سرویس: استان ایلام
کد خبر: 69499
|
08:55 - 1403/11/18
نسخه چاپی

یادداشت؛

گمشده فرهنگ و شادی

گمشده فرهنگ و شادی
وقتی شادی فراگیر شود، شور و نشاط اجتماعی و حال خوب تزریق می‌شود؛ فرهنگ و شادی در تخصیص اعتبارات باید دیده شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، محمد رستمی فعال فرهنگی در یادداشتی نوشت: مردم شهر و بخش شباب شهرستان چرداول بر اساس سنت‌های خاص خود هر سال طی مراسم با شکوهی که صد البته خاطره‌انگیز هم هست سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را جشن می‌گیرند. برنامه‌های شاد و طنز در کنار سایر برنامه‌ها مخاطبان خاص خود را دارد. امسال به رسم هر ساله توفیقی دست داد تا در این برنامه حضور پیدا کنم.

 جمعیت در میدان اصلی شهر و بلوارهای اطراف موج می‌زد.

 هوره خوانان هوره می‌خواندند و شاعران و موسیقی سرایان برنامه‌های خاص خود داشتند. تقارن جشن انقلاب اسلامی با سالروز میلاد حضرت امام حسین علیه‌السلام جلوه‌ای خاص به مراسم داده بود و برنامه‌های مداحی در مدخل ورودی استان و اولین ایستگاه پذیرایی از زوار و اولین مدخل پایتخت خادمان حسینی (ع) دل روانه کربلا می‌نمود.

 گروه هنری طنز سیمای ایلام که برای شادی‌بخشی مردم حتی نام خود را «بزه خه نگ» نامیده‌اند چنان شور و شادی را به مراسم آوردند که گویی گمشده این مردم شادی است.

 واقعیت آن است که در حوزه سخت‌افزاری و زیر ساخت‌ها کاری زیادی صورت گرفته و می‌گیرد. اما از پیوست فرهنگی برنامه‌ها غفلت می‌شود.

 شهرها گسترش می‌یابند؛ اما کمتر به برنامه‌های فرهنگی نظیر تئاتر و شعر و... توجه می‌شود.

 جاده‌ها ساخته می‌شوند؛ ولی کمتر اعتباری در اختیار هنرمندان و رسانه و....قرار می‌گیرد تا از آداب و صبوری بهر رانندگی برنامه‌سازی کنند.

 وقتی شادی فراگیر شود آسیب‌های اجتماعی رو به کاهش می‌نهد و از افسردگی و پژمردگی خبری نیست. انسان شاد بخشی از انرژی هیجانی خود را در برنامه‌های طنز بیرون می‌ریزد و آماده شروع یک زندگی شاد و پر تحرک می‌شود.

 با دور هم جمع‌شدن‌ها افراد کمی از فضای انفرادی مجازی فاصله می‌گیرند و زیستن را در فضای واقعی تمرین می‌کنند.

 به‌راستی مسئولان در تخصیص اعتبارات چقدر هوای برنامه‌های فرهنگی و هنری را دارند؟

 آیا آن‌قدر به آثار و ابنیه و بریدن روبان‌ها توجه می‌شود به این برنامه‌های دل افزاری و نرم‌افزاری هم توجه می‌شود.

 هنرمندان و نویسندگان و شاعران و موسیقی‌دانان و نقاشان و...هستند که اتفاقاً تمدن‌ساز و فرهنگ‌آفرین هستند. اصلاً تمدن‌ها در اوقات فراغت بشری شکل می‌گیرند و خلاقیت‌ها شکوفا می‌شوند. در جشنواره‌ها و گردهمایی‌های گوناگون است که انسان‌سازی و تولید آثار فاخر شکل می‌گیرد.

 پس بیایید بجای برنامه‌های موسمی در دائمی شدن این برنامه‌های گروهی بکوشیم.

 بر خود لازم می‌دانم از طراحان و برنامه‌ریزان و مجریان و دست‌اندرکاران این برنامه و همه کسانی که نقشی در ایجاد بستر مناسب برای شادی مردم ایفا کردند به عنوان یک شهروند تقدیر و تشکر کنم. شادی‌های مردم در فزونی باد.

 

انتهای خبر/ر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد