل از اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ایلام، جلال حمره شامگاه دوشنبه با اشاره به پیشرفت محسوس مشارکت خیران و نهادهای مختلف در ساخت فضاهای آموزشی استان، اظهار کرد: روند مشارکت مردمی در چند سال اخیر رشد چشمگیر داشته و این اتفاق نتیجه هم‌افزایی مردم، نهادها و دولت در حوزه تجهیز زیرساخت‌های آموزشی است. به‌طوری‌که میزان مشارکت خیران و نهادهای مختلف از ۳۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۱۲۰ میلیارد تومان در سال گذشته رسیده است.
 وی افزود: مشارکت خیران به چند شکل صورت می‌گیرد، برخی خیران حقیقی به طور کامل ساخت مدارس را بر عهده می‌گیرند و صفر تا صد پروژه را انجام می‌دهند و در موارد دیگر، این افراد به همراه دولت در پروژه‌ها مشارکت می‌کنند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ایلام، یادآور شد: نهادهایی نظیر بنیاد علوی، بنیاد برکت و انجمن‌های خیریه همچون انجمن حامی، به‌طورجدی در این حوزه فعال هستند و نقش اثرگذاری در حمایت از پروژه‌های مدرسه‌سازی ایفا می‌کنند.

 حمره درباره میزان سهم این نهادها در حوزه مدرسه‌سازی، گفت: خوشبختانه مشارکت نهادهای خیریه و انقلابی در استان، هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمیت، افزایش‌یافته است.

وی افزود که این نهادها در حال حاضر بین ۳۰ تا ۵۰ درصد هزینه برخی پروژه‌های آموزشی را تقبل می‌کنند، به‌عنوان‌مثال، انجمن «حامی» که در سال‌های گذشته تنها در یک پروژه مشارکت داشت، اکنون با اطمینانی که به کیفیت اجرای پروژه‌ها در استان پیدا کرده، در بیش از ۲۰ فضای آموزشی مشارکت کرده و بودجه مورد نیاز برای آنها را تأمین کرده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس ایلام با اشاره به نقش ویژه وزارت نفت و نهادهای انقلابی در ساخت مدارس استان ایلام نیز خاطرنشان کرد: وزارت نفت در قالب مسئولیت‌های اجتماعی، بنیاد برکت، بنیاد علوی و همچنین گروه‌های جهادی و نهادهایی مثل بسیج و سپاه پاسداران، کمک‌های شایانی به این حوزه کرده‌اند.

حمره یادآور شد که مشارکت این مجموعه‌ها، به‌خصوص در مناطق محروم، باعث گسترش زیرساخت‌های آموزشی و بهبود کیفیت تحصیل دانش‌آموزان شده است.

وی با بیان اینکه دولت در زمینه تشویق خیرین اقدامات حمایتی مؤثری را انجام داده، گفت: یکی از طرح‌های کارآمد اجرا شده، بند «خ» نظام مالیاتی است که کمک شایانی به جذب خیرین کرده و این بند به خیرین اجازه می‌دهد که مبلغی را که به‌عنوان مالیات باید به دولت بپردازند، به طور مستقیم در پروژه‌های مدرسه‌سازی هزینه کنند.

حمره تصریح کرد: این اقدام هم موجب شفافیت مالی و اعتمادسازی شده و هم به تسریع پروژه‌ها کمک زیادی کرده و همچنین، اگر فردی به طور کامل یک فضای آموزشی را بسازد، بخشش مالیاتی ویژه‌ای برای وی در نظر گرفته شده است.

مدیرکل نوسازی مدارس ایلام درباره نقش خیرین خارج از کشور گفت: یکی از نمونه‌های برجسته، یک خیر محترم و نیکوکار ساکن آلمان است که با اعزام نماینده به استان ایلام، عملیات ساخت یک مدرسه ۱۲ کلاسه در مهران را آغاز کرده است.

وی تصریح کرد: این خیر در شهرستان دیگر استان نیز عملیات اجرایی یک فضای آموزشی را چند هفته پیش کلنگ‌زنی کرده و این قبیل اقدامات نشان از اعتماد به روند اجرای پروژه‌های آموزشی در استان دارد.

مدیرکل نوسازی مدارس استان ایلام از مردم خواست که در این مسیر خداپسندانه مشارکت بیشتری داشته باشند و افزود: تقاضای ما این است که اگر کسی توانایی مشارکت‌درساخت مدارس را دارد یا چنین افرادی را می‌شناسد، به نوسازی مدارس استان معرفی کند.

وی خاطرنشان کرد: ما آمادگی کامل داریم که با ارائه تفاهم‌نامه و فرایندهای حقوقی، این عزیزان را در امر مقدس مدرسه‌سازی همراهی کنیم و هر گامی که در این راستا برداشته شود، آینده‌ای روشن‌تر را برای فرزندان این مرزوبوم رقم خواهد زد.

 

انتهای خبر/م

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد

تازه ترین مطالب