به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، به نقل از دیلیمیل، به گفته دانشمندان این غذای جدید تراریخته (Frankenfood) مقرونبهصرفه، خوشمزه و سازگار با محیطزیست است.
بسیاری از محبوبترین غذاهای آماده متشکل از برنج و گوشت گاو است. اکنون، دانشمندان در کره موفق شدهاند سلولهای گوشتی را در داخل دانههای برنج رشد دهند تا یک غذای آماده همهجانبه ایجاد کنند.
سوهیئون پارک (Sohyeon Park)، از دانشگاه یونسی (Yonsei)، کره جنوبی، میگوید: تصور کنید که تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را از برنج پروتئینی به دست آوریم.
برنج در حال حاضر سطح مواد مغذی بالایی دارد، اما افزودن سلولهای دامی به آن میتواند آن را بیشتر تقویت کند. ما معمولاً پروتئین موردنیاز خود را از گوشت به دست میآوریم، اما تولید گوشت، منابع و آب زیادی مصرف و گازهای گلخانهای زیادی آزاد میکند.
گوشت گاو پرورشی معمولاً از سلولهای گاو که در یک «داربست بیولوژیکی» ساخته شده از ژلاتین یا کلاژن قرار داده شده است، رشد میکند که به آن اجازه میدهد شبیه برشهای واقعی گوشت باشد.
مطالعات قبلی نشان داده است که میتوان محصولاتی را در آزمایشگاه ایجاد کرد که تقریباً شبیه استیکها و همبرگرهای واقعی هستند.
در این مورد، دانشمندان کشف کردند که دانههای متخلخل برنج که مملو از گوشه و شکاف هستند، داربستی طبیعی و کامل را برای رشد سلولهای گوشت گاو فراهم میکنند.
برای ایجاد این غذا، پژوهشگران ابتدا برنج را با ژلاتین ماهی پوشاندند که یک ماده خوراکی ایمن و خوراکی است که به سلولها کمک میکند بهتر روی برنج بچسبند. سپس سلولهای بنیادی ماهیچه و چربی گاو در برنج کاشته شدند و به مدت ۹ تا ۱۱ روز در ظرف آزمایشگاه کشت شدند. پژوهشگران میگویند محصول نهایی یک برنج صورتی لطیف با طعمی خامهای و گوشتی با رایحههایی از روغن بادام و نارگیل است.
آموزش و مشاوره، آموزش علمی و کنکور همین امروز شروع کن، فردا تو بساز! برنامه کنکوری 1404 آموزش و مشاوره,آموزش علمی و کنکوردیگه راهت بازه به دانشگاه های برتر! دقیقترین منابع کنکوربیتوتههر خودرویی که میخوای، با تحویل رایگان، دبی منتظرته!!
پارک میگوید: انتظار نداشتم سلولها به این خوبی در برنج رشد کنند. اکنون من دنیایی از ممکنها را برای این غذای ترکیبی مبتنی بر غلات میبینم. یک روز این غذا میتواند بهعنوان غذایی کمکی برای قحطی، جیره نظامی یا حتی سفرهای فضایی باشد.
بهازای هر ۱۰۰ گرم پروتئین تولید شده، برنج هیبریدی کمتر از ۶.۲۷ کیلوگرم دیاکسیدکربن آزاد میکند درحالیکه گوشت گاو ۴۹.۸۹ کیلوگرم از این گاز ایجاد میکند. قیمت هر کیلو برنج ترکیبی حدود ۱.۵ پوند است، درحالیکه قیمت گوشت گاو ۱۵ پوند است.
صنعت جهانی دام مسئول بیش از ۱۴ درصد از انتشار گازهای گلخانهای ساخته دست بشر است، تقریباً بهاندازه مجموع حملونقل جادهای، هوانوردی و کشتیرانی.
پروفسور نیل وارد (Neil Ward)، از بخش تحقیقات و نوآوری انگلستان، این مطالعه را امیدوارکننده توصیف کرد.
وی گفت: درحالیکه دادهها در مورد هزینه و تأثیر بر آبوهوا بسیار مثبت به نظر میرسند، یک موضوع مهم، اشتهای عمومی برای این نوع غذاهای آزمایشگاهی است که باید در نظر گرفته شود.
صنعت جهانی دام مسئول بیش از ۱۴ درصد از انتشار گازهای گلخانهای ساخته دست بشر است، تقریباً بهاندازه مجموع حملونقل جادهای، هوانوردی و کشتیرانی.
پروفسور نیل وارد (Neil Ward)، از بخش تحقیقات و نوآوری انگلستان، این مطالعه را امیدوارکننده توصیف کرد.
وی گفت: درحالیکه دادهها در مورد هزینه و تأثیر بر آبوهوا بسیار مثبت به نظر میرسند، یک موضوع مهم، اشتهای عمومی برای این نوع غذاهای آزمایشگاهی است که باید در نظر گرفته شود.
انتهای خبر/م
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد