به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «ایلام بیدار»، حسین آجرلو تحلیلگر مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار بینالمللشبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ با اشاره به شکست رژیم صهیونیستی در جنگ با غزه اظهار داشت: چند نکته وجود دارد که میتوان گفت رژیم صهیونیستی در این جنگ دچار آسیبهایی شده است؛ یکی از این نکات این است که هدفی که آنها از ابتدا مشخص کرده بودند، یعنی بحث نابودی حماس هدفی بلندپروازانه و دستنیافتنی بود. اصولاً گروههای مقاومت مانند حماس که پایههای مردمی دارند، از اساس نابودی آنها غیرممکن است.
وی افزود: در واقع، هدفگذاری رژیم صهیونیستی برای نابودی حماس، بهویژه نابودی توان نظامی آن، یک هدفی بود که در عمل به طور کامل دستنیافتنی به نظر میرسید. این اشتباه در هدفگذاری باعث شد تا جنگ از همان ابتدا با چالشی بزرگ مواجه شود و بخشی از احساس شکست رژیم در این جنگ ناشی از همین اشتباه در تعیین هدفها بود.
وی با اشاره به اینکه دومین مسئله که میتوانیم بیان کنیم این است که در تقابل با فلسطینیان، رژیم صهیونیستی به برخوردهای بسیار خشنی روی آورد، تصریح کرد: این برخوردهای خشونتآمیز باعث شد تا واکنشهای بینالمللی به حدی افزایش یابد که حتی متحدین این رژیم نیز در حمایت از آن با چالش مواجه شوند؛ اگرچه حمایتهایی وجود داشت، اما با مشکلاتی روبهرو بودند. به عبارتی، اجتماعی شدن جنگ و رقم بالای تلفات نزدیک به ۵۰ هزار شهید، این سطح از جنایت را به یک متغیر بینالمللی تبدیل کرد که رژیم صهیونیستی را در معرض نقد و هدف قرارگیری توسط دادگاهها و نهادهای بینالمللی قرار داد و همچنین فشارهای افکار عمومی علیه آن را افزایش داد.
این کارشناس مسائل بینالملل ادامه داد: مسئله سومی که میتوانیم به آن اشاره کنیم و به نوعی شکستهای رژیم صهیونیستی را در این زمینه تثبیت کرد، این است که رژیم به طور عملی به استفاده از تاکتیکهای مختلف برای آزادسازی گروگانها و اسرای خود روی آورد؛ اما آنچه که وجود داشت این بود که این تاکتیکهای سیاسی، نظامی و امنیتی در نهایت به شکست انجامید. به طور خاص، رژیم صهیونیستی مجبور شد به همان راهحلی که در ابتدای تحولات جنبش حماس مشخص شده بود، یعنی مسئله تبادل اسرا تن دهد؛ این خود یک شکست بزرگ برای رژیم صهیونیستی بود که نه تنها در افکار عمومی داخلی، بلکه در سطح بینالمللی نیز موجب تضعیف موقعیت آن شد.
وی بیان کرد: در آخر مسئلهای که شاید برای رژیم صهیونیستی در این آتشبس یک شکست محسوب میشد، این بود که این آتشبس باعث برجسته شدن دو قطبیهای سیاسی در داخل این رژیم شد؛ صحبت از استعفا و مسائل مشابه و همچنین تعارضات داخلی که در پی بحرانهای پس از هفتم اکتبر به وجود آمده بود، این واقعیت را آشکار ساخت که حتی پس از این بحران و توانایی نسبی در برقراری انسجام، رژیم صهیونیستی به طور جدی با چالشهایی در عرصه داخلی مواجه شده است.
آجرلو با اشاره به تأثیر پیروزی مقاومت بر آینده فلسطین و تحلیل روند تحولات اخیر تأکید کرد: عملیات طوفان الاقصی که در صورت تحقق آتشبس دائمی میتوان آن را یک حرکت رو به جلو در روند مقاومت قلمداد کرد، در چارچوب ۱۵-۱۶ ماه درگیری اخیر جایگاه ویژهای دارد.
وی با اشاره به اینکه این درگیریها که از عملیاتهای آغاز شده در سال ۷۲ تا آتشبس جاری ادامه یافت، روندی مداوم و پیوسته بودهاند؛ خاطرنشان کرد: نوار غزه، برای اولین بار، به جبههای تبدیل شد که مقاومت توانست به طور مؤثر وارد یک جنگ فرسایشی شود؛ اگرچه در این مدت ضربات بسیاری دشمن وارد کرد و هزاران نفر از مردم فلسطینی شهید شدند، اما در بعد راهبردی، مهمترین دستاورد مقاومت این بود که توانست فهم عمیقی از استراتژیهای خود پیدا کند و با دقت بیشتر در عملیاتهای خود، به این نتیجه رسید که رژیم صهیونیستی بهراحتی آسیبپذیر است.
مقاومت آماده انجام عملیاتهای بزرگتر علیه رژیم صهیونیستی در آینده است
این کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید بر اینکه از آن زمان که مقاومت در دهه ۸۰ میلادی با الهام از انقلاب اسلامی ایران به طور تدریجی شروع به تقویت خود کرد، شاهد تغییرات چشمگیری بودیم؛ عنوان کرد: عملیاتهای بزرگی مانند هفتم اکتبر که یک عملیات تهاجمی در داخل اراضی ۱۹۴۸ بود و همچنین پیشرفتهای گروههای مقاومت لبنانی در جنگ سوم لبنان که بهجای جنگهای تن به تن، وارد مرحله عملیاتهای موشکی شدند، نشاندهنده این بود که رژیم صهیونیستی نهتنها در برابر این تحولات واکنش نشان داد، بلکه توانایی خود را در حفظ امنیت در اراضی ۱۹۴۸ از دست داد. این تغییرات بهویژه در امنیت منطقهای و در عرصه ذهنی بسیار مهم بودند، زیرا انگاره «شکستناپذیری» رژیم صهیونیستی از بین رفت.
آجرلو در پایان گفت: این تحولات، بهویژه تغییر در فضای ذهنی مقاومت و جامعه جهانی، میتواند راه را برای انجام عملیاتهای بزرگتر در آینده هموار کند. از این رو، به نظر میرسد که مقاومت در سالهای آینده قادر خواهد بود تا عملیاتهای پیچیدهتر و مؤثرتری را علیه رژیم صهیونیستی انجام دهد و این روند میتواند به تغییر معادلات قدرت در منطقه فلسطین و فراتر از آن منجر شود.
انتهای خبر/ر
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد