سرویس: خواندنی ها
کد خبر: 69976
|
09:52 - 1403/12/23
نسخه چاپی

سوپی مخصوص گیاهخواران؛

چگونه سوپ گوجه‌فرنگی و هویج درست کنید

چگونه سوپ گوجه‌فرنگی و هویج درست کنید
در این مقاله با طرز تهیه سوپ گوجه‌فرنگی و هویج آشنا می‌شوید. سوپی پوره شده که از ترکیب هویج و گوجه‌فرنگی با پخت آهسته تهیه می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، به نقل از خواندنی ها،این سوپ ساده و خوشمزه را می توان در فصل بهار با هویج های تازه و گوجه فرنگی کنسروی یا در پاییز با گوجه فرنگی و هویج تازه تهیه کرد. این یک سوپ دوسویه فصلی است که با مواد ساده و مغذی، طعمی بی نظیر و مقوی ارائه می دهد.

در این اواخر، تمرکز زیادی روی بهتر کردن مهارت های سوپ پزی خودم داشتم و دلایل زیادی برای این کار وجود دارد. اول اینکه سوپ راهی عالی برای استفاده از سبزیجات و طعم دهی به شکلی است که حتی کودکان نیز آن را دوست دارند (بله، کودک دو ساله من عاشق این سوپ است!). علاوه بر این، سوپ یک وعده غذایی خانگی و سالم است که به خوبی در فریزر یا حتی در کنسروهای تحت فشار نگهداری می شود.

این سوپ خیلی زود به یکی از محبوب ترین غذاهای خانواده ما تبدیل شد. هویج و گوجه فرنگی در باغچه دوستان طبیعی هستند، و همین موضوع آن ها را به دوستان طبیعی در قابلمه سوپ هم تبدیل می کند. طعم این سوپ تعادلی عالی بین شیرینی هویج و گوجه فرنگی رسیده با آفتاب است و با مقدار مناسبی از گیاهان معطر و سیر ترکیب می شود تا طعم های آن ها به بهترین شکل نمایان شود و یک سوپ خامه ای و پوره شده آماده شود.

 

یک دستور غذایی فصلی برای بهار یا پاییز :

چیزی که واقعاً در مورد این سوپ هویج و گوجه فرنگی دوست دارم، دوسویه بودن فصلی آن است. هویج در هر دو فصل بهار و پاییز به خوبی رشد می کند و این سوپ را برای هر دو فصل ایده آل می سازد. در ادامه نحوه آماده سازی آن را بسته به فصل توضیح می دهم:

 

در بهار:

از یک قوطی گوجه فرنگی له شده باکیفیت که با نور خورشید رسیده باشد و یک دسته هویج نارنجی تازه بهاری از بازار محلی استفاده کنید.

می توانید به راحتی از گوجه فرنگی های کنسرو شده خانگی هم استفاده کنید!

هر نوع گوجه فرنگی مناسب است، چون همه مواد در نهایت پوره می شوند. اما انتخاب یک برند باکیفیت و طعم دار اهمیت زیادی دارد.

 

در پاییز:

گوجه فرنگی ها در آخرین ماه های گرم سال در اوج طعم و لذت خود هستند و زمان خوبی است برای ترکیب آن ها با هویج های تازه پاییزی.

یک نوع گوجه فرنگی گوشتی و شیرین انتخاب کنید و ابتدا پوست آن ها را بگیرید.

برای رنگ بهتر، در پاییز نیز از هویج های نارنجی استفاده کنید.

 

نکته برای انتخاب هویج :

من همیشه طرفدار استفاده از محصولات تازه و محلی هستم، بنابراین این یک فرصت عالی برای سر زدن به بازارها و غرفه های کشاورزی است تا بهترین مواد اولیه را برای این سوپ خوشمزه پیدا کنید.

 

برای تهیه سوپ گوجه فرنگی و هویج از یک دسته هویج با برگ های سبز و شاداب استفاده کنید تا طعم شیرین و خوشمزه ای به سوپ بدهید. (برگ های هویج را دور نیندازید! می توانید با آن ها یک پستو خوشمزه درست کنید.)

 

درست کردن سوپ گوجه فرنگی و هویج به صورت مرحله ای

مواد لازم برای تهیه سوپ گوجه فرنگی و هویج

 

طرز تهیه سوپ گوجه فرنگی و هویج :

 

مواد لازم:

روغن  ۲ قاشق غذاخوری
پیاز شیرین، خردشده۱ پیمانه
سیر کبابی۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
هویج، خردشده۲/۵ پیمانه
گوجه فرنگی له شده (کنسروی)۸۰۰ گرم
استوک (آب سبزیجات)۱ لیتر
نمک۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱/۲ قاشق چایخوری
ریحان خشک۱/۲ قاشق غذاخوری

 

دستور تهیه سوپ گوجه فرنگی و هویج :

روغن را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط گرم کنید. وقتی روغن داغ شد، پیاز و هویج خردشده را همراه با ۱/۲ قاشق چایخوری نمک و فلفل اضافه کنید.

وقتی پیاز نرم و شفاف شد، سیر کبابی و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. به مدت ۳۰ ثانیه هم بزنید و تفت دهید.

گوجه فرنگی له شده و آب سبزیجات را اضافه کرده و خوب هم بزنید.

 

نحوه درست کردن سوپ گوجه فرنگی و هویج

مراحل درست کردن سوپ گوجه فرنگی و هویج

 

مخلوط را به جوش بیاورید، سپس حرارت را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید. بگذارید به مدت ۲ تا ۳ ساعت آرام بپزد.

 

 

 

 

ریحان خشک را اضافه کنید، سپس سوپ را با مخلوط کن پرقدرت پوره کنید. این کار را در چند مرحله انجام دهید تا از سرریز شدن و سوختن هنگام دست زدن به سوپ داغ جلوگیری شود.

سوپ را داغ سرو کنید. باقی مانده را می توانید تا ۵ روز در یخچال یا تا ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید.

 

نکته هایی برای تهیه سوپ گوجه فرنگی و هویج

روش پخت سوپ گوجه فرنگی و هویج

 

نکاتی برای درست کردن سوپ گوجه فرنگی و هویج :

این سوپ بسیار ساده است، اما با رعایت این نکات می توانید بهترین نتیجه را بگیرید:

• می توانید به جای گوجه فرنگی کنسروی، ۱۰ تا ۱۲ عدد گوجه فرنگی پوست کنده و بدون دانه استفاده کنید، اگر سوپ را در فصل پاییز تهیه می کنید (حدود ۱ کیلوگرم).

• سوپ را می توانید پس از ۳۰ دقیقه یا زمانی که هویج کاملاً نرم شد پوره کنید، اما برای بهترین طعم، اجازه دهید چند ساعت بپزد. هرچه مدت بیشتری سوپ را بجوشانید، طعم بهتری خواهد داشت. وقتی هویج ها به اندازه ای نرم شوند که بتوانید پوره کنید، آماده است، اما ترجیح می دهم سوپ را ۲ تا ۳ ساعت بجوشانم تا طعم کامل تری پیدا کند.

 

• ریحان خشک را زمانی اضافه کنید که سوپ را از روی حرارت برداشته اید و می خواهید آن را پوره کنید. گیاهان خشک مانند ریحان اگر زمان زیادی پخته شوند، طعم خود را از دست می دهند. برای بهترین نتیجه، آن را بین انگشتان خود فشار داده و در لحظه های آخر پیش از پوره کردن اضافه کنید.

 

• اگر می خواهید سوپی برا گیاهخواران تهیه کنید برای استوک از آب سبزیجات استفاده کنید، در غیر این صورت از آب گوشت استفاده کنید.

 

تزئین و سرو سوپ گوجه فرنگی و هویج :

سوپ را می توانید با نان تُست شده یا به صورت ساده سرو کنید. کمی ریحان تازه یا خامه روی سوپ برای تزئین، جلوه و طعم خاصی به آن می بخشد.

 

فریز کردن یا کنسرو کردن سوپ هویج و گوجه فرنگی :

هرچند این دستور پخت را به عنوان یک مقدار کوچک ارائه می دهم، اما اغلب مقدار آن را سه برابر می کنم تا به اندازه کافی برای فریزر داشته باشم. این کار باعث می شود مدت زمان طولانی پخت قابل مدیریت تر شود و شام های شبانه آسان تر شوند، بدون اینکه نیاز باشد از غذای خانگی صرف نظر کنم!

 

برای فریز کردن سوپ:

ظروف مناسب فریزر:ظرف های مقاوم به فریزر را تقریباً تا نزدیکی بالای آن پر کنید و حدود ۵ سانتی متر فضای خالی بگذارید تا سوپ در زمان انجماد جا برای انبساط داشته باشد.

خنک کردن:اجازه دهید سوپ خنک شود تا بتوانید ظرف ها را با دست خالی جابه جا کنید.

قرار دادن در فریزر:ظرف ها را باز روی قفسه ای صاف در فریزر بگذارید. همیشه سوپ را ابتدا بدون در فریز می کنم تا از ترک خوردگی یا شکستن ظرف جلوگیری شود.

بستن درها:وقتی سوپ یخ زد یا بیشتر آن منجمد شد، در ظرف ها را ببندید و یک برچسب بزنید. این سوپ تا ۳ ماه در فریزر ماندگاری دارد. برای مصرف، آن را در یخچال ذوب کرده و گرم کنید.

 

کنسرو کردن سوپ :

اگر ترجیح می دهید سوپ خود را کنسرو کنید، نیاز به یک کنسروساز تحت فشار دارید تا سوپ ایمن و قابل نگهداری در قفسه شود. درباره کنسرو کردن سوپ پوره شده نظرات متفاوتی وجود دارد، بنابراین حتماً تحقیق کنید تا به درستی و ایمن کنسرو کنید. هرچند من هنوز وارد دنیای کنسرو تحت فشار نشده ام، پیشنهاد می کنم از منابع معتبر برای یادگیری روش های صحیح کنسرو کردن سوپ استفاده کنید.

 

چه این سوپ را تازه از قابلمه، چه از فریزر یا کنسرو میل کنید، فکر می کنم از ترکیب هویج و گوجه فرنگی لذت خواهید برد. این سوپ سالم، به طور طبیعی وگان و گیاه خواری پسند است و طعم فوق العاده ای دارد. فراموش نکنید سایر سوپ های کرمی سبزیجات را هم امتحان کنید.

 

انتهای خبر/م

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد