سرویس: اجتماعی
کد خبر: 70375
|
00:31 - 1404/01/23
نسخه چاپی

کارشناس کشاورزی و منابع طبیعی مطرح کرد:

برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی در ایلام

برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی در ایلام
کارشناس کشاورزی و منابع طبیعی گفت: هرساله با آمدن فصل بهار شاهد برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی در مناطق مختلف استان ایلام هستیم.

حسن زینی‌وند در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار» گفت: متأسفانه با آغاز فصل بهار، شاهد تکرار داستان غارت گیاهان دارویی منطقه کبیرکوه در استان ایلام و به خصوص شهرستان دره‌شهر هستیم. هر ساله افراد غیربومی به منظور تجارت گیاهان دارویی، به برداشت بی‌رویه پیاز تابستانه (انشگ) اقدام می‌کنند که این عمل نه تنها به تخریب منابع طبیعی منجر می‌شود، بلکه باعث ریشه‌کنی کامل این گیاهان در شهرستان شده است.
 
 وی افزود: این موضوع به شدت نگران‌کننده است، زیرا نابودی این رویشگاه‌ها به‌عنوان منبع غذایی خرس کبیرکوه، تهدیدی جدی برای حیات‌وحش منطقه محسوب می‌شود. در سال‌های اخیر، برخی کوهنوردان به دلیل حمله این حیوانات زخمی شده‌اند و این نشان‌دهنده اختلال در اکوسیستم طبیعی منطقه است.
 
 زینی‌وند ادامه داد: نکته بسیار تأسف‌بار این است که برخی افراد بومی که با منطقه آشنا هستند، به همکاری با این غیربومی‌ها پرداخته و به نابودی درختان و ریشه‌کنی گیاهان دارویی کمک می‌کنند. این عمل نه تنها باعث تخریب منابع طبیعی می‌شود، بلکه به شکار حیوانات جنگلی منطقه کبیرکوه نیز دامن می‌زند.
 
 کارشناس کشاورزی و منابع طبیعی بیان داشت: اگر برای این موضوع چاره‌ای اندیشیده نشود، باید منتظر فاجعه زیست‌محیطی و نابودی یکی از مهم‌ترین مناطق طبیعی و غنی کشور باشیم. برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی نه تنها جرم است، بلکه بر اساس قانون با متخلفان برخورد خواهد شد.
 
 وی همچنین تأکید کرد: ما نیازمند همکاری و همیاری همه افراد جامعه، به ویژه بومیان منطقه هستیم تا بتوانیم از منابع طبیعی خود حفاظت کنیم. آموزش و آگاهی‌رسانی به مردم درباره اهمیت حفظ این منابع و تأثیرات منفی برداشت بی‌رویه گیاهان می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از این بحران ایفا کند.
 
 زینی‌وند در پایان خاطرنشان کرد: به عنوان یک جامعه، باید مسئولیت‌پذیری بیشتری در قبال محیط‌زیست خود داشته باشیم. اگر نتوانیم از این منابع با ارزش محافظت کنیم، نه تنها به اکوسیستم آسیب خواهیم زد، بلکه نسل‌های آینده نیز از نعمت‌های طبیعی محروم خواهند ماند.
 
 این گفتگو نشان‌دهنده عزم جدی کارشناسان برای حفظ محیط‌زیست و منابع طبیعی منطقه کبیرکوه است و امید است با تلاش‌های جمعی، بتوانیم از این میراث طبیعی ارزشمند محافظت کنیم.

 

انتهای خبر/ر

 

 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد